Screen Shot 2016-02-29 at 10.44.46

Windturbines in de Eemshaven mogen per turbine per jaar 100 beschermde vogels doodmeppen, zo bericht ecologisch onderzoeksbureau Altenburg en Wymenga. Kiekendieven, torenvalken, zeldzame velduilen, slechtvalken. Niemand van de zelfverklaarde natuurbeschermingsorganisaties protesteert, want dat heet ‘duurzaam’. Tegelijk rukt de brandweer in Almere uit op last van de Dierenambulance met een hoogwerker om twee huismussen te redden. 

Knijp me in mijn arm. Zeg me dat dit niet waar is…

Ben ik de enige die zich zorgen maakt over het intellectueel klimaat van Nederland?

Is de lobotomisering zo diep doorgedrongen, na decennia debilisering via televisie en het staatsindoctrinatie-journaal van de NOS?

Hoe kan Nederland met zulk gedebiliseerd personeel nog enige vuist maken tegen de alsmaar verder oprukkende overheid?

Hier krijg je subsidie voor, dat is duurzaam

Hier krijg je subsidie voor, dat is duurzaam. Bron foto: Altenburg en Wymenga

Natuurmonumenten, Waddenvereniging, Greenpeace, die procederen wel tegen de kolencentrale in de Eemshaven, de broedrots van een paartje slechtvalken. Omdat Natuurmonumenten zo compensatie-subsidies krijgt om zichzelf meer grond te verschaffen en zichzelf bezig te houden (bv met adder-verzuipproject in Fochtelooerveen). En Greenpeace liegt tegelijk dat windturbines geen schade geven aan wildlife.

Ecofascisten van Greenpeace liegen u graag voor, als het maar geld oplevert. Walgelijke mensen zijn het daar bij Greenpeace, zonder enige ethiek, ze maken mij fysiek onwel van afkeer

Ecofascisten van Greenpeace liegen u graag voor, als het maar geld oplevert. Walgelijke mensen zijn het daar bij Greenpeace, zonder enige ethiek, ze maken mij fysiek onwel van afkeer.

Hoe kon ons land tot zo’n bananen-koninkrijk afglijden, waarbij liegen het nieuwe normaal werd? Tegelijk krijgen huiseigenaren subsidie om hun hele huis hermetisch dicht te isoleren, zodat geen mus er nog kan broeden. Bij mij in Langweer in mijn jaren ’70 wijk zijn musjes nog algemeen, omdat ze lekker onder de pannen kunnen. Mussen zijn de piraatjes onder de vogels, je kunt er dagelijks lol aan beleven.

Dus niets ten nadele van de mus. Die kan het niet helpen dat Nederlanders gek zijn geworden.