Screen Shot 2016-02-11 at 08.26.58

Is er ook maar iets goeds dat de milieubeweging bewerkt, die machtsgeile entiteiten die baden in loterijgeld en positieve aandacht van zelfbenoemde kwaliteitsmedia? Nee, zo leren nu ook de ouwe hippies van het Vlaamse Lowtech Magazine  eindelijk omdat ze Vaclav Smil’s boek Power Density lazen. Vermogensdichtheid, dus hoeveel Watt vermogen je energiemethode produceert per verbruikte vierkante meter ruimte. Wij besteden daar al ettelijke malen aandacht aan. Milieuclubs vegen deze basale constatering stelselmatig onder het tapijt.

Dankzij de lage vermogensdichtheid van ‘duurzaam’ moet je voor de helft van het benodigde Vlaamse elektriciteitsverbruik 1 derde van Belgie volbouwen. Wanneer je zo van het padje af bent om Greenpeace tot baas over je energievoorziening te maken. Zoals Henk Kamp (VVD) in Nederland doet met zijn Nijpelitaanse klimaatmaffia.

51Jzaw1av9L._SX334_BO1,204,203,200_

Zonneweides, windfarms, bosbijstook in kolencentrales, met inzet op deze alternatieven vernietigt de milieubeweging de resterende groene ruimte voor haar klimatopia zonder kernenergie en fossiele brandstof.  Dat laatste bosje waarin de nachtegaal haar nestje wilde bouwen? Van Greenpeace moet dat verstookt in de biomassa-oven om haar utopie van het Zuivere Klimaat te bewerken met De Staat die draait aan de Aarde-thermostaat.

Screen Shot 2016-02-11 at 08.38.12

Open Ruimte is HET schaarse goed in onze dichtbevolkte landjes
Zoals de Vlaamse hippies constateren, vegen milieuclubs deze pijnlijke constatering stelselmatig onder het groene tapijt. In onze volgebouwde landjes is juist open groene ruimte HET schaarse goed, wat mij betreft HET belangrijkste milieuprobleem.

Je kunt met eenvoudig middelbare school-rekenwerk laten zien dat een kerncentrale bijvoorbeeld een factor 20 minder ruimte inneemt voor stabiel opgewekt vermogen dan datzelfde labiel opgewekte vermogen van windturbinefarms, inclusief alle asfalt dat naar iedere windturbine afzonderlijk wordt aangelegd.

Ook een kolencentrale die 1500 MW opwekt heeft maar een industrieterrein van 70 hectare nodig, en steenkool win je ondergronds. In de Eemshaven broeden daar dan ook nog prachtige slechtvalken op. Terwijl windturbines in de zelfde Eemshaven per turbine 100 beschermde vogels per jaar doodmeppen voor een fractie van het vermogen.

Een degelijke kerncentrale op de Maasvlakte is ook nog eens 40 maal goedkoper, dan het zelfde opgewekte vermogen met windturbines. Vlaamse ecomodernist Bart Coenen somt de stralende argumenten voor kernenergie nog eens op.

De ruimte die een kerncentrale inneemt versus windturbinefarms

De ruimte die een kerncentrale inneemt versus windturbinefarms

blinde vlek voor groen ruimteverbruik
Het PvdA-gezinde provinciesufferdje hier in Boerghanistan- de Leeuwarder Courant – voerde al samen met de Milieufederatie campagne voor wat zij ‘zonneweides’ noemen, en wat ik siliciumwoestijnen noem. Zo’n ‘Overheid Doe Iets!’-bericht vermomd als neutrale verslaggeving.

Zonnepaneeltjes zijn prima voor op daken van huizen en industrieloodsen, maar het is zonde van de kostbare landbouwgrond. PvdA-sufferdje Leeuwarder Courant voerde eerder al samen met Ed Nijpels campagne voor het Energieakkoord met ’15 duizend banen jubel-jubel voor het milieu’-berichten. Het PvdA-gezinde provinciesufferdje voerde ook al campagne tegen kernenergie. 

Wanneer totalitair groen oprukt, verdwijnt alle groen

Wanneer totalitair groen oprukt, verdwijnt alle groen

Je kunt niet en kieviten willen- waar de Friese PvdA-bode ook campagne voor voert- en siliciumwoestijnen. Kijk maar in Duitsland, en zie mijn foto’s van de groene dystopie. De ‘oplossing’ die de Vlaamse hippies brengen is: het energieverbruik met een factor 10 minderen.

Dan hebben ze toch weer een tik van de molen. Al moet ik wel zeggen: zo’n elektrische velomobiel, die wil ik wel hebben. Uiteindelijk wil ik van de auto af, kost veel te veel geld en je wordt al gedwongen tot werkslavernij omdat de overheid alle lasten steeds verder opvoert.

Maar de trein is geen alternatief, veel te duur en je zit maar wat opgepakt alsof je op transport naar een strafkamp bent gezet. De NS, nationaal socialisten. Wat voor de meeste forenzen ook geldt, want werken doet meer dan 90 procent van de bevolking alleen omdat het moet. Dat gelul over zelfontplooiing en andere meritocratische flauwekul. Wie de loterij wint, die neemt de volgende dag ontslag.

Hoe meer lastenverzwaring de milieubeweging/overheid bewerkt, hoe meer je moet werken. En hoe minder tijd, geld en energie je overhoudt voor wat je wel leuk vindt. Kijk, dit is mijn volgende hebbeding:

Met wat kunstzinniger beschildering, zo'n fiets MOET ik nog een keer hebben

Met wat kunstzinniger beschildering, zo’n fiets MOET ik nog een keer hebben, te gek