Daar doen we het voor.....subsidie

Daar doen we het voor…..subsidie

Vandaag deel 2 in de reeks klimaatdrammers in wat een stukje monnikenwerk is: het natrekken van alle 379 clubs die in Brussel het Europarlement belobbyen met subsidiegeld uit naam van ‘het klimaat’, om zo meer subsidiegeld los te peuteren. We eindigden gisteren met de klimaatfeministen van Gender CC Climate Justice. Nu pakken we de draad op met de volgende 8 clubs. Het lijkt dat ‘klimaat’ staat voor een bepaald levensgevoel, het Zwitserleven op andermans geld.

Wie koud binnenkomt: energie-innovatie en efficiënter gebruik van fossiele brandstoffen, daar kun je onmogelijk tegen zijn. Maar wij staan hier kritisch ten opzichte van de filosofie om via uitdijende Eurocratie te pretenderen dat je invloed hebt op het mondiale weer.

De oververtegenwoordiging van clubs uit Londen zal te maken hebben met haar status van hoofdstad voor geldjongens.

  • 9. De Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) gevestigd in London van Donald Mc Donald werkt met een lobbybudget van 6,25 ton euro, dat vooral van leden komt. Ze richten zich op ‘klimaatfinanciering’ en ‘Green finance’, oftewel het verkrijgen van subsidies. Specifieker, de 315 miljard euro die de Europese Commissie zegt te willen uittrekken voor klimaatbeleid. De IICGG vertegenwoordigt een lijst leden met grote financiers: Henderson Global Investors in Amsterdam, Hermes Investment Management in Londen, HgCapital (windsubsidie-investeerder London), HSBC Investments, Impax Asset Management, Industriens Pension, Inflection Point Capital Management (London), Insight Investment, dochterfirma van de Bank of New York, Janus Capital International: een Amerikaanse geldboer – 1 van de grootste geldspelers op Wall Street– in publieke handen. Maar ook ons eigen Aegon, PGGM en Robeco, Deense en Zweedse pensioenfondsen, het pensioenfonds van de BBC, Nordea, Blackrock, opvallend veel Britse kerken maar ook de Jesuits in Britain. En een typische Agenda 21 club als Tellus Mater die ‘de energietransitie’ wil afdwingen via kapitaalmarkten. Die sponsort ook weer het Agenda 21/Club van Rome instituut ‘Forum for the Future‘. En natuurlijk een investeerder in zonnepanelen-subsidies en windfarm-subsidies, Low Carbon Ltd. Men is ook verenigd in een Global Investor Coalition on Climate Change.
  •  10. Het Joint Programming Initiative Connecting Climate Knowledge for Europe, JPI Climate van Petra Manderscheid in Brussel krijgt 240 duizend euro nationale subsidies voor nuttige zaken als klimaatvriendelijk klimaatonderzoek.  Het tussen internationale instituten vliegen en daten van andere klimaatonderzoekers, airmiles sparen en bezorgd doen. Al hun leden zijn ook weer lid van de Expert group on European Roadmap for Climate Services. Wat doe je dan eigenlijk als je klimaatservice levert? Lobbyen voor subsidie, en wel de 80 miljard euro Horizon 2020 subsidie van de Europese Commissie. 
  • 11. De Climate Advisers zijn een Amerikaanse club gevestigd in Washington van Nigel Purvis en Claire Langley die Agenda 21 moet komen pushen. Ze besteden 50 duizend euro om zo meer geld los te peuteren uit naam van het klimaat, of zoals ze zelf hun missie omschrijven: deliver a strong low-carbon economy, and secures funding to support that work.
  • 12. De Climate Standards Disclosure Board is gevestigd in Londen en onderdeel van CDP Worldwide. Die club wil van ieder bedrijf in elk land elk jaar exact weten wat ze aan grondstoffen en energie verbruiken, en dat verplichten. De Londense CSDB van Roy Wilson krijgt 2,5 ton euro van CDP en de Britse overheid om voor die bedrijfsspionage uit naam van klimaat te lobbyen.Screen Shot 2016-05-01 at 08.31.26
  • 13. Het Nederlandse Climate Focus van Adriaan Korthuis en Charlotte Streck in Amsterdam doet iets klimaat-consulterigs, dus conferenties afvliegen en papier produceren.We aim to find a creative and unique solution for every single client, ranging from the development of policies to protect the rainforest to structuring greenhouse gas mitigation projects in the energy sector. Ze cashen op de koolstofbubbel die klimaatbeleid maakte, door van CO2 een commodity te maken. Dus alle beleidsvoornemens die uit COP-conferenties voortkomen zoals ‘kapjebosniet-subsidies’ (REDD+) daar geven ze dan advies over. Daar krijgen ze dan een ton euro voor van de Wereldbank en 2,5 ton subsidie van de Europese Commissie.
  • 14. De Londense Climate Markets and Investment Association wil met Richard Folland ook geld uit de koolstofbubbel van belastingmiljarden lospeuteren. Daar hebben ze een speciaal Climate Finance Forum voor.
  • 15. Climate Strategy werkt vanuit Madrid met Peter Sweatman en een budget van ongeveer een ton euro aan Drafting and support for EU in context of Energy Efficiency Financial Institutions Group. Die club door de UNEP opgezet moet van alle gebouwen het energieverbruik in kaart brengen en waar mogelijk helpen afknijpen. Dat levert dan een  ‘final report’: papier dus. Ze worden ondersteund door de European Climate Foundation met 25 duizend euro.
 • 16. De European Climate Foundation (ECF) hebben we hier al besproken. De ECF (budget 29 miljoen euro) geeft aan tenminste 100 NGO’s geld, om te roepen dat iedereen wil wat de ECF-sponsors willen, het ‘decarboniseren’ van Europa: ons afhelpen van een betaalbare energievoorziening, en ons energieverbruik/gedrag tot op de Europese burger persoonlijk monitoren. Het geld voor die top van de verticale klimaatpyramide komt van het Californische Climate Works (=Hewlett Foundation, deel Militair Industrieel Complex), de Canadese John Mc Bain (advertentieboer) foundation, Oak Foundation, Villum Funden, het Children’s Investment Fund en onze Postcode Loterij. Kernactiviteit is fabricage van voor politici overtuigend lijkende ‘wetenschappelijke’ lobby-retoriek als hun Roadmap 2050. Daarin beweren ze op een voor politici overtuigende wijze (blingbling/goed gevoel) dat je op windvaantjes en zonnespeeltjes je economie kunt draaien. En de wisselvalligheid zou je met het verbinden van het Duitse met Britse net kunnen opvangen. (zie Fred Udo’s uitleg waarom dat NIET kan, hier beneden) Terwijl onze NLingenieurs- branchevereniging voor ingenieursbureaus- 1 oktober 2015 ook aangeven dat dit zonder opslag onmogelijk is. En dat je voor opslag van zoveel elektriciteit uit wisselvallige bronnen een accu ter grootte van het Botlekgebied nodig hebt.
 • 17. Om de zinloosheid van het menselijk bestaan wat meer papieren gewicht te geven heb je ook nog het Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment, van de London School of Economics and Political Science. Hun Chris Duffy mag ook met zijn pasje het Europarlement in. Het zalmbuffet in het naastgelegen cafe is ’s ochtends uitnodigend.

