Hup de fik er in, voor het klimaat. Dat is 'groen'

Hup de fik er in, voor het klimaat. Dat is ‘groen’

Eerder ging er al voor een geschatte 4 miljard euro subsidies op voor bosbijstook uit Georgia in de Amercentrale van Essent (met RWE als eigenaar), zoals ik 2 jaar terug al schreef in De Vervuiler wordt Betaald. Nu mag daar opnieuw 1 miljard euro subsidie- dus van burgers geroofd geld- bij van: Henk Kamp.

Het exacte bedrag wil Kamp niet zeggen ‘uit concurrentie-overwegingen’, zo meldt Elsevier. Dus je strooit met belastingmiljarden, en je wilt geen openheid geven.

Amer 9 in Geertruidenberg mag met die subsidies acht jaar lang bos uit Georgia opstoken om klimaatdoelen te halen voor de Nederlandse overheid. Voor dat zelfde doel- bos opstoken- heeft Henk Kamp nog 2 miljard euro gereserveerd. Het is Bert Pauli (VVD Noord Brabant) die in de duurzamedingesnogwatietsig zit bij Essent.

Dus je bent groen als je miljarden rooft bij burgers, daarmee een energiebedrijf betaalt om bos te importeren uit Amerika, om dat bij te stoken in een centrale. Bos in de brand voor steken voor belastinggeld is groen. Hoe VVD kun je zijn als je zo achteloos liberale principes bijstookt?