De Economist stookte het vuurtje weer op van Global Warming, met beweringen zoals die er vrijwel dagelijks door onze objectieve kwaliteitsmedia in gehamerd worden tot schuld en boete van ons allen.

Earth is already about 0.85°C warmer than last century’s average temperature. Thanks to the combined influence of greenhouse-gas emissions and El Niño, a heat-releasing oceanic phenomenon, 2016 looks set to be the warmest year on record, and by a long way.

Ze weten zelfs met 0,05 graden nauwkeurig hoeveel de aarde GEMIDDELD is opgewarmd IN EEN EEUW. Dus dat al die Piet Pelleboers en Gerrit Hiemstra’s van China tot Nieuw Zeeland en van Eskimoland tot Nigeria 100 jaar lang op de zelfde wijze de temperatuur opnamen, in gebied dat geheel gelijk bleef zonder bebouwing…..en vervolgens stuurden ze al die exacte gegevens naar 1 centrale autoriteit vol belangeloze mensen met een onfeilbare statistische methodiek.

En die maakte daar de exacte gemiddelde wereldtemperatuur 0,85 van. Op de honderdste graad nauwkeurig.

Alleen objectieve kwaliteitsmedia kun je zoiets wijsmaken. Je hebt dus mensen die Godsgeloof atavisme noemen, en dit De Verlichting! Mogen wij niettemin de handen ten hemel heffen en de Schepper aanroepen? Heer ontferm U over ons!

Het vorige warmste jaar was 1998: toen was het ook al zo lekker weer!

Het vorige warmste jaar was 1998: toen was het ook al zo lekker weer!; Bron Dr Roy Spencer/UAH

1998: El Nino
Dat andere ramp-recordjaar met El Nino, 1998, toen was ik in Schotland, op Isle of Rum en voor het eerst in eeuwen was het daar die zomer toen regelmatig lekker weer en zonnig. ‘ We don’t have a Climate’ zeggen de Schotten normaal gesproken.

We keken zeevogels vanaf de boot richting eiland, Jan van Genten, zwarte zeekoeten, zagen orca’s, genieten!. We visten in de baai op makreel, en zopen ons ’s avonds klem met de lokale jagers en andere verzamelaars. Om vervolgens de volgende dag op hertjes te jagen, die een mattie van mij dan met rozemarijn wijnsaus klaar maakte.

Had je toen iets geks geroepen over CO2? Met witte jassen was je afgevoerd, in volle overeenstemming met de eilandgemeenschap. En terecht. De lokale shopkeeper was een Engelse, die trakteerde ons op Mc Ewan’s lager omdat Nederland Argentinië had verslagen. Het was WK en Nederland telde nog mee. Ik rookte toen nog, je bestelde dan ‘Shag’: en dan keek ze je schuin aan.

2016: El Nino strikes back
En nu in 2016 ervaar ik- afgezien van het koude vroege voorjaar- ook het lekkerste goede seizoen (voorjaar tot herfst) in Friesland in 5 jaar. Lekker buiten tussen het werken en schrijven door is de regel. Bij schrijven nu lonkt opnieuw de zon. Dat de Milieubeweging nu maar gauw in actie komt!

Gelukkig, fiew,  onze groene overheid spendeert nu onder bazuingeschal van Greenpeace 105 miljard euro– althans volgens de berekeningen die Marcel en Theo maken- voor het Energieakkoord met haar windturbines en bosverbranding (biomassa). Dat moet deze ramp- genaamd ‘lekker weer en buiten zitten’ kostte wat kost voorkomen.

We weten nog wat 6 procent meer ‘duurzame’ energie aan afkoeling/slechter weer zou opleveren, dat getal gaf Sharon Dijksma zelf al: 0,000045 graden. Dus dan geeft die 105 miljard euro van Henk Knotsgekke Kamp een afkoeling van 0,000045/6 = 0,0000075 graden

Screen Shot 2016-06-26 at 13.40.24Laten we dan nu eens echt vervelend doen:
Nederland heeft ongeveer 253 miljard euro aan belastinginkomsten per jaar. Dus hoeveel jaar zou Nederland in alleingang ‘klimaatbeleid’ moeten voeren in Energieakoord-stijl, om 1 graad klimaatveraangenaming en lekkerder weer te voorkomen? Ik kom dan op meer dan 50 duizend jaar belastinginkomsten, waarbij we nutteloze zaken als onderwijs, gezondheidszorg en andere overbodige luxe even laten voor wat het is.

En dan is er al lang weer een ijstijd. Sterker nog, die kan dan al weer afgelopen zijn waarbij we in een nieuw Interglaciaal leven dat veel warmer is dan nu. Er leefden al eerder nijlpaardjes in Zeeland, in het Eemien. Wat we toen niet hadden was De Milieubeweging. En De Verlichting! Die Verstandige Belangeloze Wetenschappers, waarvan 97 procent zegt: Kop dicht, betalen!

Het is maar een bierviltje-oefening. Maar toch wel een indicatie van uitzinnigheid van onze ‘elite’. Dus niet zomaar ‘gek’. Maar volslagen krankzinnig toedeloepoedel aaaaajaaaa bliiplerlbliihop zeggestijge hup, met z’n zessuh. Planeetjeredden. Thermometertje in de mond ‘Gaat het nog een beetje, meneer Droge?’

Iemand die poedelnaakt op de Dam het Wilhelmus zwaaiend met zijn geschoren lul zingt met een papegaai op zijn hoofd, dansend als een Beierse trekzakzanger: die komt toch gezonder over dan Henk Kamp?

U bent gek: gelukkig!
Er is werkelijk niets zo gek als normale mensen. Daarom ook de kreet ‘doe normaal, dan doe je al gek genoeg’. Want normale mensen, mensen die voldoen aan het gemiddelde, blind nalopen achter wat  iedereen doet. Die zijn het ergste. Je kunt kortom maar beter een beetje gek heten. Voor de kwalificatie ‘gek’ heb je andere mensen nodig, terwijl je gezond kunt voelen als een vis. Een gebroken been, dat heb je ook alleen.

En dan is er wel echt iets aan de hand.

Als iemand jouw ‘gek’ noemt wil die hooguit in sociale rangorde klimmen over je rug. En dan is er iets met hem aan de hand.