ABP kan uw pensioen MAKKELIJK indexeren, maar ze liegen u gewoon voor

ABP kan uw pensioen MAKKELIJK indexeren, maar ze liegen u gewoon voor

Sinds ik CDA-gansje Corien Wortmann Kool, bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP hier recenseerde stuurt hun afdeling Obductie-Assistentie  (Communicatie) mij ongevraagd hun blaadje Pensioen-updeet.  Gewoon om je op te fokken. Daarin fatsoeneren ze de bestuurlijke lijken die Wortmann-Kool uitstort over de pensionado’s. Met moralisme vermomde leugens, om onze lieverds een poot uit te rukken voor eigen gewin. Ieder nadeel als voordeel te verkopen, ieder leugenachtig excuus als ‘Grote maatschappelijke noodzaak die uw begrip vraagt’.

De excuustruzen van Corien bereiden onze oudjes weer voor op de volgende kasgreep. De dekkingsgraad hoort 110 procent te zijn, zo schrijven Wortmannn-Kool haar obductie-assistenten. En dat is volgens de obductie-assistenten van Wortmann Kool nu 98,7 procent. Dus- u voelt ‘m al aankomen.Na ze eerder al van 10 procent van hun pensioen te beroven, laten ze nu de pensioenen niet met de lastenverhogingen en inflatie meestijgen. Ze roven dus nog zeker 4 tot 5 procent bij onze oudjes weg. En ze bereiden onze oudjes al voor op een nog lager pensioen in 2017.

ABP kan met gemak indexeren
Ik ben geen Obductie Assistent en hoef geen bestuurlijke lijken te fatsoeneren. Dus kijk eens hoe het nu WEL zit. Kom je bij Paul Ulenbelt zijn analyse die ik- hoewel van de SP- toch even moet aanhalen. Hij stelt dat ABP mijn ouders en ouders van mijn generatiegenoten gewoon voorliegt. Er is meer pensioengeld in kas dan ooit, 1400 miljard euro. Dat kan zomaar eens kloppen.

  • ABP heeft ook gewoon 350 miljard euro belegd vermogen uitstaan. Maar ze maken (moet nu wettelijk) voor de dekkingsgraad pensioen-PROGNOSES op basis van een markt (conforme)rente. Dus de pensioenuitkering gebeurt los van wat er in kas zit.
  • Die rente staat laag sinds de beroepsgenoten van Herman Wijffels onze economie door de goot spoelden in 2008 met hun wangedrag: op 1,5 procent. Eerder werden die prognoses berekend met een vaste rente van 4 procent.In 2008 zie je ook bij ABP een mega-beleggingsverlies van 22 procent.
  • Tegelijk haalt ABP gewoon een GEMIDDELD beleggingsrendement over 350 miljard euro belegd vermogen van 7 procent, in 2015 nog 2,7 procent (dus ook meer dan 1,5 procent). En 7 procent is nog steeds dik 24 miljard euro in een gemiddeld jaar. Maar ze indexeren dus met een kleine 4 miljard euro.
  • Tegelijk komt meer pensioenpremie binnen dan er uitgaat, daar zorgt ABP wel voor met aanhoudende premie-verhogingen. ABP VerHOOGT alvast weer de pensioenpremies. Dat noemen ze dan niet ‘verhoging’ maar ‘wijziging’.
  • Mijn Rypothese: bij de Europese Commissie en bij Agenda 21-clubs aast men op de Nederlandse pensioenpot. Die willen ze voor de eigen elite reserveren als kapitaaloverdracht. En steeds meer bij onze oudjes vandaan halen. En de hogere echelons bij ABP werken daar vrolijk aan mee. Fuck de burger. Die heeft toch niets in te brengen met zijn onderbuik.
Corien haar nieuwe beleggingsadviseurs, de eco-Hitlertjes van GP BV

Corien haar nieuwe beleggingsadviseurs, de eco-Hitlertjes van GP BV

Conclusie: Corien Wortmann Kool- onder wiens verantwoordelijkheid dit gebeurt- is een amorele leugenares en een dievegge. Of het is een stuitend naief gansje, maar dan hoort ze niet op die positie te zitten en is ze verantwoordelijk voor haar eigen domheid. In beide gevallen verwijtbaar.

