Gastblog van Albert Koers, NLVOW (Nederlandse vereniging van omwonenden windturbines)

windlandschap crcr 590“Onderstroom”: documentaire over wat windenergie doet met mensen en gemeenschappen
Ik ga het met u hebben over een project van een professionele documentairemaker die gaat over burgers die eind 2012 in actie kwamen toen de provincie Friesland met een plan kwam voor een giga-windpark bij hen in de buurt. De documentairemaker, Jeroen Hoogendoorn, heeft die mensen ruim drie jaar gevolgd bij al hun discussies en acties,  en verzamelde honderden uren aan filmmateriaal.

De documentaire vertelt niet alleen het verhaal van een stel mensen in Friesland, maar het verhaal van iedereen die geconfronteerd wordt met een plan voor een windpark in zijn of haar omgeving. En dat op een manier die meer zegt dan alle artikelen, rapporten en boeken bij elkaar!
Een film die – ik ben er van overtuigd – echt indruk zal maken op politici en bestuurders. Als u mij persoonlijk wel eens heeft ontmoet, zult u zien dat ik één van de vele mensen ben die in de film voorkomen.

Al het materiaal is er en nu is het zaak om dat samen te brengen in één pakkende en overtuigende documentaire. Jeroen Hoogendoorn heeft bewezen dat hij dat kan. Hij stak en steekt er heel veel eigen tijd in. Maar hij heeft ter vervolmaking van de documentaire ook technische ondersteuning en hulp van derden nodig. Daarom is hij een crowdfunding actie gestart om € 20.000 bij elkaar te brengen.

Surf naar deze link, laat de beelden op u inwerken en besluit dan of u wilt bijdragen.

Ik hoop dat u dat wilt doen want zo vertellen we ons verhaal op een manier die echt indruk zal maken.

Vriendelijke groet,

Albert Koers

Voorzitter NLVOW