RZ13schiermonnik21

Kwam eerder met een doffe plof op de deurmat Sharon Dijksma op het natuurdossier, nu zit daar Martijn van Dam van die zelfde Partij van de Amtenarij (PvdA). Die moet zich ook profileren. Hij laat zich bij zijn draagvlak-campagne leiden door (ex)ambtenaren als Andre van de Zande. Die roepen al decennia dat de natuur meer ‘draagvlak’ gebruikt: meer ambtenaren en Postcodeloterij-terroristen die boeren en vissers tegelijk die zelfde natuur uit pesten.

Die zelfde achterhaalde boodschap is de insteek van een speech vandaag bij het Festival Nationale Parken waar ons Ministerie van Waarheid ons op wijst, de propaganda-afdeling van onze totalitaire overheidsbureaucratie. Laten we vooral niet zelf nadenken en waarnemen, maar in de houding springen bij alles dat deze mensen uitkramen.

Of nee, toch niet.

Wat zien wij? Het is nog nooit zo druk geweest in de natuur. En toch zou er nog meer betonnen draagvlak nodig zijn. Het gaat er dus eerder om: natuurclubs vrezen dat draagvlak voor hun exorbitante subsidies wegvalt sinds Henk Bleker er het mes in zette. Die schok zijn ze nog steeds niet te boven: ‘mensen vinden ons niet lief meer’. Nee, ze kunnen prima zonder die bemoeienis ZELF van die natuur genieten.

En dat wil men nu ten koste van die natuur voorkomen. Ambtenarij en subsidieclubs willen U doen geloven dat zij onmisbaar zijn.

Zuid Limburg. IN de zomer lijkt het hier bijna kermis, zo druk is de natuur

Zuid Limburg. In de zomer lijkt het hier bijna kermis, zo druk is de natuur

En dus heet het vooruitstrevend en visionair wanneer je gebieden die je apart zette (=reserva, van reservaat) voor natuurwaarden, gaat verbouwen tot kabelbaan- papierhier- mountainbike-parcours: omdat subsidieclubs als Natuurmonumenten graag draagvlak willen houden voor hun exorbitante subsidiering van 50 miljoen euro per jaar, en tegelijk u meer geld uit de zak willen kloppen via houtverkoop en kermis-attracties. Omdat Marc van den Tweel zijn bonus weer opgehoogd moet, naar 2 ton dit jaar. (mijn gokje, hij verhoogt zijn salaris weer)

We moeten mensen dus meer verleiden. Door de verhalen te laten leven en onze natuur toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Met wandel- en fietspaden en kopjes koffie. Maar ook met een avonturenpark voor kinderen. Met een kabelbaan of klimparcours. Of met een tour met een virtual-reality-bril, waarmee turfstekers letterlijk uit het moeras tevoorschijn komen. Met drijvende mini-restaurantjes. En picknickmanden met streekproducten. Wie weet, overnachten in een lodge op het water of in een zelf te bouwen boomhut.

Het kan vast nog gekker.

Het is nog nooit zo druk geweest in de natuur als de laatste jaren. Sommige dieren, zoals de buizerd bijten nu van zich af

Het is nog nooit zo druk geweest in de natuur als de laatste jaren. Sommige dieren, zoals de buizerd bijten nu van zich af

Onkunde maakt onbemind
Dat kan het zeker Martijn van Dam, want dat doen jouw eigen ambtenaren  al, dat zijn de grootste draagvlak-ondermijners van natuurbescherming met het gedrocht Natura 2000. Die jagen nu vissers, boeren en buitenlui de natuur uit, terwijl gaswinning, zoutwinning, windturbines en alles dat ‘staand beleid’ heet door mag in dat zelfde gebied.

Met die bidsprinkhaan van RVO, Vincent Tiel Groenestege en Postcodeloterij-pestclubjes spelen ze voor baas over het Wad.

Natuurmonumenten, Waddenvereniging, Vogelbescherming en Wereldnatuurfonds beweren dat de Noordzee en Waddenzee van hun is. Omdat ze zoveel honderden miljoenen euro’s in reclame voor zichzelf steken en zo voor overheidje gingen spelen. Dat wekt terechte aversie.

Het is het Ministerie van EZ dat met Natura 2000 de kleine natuurgebruikers treitert en van de natuur vervreemdt. Dat de kleine gebruikers hindert, en tegelijk zelf de regels met voeten treedt zodra er financiële belangen spelen. Dat werkt terechte aversie.

Het is jouw ministerie dat subsidies uitdeelt om de natuur te vernielen met windturbines in bos nota bene, samen met Staatsbosbeheer. Dat noemen jouw ambtenaren ‘forest windfarming’.

Er is draagvlak zat, dankzij de natuur zelf die flexibel is en zich herstelt zonder dat natuurclubs daar enige rol in speelden. Zoals bij de slechtvalk. Kijk eens hoeveel mensen er dagelijks enthousiast de broedlust van slechtvalken in Nederlandse steden volgen, van de TU Delft tot De Mortel en Venlo. Zelfs 925 beschreef al het broedgeval van de slechtvalk op ABN Amro in Amsterdam aan de Zuidas.

