Screen Shot 2016-04-05 at 12.25.21In Amsterdam zit het kantoor gevestigd van een campagne-multinational met 300 miljoen euro jaaromzet, 3 miljoen leden en actief in 40 landen, met de status van Stichting. Die stichting loopt met gelden van Amerikaanse legaten van ondermeer de olie-industrie politiek te bedrijven in onze Tweede Kamer, zoals bij het forceren van het Energieakkoord: de grootste staatsuitgave in de Vaderlandse geschiedenis, een kapitaaloverdracht van midden- en lage inkomens naar klimaat-oligarchen.

Ik vermeld dat na het zien van het interview van Thierry Baudet met UvA-emerites hoogleraar Karel van Wolferen. Die vermeldde de invloed van Amerikaanse propaganda op Europese media en daarmee politiek. Zoals via het Rusland Bashing, waarin alle gevestigde media meegaan. Ik geloof sterk dat Greenpeace ook als zo’n politiek instrument wordt ingezet door geopolitieke krachten, zoals in de VS. Bijvoorbeeld om Europa meer afhankelijk te houden van Amerika, via het destabiliseren van onze energievoorziening.

Wie mij meer aanwijzingen kan leveren, kom er maar in.

In de Verenigde Staten zelf meldt Activist Facts dat ze een magere 10 miljoen dollar besteden aan campagnes tegen technologie, die niet in de ideologie past van het ecofascisme. En oh ja, het zijn juist legaten van de Amerikaanse olie-industrie waarmee ‘Stichting Greenpeace’ wordt gefinancierd. Zoals de Rockefeller Brothers. Rockefeller is een legaat van Standard Oil.

Hoezo hypocriet. Wel melden dat Rockefeller in 2014 niet meer in olie wil investeren maar NIET vermelden dat je meer dan een miljoen kreeg van ze toen ze nog WEL in olie investeerden

Hoezo hypocriet. Wel melden dat Rockefeller Brothers in 2014 niet meer in olie wil investeren maar NIET vermelden dat je meer dan een miljoen kreeg van Rockefeller Brothers toen ze nog WEL in olie investeerden

De ironie wil dat Greenpeace bijvoorbeeld 1,15 miljoen dollar kreeg voor (global warming) campagnes van de Rockefeller Brothers. En dat deze club via hun klimaatcampagne-voerder in Nieuw Zeeland Steve Abel dat niet vermeld in 2014, wanneer ze blij roepen dat Rockefeller niet meer zal investeren in fossiele brandstoffen. En dat ze ook jarenlang geld van die andere Rockefeller-takken aannamen, de Foundation en het Family Fund

Waarom namen ze dan dat geld WEL al aan van een oliefonds, toen Rockefeller dat nog NIET aankondigde? De oliegelden liepen toch aardig op als we dit lijstje zien

Screen Shot 2016-04-05 at 12.28.49

Met geld van de David and Lucille Packard Foundation mag Stichting Greenpeace vissertjepesten. Zoals het rapport Blue Charity Business vermeldde, zat een Amerikaanse miljoenenlobby achter de beïnvloeding van Europees Visserijbeleid dat leidde tot de voor vissers zo destructieve Discardban.

Sinds wanneer is liegen in het algemeen belang?

Sinds wanneer is liegen in het algemeen belang?

In Canada en Nieuw Zeeland is Greenpeace aangemerkt als politieke organisatie, dus zonder ANBI-status omdat ze veel te politiek en ideologisch zijn.

Ik zie ook niet het algemene belang van een Econazistische club die wil dat de hele wereld op wind en zon moet draaien en die alle andere opties uitsluit. Of van een club die biotech-proefvelden vernielt. Een club die stelselmatig een loopje neemt met wetenschap en mensen voorliegt, alsof windturbines geen wildlifeschade geven…

Zitten ze in Amsterdam om zo een stichting te kunnen zijn met gunstiger belastingregime? En wie houdt die club hier nog langer uit de wind, behalve onze vice-premier Samsom?

Deze informatie is relevant omdat Greenpeace-aanhangers ons lopen te beschuldigen van heulen met ‘de fossiele lobby’. Maar als ze zelf geld uit legaten van de olie-industrie aannamen, hadden ze dat dan niet even kunnen vermelden?