Onderaan in roze concessiegebied Borselle

Onderaan in roze concessiegebied Borselle

Het Algemene Dagblad jubelt over de mogelijke deelname van Shell in een windsubsdie-farm voor de kust van Zeeland met Eneco. Dat zal in het concessiegebied Borselle zijn. Een logische stap, nu windenergie met CO2-opslag en olie- en gaswinning DE beleidsprioriteit van de overheid is tot 2021.  Die Noordzee-olie lijkt bij lagere olieprijzen dan 40 dollar per vat ook niet rendabel te winnen. Lage olieprijzen en veeleisende aandeelhouders deden de winsten afgelopen jaar bij Shell duikelen. Tel daarbij het mislukken van het arctische olie-project bij Alaska, een miljardenflop.

En: dankzij de milieubeweging in Europa komt de Schaliegaswinning niet van de grond, terwijl gas juist kernprioriteit is van Shell sinds Jeroen van der Veer het concern ombouwde tot gasbedrijf. Zoals met die LNG-terminal in Quatar. LNG (Liquified Natural Gas) heeft de toekomst, de Rotterdamse haven heeft ook al een terminal.

De Groene Jackpot: 74 miljard euro uit Energieakkoord en waanzinnige politici
Voorlopig lijkt de belastingbetaler veruit de beste belegging om deze winter door te komen. En verder poets je de balansen op met massa-ontslagen zodat de maatschappij opdraait voor jouw verliezen, en je bedrijf de winsten krijgt.

Al moet natuurlijk gezegd: zo’n olie- en gasbedrijf, die dragen al zoveel belasting af dat ze zoiets kunnen verantwoorden.

De groene jackpot van 74 miljard euro subsidies uit het Energieakkoord. Iedereen loopt er mee weg. Het is niet meer te keren, de mars richting ecodictatuur waarbij energie een luxegoed wordt. De PvdA heeft al een elektrificatieplan afgekondigd- het zo snel mogelijk vernietigen, al in tien jaar tijd, van de energievoorziening via een Keynesiaanse kapitaaloverdracht. Dat plan moet iedereen  aanspreken die nooit exacte vakken in zijn pakket had. Het gros der mediasukkels en politici. De overheid die duizenden banen schept. Alles staat er weer op herhaling, en gelijk onze Heiland aan het kruis verzuchten wij:

Vergeef hen Heer, zij weten niet wat zij doen.

Dat de Noren zich de luxe van totale elektrificatie van vervoer kunnen permitteren over 10 jaar, komt omdat zij de olie-inkomsten in een techniekfonds belegden. Die 700 miljard euro kun je leuke dingen mee doen. Wij gaven alle aardgasbaten uit aan het belonen van Ali B en zijn veertig rovers.

Dus moet het investeringskapitaal bij ons uit extra energiebelastingen komen, de transitie naar energie als luxegoed. Iedere vergelijking gaat mank.

..Vergeef hen Heer zij weten niet wat zij doen...

..Vergeef hen Heer zij weten niet wat zij doen…Keynes in het kwadraat, de overheid die duizenden banen gaat scheppen door geld naar zee te dragen in ‘gigapark 10’.

Met die maatschappelijke realiteit – emotie- en gevoelspolitiek en het ecofascisme als staatsideologie- ga je dan als gasbedrijf (wat Shell werd onder Jeroen van der Veer) rekening houden. Hou verder de aangekondigde sluiting in het achterhoofd van de schoonste kolencentrales ter wereld. In zo’n maatschappij – waar angst, onverstand en hysterie regeren- kun je maar beter je etalage groen poetsen. Anders ben je weg.

Dit vindt onze overheidsbureaucratie van belang op de Noordzee

Dit vindt onze overheidsbureaucratie van belang op de Noordzee

Shell eerder nog uit windfarm op zee gestapt
Eerder stapten Shell nog uit de deelname met Nuon aan de windsubsidie-farm voor de kust van Egmond. In Shell Venster- het personeelsblad- las ik toen nog hoe na 3 jaar al een kwart van de turbines vervangen moest worden. Die tandwielkasten en al die draaiende onderdelen, het is niet voorzien op het ruige zeeklimaat. Tel daarbij dat de funderingen van de monopiles wiebelden, en tel uit je verlies.

Maar met zoveel subsidies, 15ct per kWh over een looptijd van 15 jaar als je operationeel bent met dumpstroom die voorrang krijgt op het net.

Hoewel, als de PVV aan de macht komt dankzij de ‘zeg het met bommen’-religie, kan er zomaar weer de bijl in gezet worden….Nou ja, dan maak je Wilders gewoon koud. Is eerder bij Fortuyn gebeurd in onze Chiquita Republica. Voor een politieke moord draaien krachten binnen onze overheid zich niet om.

Ja sorry, een beetje somber gestemd vandaag. Het is niet anders. Je weet gewoon zeker: de gebeurtenissen in Brussel worden aangegrepen om ons land verder om te bouwen tot (eco)fascistische politiestaata,.

Dan nog maar een croissantje oude kaas. Da’s lekker. Met consumeren schep je banen. Voor de horror, zie, dit kraamt een regeringspartij uit. Ecofascistische ideologie zonder enige grond in de realiteit:

Een Ecototalitaire Bureaucratie, de Partij van de Allochtonen is er klaar voor

Waarom pleegt men bij de PvdA geen zelfmoord, in plaats van dat ons landje zelfmoord moet plegen omdat Greenpeace op de stoel van de overheid werd gezet

Sjezus, ik neem er ook maar een saucijzenbroodje bij. Pffffff