BIj de Volkskrant heb je wonderlijke mix echte journalisten en Policor-dinosauriers

BIj de Volkskrant heb je wonderlijke mix  journalisten en Policor-dinosauriers

Met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur  keken Volkskrant-journalisten Tom Kreling en Huib Modderkolk in de boeken van zowel het Ministerie van Economische Zaken en het Energieonderzoek Centrum Nederland: dat is het instituut dat bij het Energieakkoord die goedgelovige Henk Kamp van ‘onafhankelijk’ applaus voorziet in rapporten. Wij van ECN-eend adviseren meer windturbines(ubsidies). Klimaat-agitator Bart Verheggen die eerder bij ECN werkte (nu Amsterdam University College) stookte ondertussen het opwarmingsvuurtje op in de digitale hangplek voor klimaatneurotici.

Wat blijkt: De oud-directeur Wim Stam loopt ondertussen binnen met wel 4 miljoen euro subsidies die hij van het Ministerie van Economische Zaken zal ontvangen in een looptijd van 10 jaar. Diverse  (oud) ECN-medewerkers verdienen direct aan de subsidies die zij via het Ministerie vangen, en het Ministerie schonk ECN in december nog 2,5 miljoen euro om de begroting sluitend te krijgen. Lees hun prachtige staaltje journalistiek, ik hoef niet te herhalen wat zij onthullen.

Wij wisten al langer dat coöperaties die windturbines exploiteren voor 2/3de van de jaaromzet draaien op subsidies.

Wanneer slaat de komeet in bij Policor-Yucatan?
Kijk Raymond Krul, je collegae zijn WEL tot journalistiek in staat. Duurzaam draait om subsidies. En de mensen die ‘duurzaam’ adviseren willen gewoon binnenlopen met belastinggeld. Hoe eenvoudig zit ook de groene medemens in elkaar.  Er zijn geen ‘betere’ mensen, wij zijn allen zondaars.

Wat mij betreft is de jacht nu geopend. Wie wil mij hier financieel steunen, om de onderste subsidiesteen boven te krijgen bij de Nijpolitaanse Klimaat-maffia? Ik dacht bij wakker worden, fuck: had ik dit maar gedaan. Aan de andere kant is het nog leuker dat er meer journalisten rondlopen zonder groen bord voor hun hoofd.

Bij de Volkskrant heb je een wonderlijke mix van onbevangen echte journalisten waaronder VWN-collegae, en Policor-dinosauriers model Raymond Krul/Jeroen Trommelen die hun in steen gebeitelde wereldbeschouwing verwarren met kwaliteitsjournalistiek. Vooral de Vereniging voor Nationale Eenheidsjournalistiek NVJ zit vol met dat soort verkapte ambtenaren  die roepen ‘jack of all trades master of none’- en andere journo-cliches waarmee ze kennisgebrek en het overschrijven van ‘wat iedereen vindt’ als deugd en onbevangenheid, ja zelfs objectiviteit, verkopen.

Mijn hoop is dat die laatste categorie haar Yucatan-momentje krijgt. Immers, iedereen met VWO-natuurkunde en een rekenmachine prikt de ballon van de windhandel door. Met wisselvallige windenergie- het is nu windstil- kun je onmogelijk je economie aandrijven. Ook al is je geloof nog zo groot dat je bergen denkt te kunnen verzetten. Subsidies blijven nodig zolang de wind niet constant in heel Nederland op windkracht 6/7 waait. Hoeveel Global Warming is daarvoor nodig?