ABP kan makkelijk de pensioenen indexeren. Maar omdat de marktrente laag staat en ze daarop indexeren, doen ze naar pensionado’s toe alsof ze heel arm zijn. Of u alstublieft begrip heeft voor de noodzaak dat wij u verder uitkleden voor eigengewin.

En ze willen de dienstverlening op papier verder uitkleden voor bezuinigingen, wat ze dan verkopen als ‘ooh kijk eens, al uw pensioen heel handig digitaal’. Daar hebben de meeste oudjes geen enkel belang bij.

  • Meer Voudige Onbeschoftheid heet dat: MVO.

 

ABP kan uw pensioen MAKKELIJK indexeren

ABP kan uw pensioen MAKKELIJK indexeren

…maar gelukkig, APB heeft een pozissjen peper over de IJsbeer!
Vervolgens beginnen ze dan in Pensioen Updeet iets moralistisch te roepen over De Noordpool. ABP heeft zijn eigen ijsbeer-pijper in dienst genomen: Jags Walia. Die loopt maar gewoon een beetje de met loterijgeld gespekte eco-Hitlertjes van Greenpeace na te kletsen.

Heel flink roepen ‘Boren in de Noordpool vinden wij niet in het belang van ABP en haar deelnemers’. Waarom? Omdat daar ‘de gevolgen van DE klimaatverandering’ zo zichtbaar zijn wanneer de schatrijke (300 miljoen euro per jaar) eco-Hitlertjes van Greenpeace daar weer met hun met dieselolie volgetankte schip een actiefilmpje komen opnemen.

Oooh gossie, wat erg die ijsbeer.

ABP heeft zich door zo’n Agenda 21-club onder paraplu van de European Climate Foundation in de ‘divestment‘-laten slepen: het waanidee dat fossiele brandstof niet meer nodig is, en we voortaan op windvaantjes en zonnespeeltjes onze economie aandrijven. Dat kan als je maar gelooft/een postmodern bord voor je hoofd plaatst.

Terwijl je kernenergie Verboten verklaart, het enige renderende alternatief, waardoor Frankrijk 5 maal schonere stroom-opwekking heeft dan Duitsland.

Ze roepen bij ABP nu trots dat hun ‘CO2-voetafdruk’  bij beleggingen met 10 procent verminderde in 2014. Het rendement van bedrijven waarin ABP belegt nam dus af. Want energieverbruik en economische groei gaan gelijk op. Maar dat is ook het doel van Agenda 21: het afremmen van de economie.

Dus nu hebben ze daar bij ABP een pozissjen peper over klimaatverandering/economie afremmen. Oftewel, wat volslagen onbelangrijk voor iedere pensionado die pensioendievegge en leugenares Corien Wortmann-Kool zonder blikken of blozen berooft.

De leugen achter 'divestment'. Roepen dat je in windturbines investeert, terwijl gascentrales op de achtergrond de echte energie leveren

De leugen achter ‘divestment’. Roepen dat je in windturbines investeert, terwijl gascentrales op de achtergrond de echte energie leveren. En met een schone fossiele brandstof als aardgas, daar is ook niets mis mee. Die windturbines zijn er alleen voor kapitaaloverdracht van belastingbetalers naar een kleine elite

Illegaal is wel ethisch, legaal is volstrekt amoreel
In de Middeleeuwen was een heel Vikingdorp gebouwd op Groenland en hielden ze er koeien. Tot zover die vreselijke klimaatopwarming in een gebied waar je nog nooit geweest bent. En waar het nog steeds ijs- en ijskoud is. En als je mensen in Alaska of Groenland ZELF vraagt: willen jullie meer mijnbouw en inkomsten, dan roepen ze JA. Want ze krijgen een groot deel van de cake. Juist voor de arctische gebieden is opwarming een zegen, want op ijs wil niets groeien.

Je moet kortom die eco-Hitlertjes van Greenpeace niet op hun leugenachtige smoelwerk geloven. Het is ethisch zelfs zeer verdedigbaar dat je die lui op hun geldbeluste ecofascistische smoelwerk slaat. Alleen mag dat volgens de wet niet. Maar mensen beroven en bedriegen die 40 jaar de maatschappij dienden, zoals Wortmann-Kool doet: dat is dan wel weer legaal.