The Institute’s vision is a world in which climate change and other global environmental challenges are managed effectively to promote prosperity and well-being

En de wereldvrede…

Zo overtuigend mogelijk liegen...voor politici is het overtuigend, maar wie zijn rekenmachine pakt en de natuurwetten kent weet dat ECF liegt

Zo overtuigend mogelijk liegen…dat is waar ECF voor betaald krijgt. Voor politici is het overtuigend, maar wie zijn rekenmachine pakt en de natuurwetten kent weet dat ECF liegt

Schrijven is schoppen
Tot zover het feitelijke deel. Dan nu- met als gisteren- het persoonlijke, om je even af te reageren. Ik weet best dat de overtuigingskracht van je betoog exponentieel afneemt met het emotionele gehalte. Ik kijk of luister zelf ook niet naar mensen die wat hysterisch doen. Tenzij het met knipoog is. En dat is het hier. Schrijven is schoppen. Baldadig van leer trekken op een bevredigende wijze, waarmee de goede verstaander een grijns op zijn gezicht krijgt.

Je wordt er melancholisch van, krijgt er zo’n diepe zucht-gevoel bij: waarom plegen deze mensen niet gewoon allemaal zelfmoord? Hun leven is volledig zinloos. Ze consumeren nodeloos al onze grondstofvoorraden, poepen, plassen en vervuilen de aarde waarover ze zeggen zich zo zorgen te maken, waarvoor ze onze levens willen belasten en afknijpen.

Ik zou zeggen, practice what you preach. Verlos de aarde van jullie aanwezigheid.

Dat schept weer ruimte voor mensen die wel zinvol zijn….loopt dat zootje wereldweer-managers een beetje te parasiteren. Knoop ze aan den hoogsten boom, verdelg ende vernietighe hen!

Creatieve mensen die mooie muziek maken, brouwers van lekker bier, makers van meubels, auto’s, schilderijen, schilders, stratenmakers, hoveniers die mooie parken kunnen aanleggen, boeren, vissers, bakkers, groenteboeren, slagers, middenstanders en nou ja, gewoon productieve normale mensen die de maatschappij-ruggengraat vormen….Ik beweer nergens dat mensen geen klimaatinvloed hebben, maar weet wel dat triljarden euro’s klimaatbeleid nog geen tiende graad klimaatverschil maken. En dat er vele urgentere maatschappelijke kwesties zijn die met veel minder geld zijn op te lossen.

Wij hebben ook een Climate Divestment Financial Analysis Expert on Sustainable Global Systems, zie bovenstaand filmpje. Die kan in 1 klap honderden miljarden euro’s besparen en vele megaton slap papieren geouwehoer. Dan is het probleem ook opgelost. Door gewoon de stekker hier uit te trekken: Fred Udo, een fysicus die zijn sommetjes maakt en die ervoor pleit dat mensen die verstand van energie hebben en die kunnen rekenen- ingenieurs- en niet politici en klimaatbabbelaars over onze energievoorziening beslissen.

Zie zijn interview bij Cafe Weltschmerz, en weet dat er naar hem niet wordt geluisterd OMDAT hij verstandig is. Toch blijven wij geloven dat het tij kan keren.