Met wat andere ‘birds’ om het een beetje vlees-technisch in te lijsten. De natuur kan prima zonder die Postcodeloterijclubs.

Het is al razenddruk in de natuur

Het is al druk zat in de natuur

Zeg vandaag Natuurmonumenten nog op, jaag alle ambtenaren de natuur uit
Onbekend maakt onbemind, dus investeer dan in natuurkennis. Begin eerst eens fatsoenlijk natuuronderwijs, waarin je weer leert plantjes herkennen, vogeltjes op naam brengen. De meeste jeugd kan nog geen mus van een kievit onderscheiden. Dankzij ondermeer decennia onderwijsvernieling van jouw partijgenoot Netelenbos

Maar jouw genre loopt ze wel wat te indoctrineren met de CO2-catastrofe. Er is steeds minder draagvlak voor die natuursubsidie-clubs, dat ecofascistische Postcodeloterij-tuig. Dat is enkel toe te juichen, decimeer Greenpeace tot de laatste man, fakkel het kantoor van WNF af, start de groene revolutie. Doe met ons mee, Hans Keuper zijn grote Ontledingsactie van Natuurmonumenten. Wordt net als ons ook blij ex-lid, waar ik eerder vrijwillig excursies voor gaf. Tienduizenden gingen u de afgelopen jaren voor.

Zodra er ook maar 1 ambtenaar of NGO-terrorist zich met de natuur gaat bemoeien en zijn draagvlak-campagne, jaag ‘m er uit, sla ‘m op zijn smoelwerk. Ontdek zo de oermens in jezelf weer! Paleo!

Ook vandaag is weer een uitstekende dag om....

Ook vandaag is weer een uitstekende dag om…. De ijsvogel redt zich prima zonder Vogelbescherming en Natuurmonumenten. Die clubs kunnen alleen niet zonder (plaatjes van) ijsvogels

De natuur neemt wraak
En wat een onzin, een speelpark voor kinderen. Ook zonder Natuurmonumenten er tussen- met zo’n Allochtonensmulbos, Negervriendelijk Heideveld of Marokkanen-steelbos- is de natuur al 1 grote speelruimte.  Ik speelde vroeger als kind met broertjes jachtluipaardje-gazelle in een nog bloemrijk weiland achter huis. Hadden we net zo’n bloederige natuurfilm gezien als kleuters, waarin de jachtluipaard achter zo’n ‘ik ben zometeen de lul’-hertje aanrende.

En dan ‘roaaarrrr’ speelden wij dat na, ‘nu ben ik de leeuw en jij de prooi’.Wij gingen vissen bij de vijver of langs het kanaal, kikkertjes vangen, salamanders in een potje.Wij gingen eieren zoeken in de landerijen, liepen langs het spoor van de NS door het riet om eendeneieren te vinden.

Mijn I-pad-neefje nam ik mee met de Texelse vissers te vissen, ik nam hem mee naar de valkenier. Daar was geen enkele draagvlakcampagne voor nodig, ’t ventje vond het machtig. Laat ieder kind liever eens een dag mee lopen met de boswachter, met een sportvisser, een visser op een kotter, de hovenier en tuinier, de jachtopzichter, gewoon met de handen in de drek.

Wat moet zo’n draagvlak-geil subsidieklootzakje met zijn speeltuig daar dan tussen? En dan: ik schreef in 2006 al voor HP de Tijd ‘Oorverdovend Natuurschoon’. De natuur is al meer dan toegankelijk genoeg, het is er de laatste 10 jaar al drukker dan ooit. En tegelijk nam terecht het draagvlak voor die ideologisch gemotiveerde groene terreurbrigades af, zoals Greenpeace, werden mensen kritischer op directeuren van natuurclubs die zichzelf met bonussen verrijken.

Een gunstige ontwikkeling, al die clubs kunnen per direct opgeheven. Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, Natuurfederaties, Waddenverenging, Vogelbescherming Nederland. Dat subsidie- en geldgeile ideologisch blinde tuig. Opheffen die handel, affakkelen, over datum.

 

Gelukkig grijpt de natuur zelf al in. Er zijn steeds meer teken, die deze indringers bespringen om ze met Borelia-bacterieen te infecteren, vossenlintwormen die als een larf zich in je lever en hersenen vreten. De Haatbuizerd van Birdaard vliegt al voorbijgangers aan om ze een lesje te leren, de terror-Oehoe van Purmerend bijt van zich af.

De natuur neemt wraak tegen al dat draagvlak voor subsidieclubs dat haar jarenlang is opgedrongen door Andre van de Zande sinds de Nota ‘Natuur voor Mensen, Mensen voor Natuur.’  Wie iets voor natuur wil doen: schaf die  klimaatsubsidies af, waarmee jouw ministerie nu windturbines in natuurgebieden neerzet, en bos verbrandt voor biomassasubsidie. En hou verder gewoon je kop.

Zo: wie zei dat schelden niet oplucht? I Beg to Differ.