Bij linkse media heet het een cynische samenleving als je politieke tegenstanders geen rotschop mag geven. Waarom mogen wij dan niet oproepen tot het in elkaar slaan van Greenpeace-medewerkers?

Bij linkse media heet het een cynische samenleving als je politieke tegenstanders geen rotschop mag geven. Waarom mogen wij dan niet oproepen tot het in elkaar slaan van Greenpeace-medewerkers?

Er is een duidelijk verschil tussen ethiek en wet: zo concludeer ik. En zo concludeert ook wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen in een boek dat ik net las ‘Knock Out’.

In 1948 ging de planeet ook al naar de sodemieter....

In 1948 ging de planeet ook al naar de sodemieter….

Liegen, het nieuwe normaal
Meer Voudige Onbeschoftheid. Je eigen leugens en afzetterij maskeren met een moralistisch excuus over De Planeet. Zodat je ook een goed gevoel over jezelf houdt. En bij zo’n gansje als Wortmann-Kool zal dat wel het belangrijkste zijn: als het goed voelt, dan is het goed. Dat heet positief denken, optimisme.

De hoipiepeloi-eigengeilerij-moraal van postmodern uitgeklede lobotomie-slachtoffers. Die zo’n boek lazen van deeltijd-indiaan Earth Spirit over ‘in contact komen met Jezelluf’. Mensen die in Herman Wijffels een intellectuele held zien. In plaats van een intellectueel armoedige poot-uitrukker-bankier van de boerenstand. Iemand die Natuurmonumenten en andere clubs gebruikte om de voor de Rabobank zo gunstige landroof met publiek geld uit naam van de natuur (EHS) door te duwen: 100 duizend hectare landbouwgrond uit de markt nemen en in waardeloos moeras omzetten. Zodat de overheid de grondprijzen kon opstuwen, en de resterende boeren weer lekker bij de bank moeten lenen.

In dit geval klinkt de ijsbeer-zeik van ABP moralistischer dan de werkelijkheid:

  • Bij de huidige lage olieprijzen is geen olieboer zo gek om dure risicovolle projecten in het Arctisch gebied aan te gaan. Dus er valt ook weinig in te beleggen op dit moment. We worden straks overspoeld met schalie-olie en gas uit de VS. Nadat de Amerikanen het Midden Oosten tot zootje bombardeerden, hebben ze dan zelf de oplossing al in de aanbieding: koop bij ons.
De vink wil de indringer wegjagen, maar die antwoord daar dan even dreigend op

De vink wil de indringer wegjagen, maar die antwoordt daar dan even dreigend op

Positief!
Iets heel anders, om toch positief af te sluiten, want ons humeur boven alles. Positief denken. Optimisme! Nee ik bedoel dit sarcastisch Corien, terwijl je net hier iets van jezelf in meende te herkennen. ‘Nou, optimisme, zo denk ik ook’. Postmoderne flut-trut.

Ik plaatste een horizontale spiegel in de tuin om de kippen met zonlicht bij te lichten. Daar loopt nu steeds een vink tegen zijn eigen spiegelbeeld aan.

Hij kan er niet over uit dat die klootzak-vink hem zo loopt te dissen. En is er de hele dag zoet mee. Hoe meer hij dreigt, hoe meer dat flikker-vinkje tegenover hem begint te dreigen, en ‘m loopt na te doen. De pestkop. Kijkt af en toe bovenop de schutting of die concurrent dan er soms achter zit.

De vink is dat vogeltje dat steeds een laddertje omlaag zingt tj.tjtjtjtjtjdjer-tjerdrwarschau. Het stukje na de streep heet de ‘vinkenslag’. En die verschilt per regio.

Deze zal wel uit Polen komen.

Hij snapt er niets van: hoe meer hij dreigt, hoe meer die andere vink daar terug dreigt

Hij snapt er niets van: hoe meer hij dreigt, hoe meer die andere vink daar terug dreigt

Leuk toch, zo’n vogeltje in je tuin.