Alternatief energieplan: Kies Neo-Carboon + Warming, of Global Warring

Eigg Offgrid, voor iedereen die op een eiland wil leven

Eigg Offgrid, voor iedereen die op een eiland wil leven

 

Van de lezer die zich Gerard d’ Olivat noemt komt de volgende vraag:

Wat mij interesseert en liefst van jouw hand is: hoe de blauwdruk er vanuit Climategate uit zou zien voor een wellicht wat rooskleuriger energetisch/economische toekomst van de ‘mensheid’ vanuit jullie visie.Groet van mij en mijn Welsh-terrier

Beste Gerard: dat is een hele goede vraag. Ik zie zelf meerdere opties. Persoonlijk Ideaal zou zijn: Offgrid. Dat je met een combi van zonnepanelen, warmteopslag en wat aanvullende verwarming met bv kolenkachel jezelf voorziet. Niet voor niets schreef ik daar in techniektijdschrift De Ingenieur in 2009 al een reportage over: Los van het Net.

Omdat de verwachting toen al was dat door de ‘privatisering’ van energiebedrijven (het tijdelijk vrij maken van dividend voor regionale overheden met torenhoge schulden, om ze vervolgens chantabel te maken voor Agenda 21-verdeel- subsidie- en- heers-beleid) het onderhoud de eerste bezuinigingspost zou zijn. Ook zou volgens mij Tennet in geldnood raken (en inderdaad, ze lenen nu al miljarden): die rekening komt allemaal bij ons terecht, en de Gestapo van Henk Kamp en consorten komt die rekening vereffenen via de energietoevoer.

Hors Texel winter 2011: De ijstijd nog even vooruit schuiven: ik ga er voor!

Hors Texel winter 2011: De ijstijd nog even vooruit schuiven: ik ga er voor!

Energie: de weg waarlangs de overheid u pakt
Bij bezoek aan Offgrid-eiland Eigg in Schotland zag je hoe dat dan werkt.  Op gemeenschapsniveau redt je dat niet zonder dieselolie, dat is waar ze vooral op leven. En op subsidies. Daaruit volgde toen de publicatie in NRC Damesblad: Verboden Eiland zoekt Bewoners.

Individueel kom je wel een heel eind met offgrid. Het kost alleen veel poet, die omschakeling. En dus moet je eerst hoereren met een intrinsiek fout economisch systeem dat mensen degradeert tot middelen. Waarbij mensen hun eigenwaarde en zingeving moeten ontlenen aan de mate van toegang tot kapitaalgoederen. Toch moet je iets te dromen overhouden. Offgrid dus. Dan kan de overheid je via die route- de energieweg- niet langer naaien. Want dat is wat de overheid op groteske wijze van plan is.

Maar voor heel Nederland is dat dus geen optie. Je hebt een centraal net nodig, dat net dat ligt er al en dat net moet stabiel gevoed. Al die zogenaamd ‘energieneutrale’ woningen, zijn gewoon met subsidies omgebouwde hyper-isolatiebunkers met wat zonnepaneeltjes, die ongevraagde stroom op het net dumpen bij pieken. En die het net leegzuigen in dalen, zodat gascentrales moeten bijspringen.

Dat de rekening dan op nul kan uitkomen bij jouw thuis, betekent dat je de rekening verschuift naar de energiemaatschappij die deze centrales onrendabel in de lucht moet houden. Wat die niet doet, zonder compensatie te krijgen van Henk Kamp en zijn Nijpelitaanse maffia. En vervolgens betaal je dat als ‘energieneutraal’ via een ander overheidskanaal in belasting/lastenverzwaring weer extra terug.

22 miljard geleend geld, komt via hogere transportkosten weer bij jouw terug

22 miljard geleend geld voor 100 procent staatsbedrijf Tennet dat geen kapitaal meer heeft, en netcowboy ging spelen in Kat in de Zak Duitsland. Dat komt via hogere transportkosten weer bij jouw terug: de NOS-mediasukkels kun je zien als propagandisten van Corporate BV/Overheid

De vraag is dan: waarmee voedt je dat net en houdt je het stabiel? Voor ons land is Thorium de meest hoopgevende optie wanneer je gelooft dat mensen het klimaat met 6 graden dreigen op te warmen via sporengas CO2, het fertilisatiegas van planten, dat de champagne doet bubbelen, het bier haar kostelijk schuim geeft, en wat je bij iedere ademtocht ventileert. Zucht..

Het is no regret-beleid, je hebt altijd wat aan een eenmaal functionerende thoriumcentrale, of je nu links, rechts, pimpelpaars of bruin bent. Dus rekening houdend met de door staatsgesanctioneerde propaganda – ook wel ‘vrije pers’ genoemd- gemaakte sociale/virtuele realiteit roep ik in koor:

Thorium!

Offtopic
Want we leven in een land waar je vrij bent alles te zeggen wat andere mensen hoger van rangorde voor je bedenken. Wijk je af ? Dat mag -huhu, gekkie- maar je daalt in de pikorde. En hoe verder je daalt in pikorde hoe meer je toegang verliest  tot kapitaalgoederen. Je leven is dan officieel zinloos verklaard, je bent dan loessserrrrr. Maar als je dan vervolgens de rotzooi van Big Pharma slikt is er misschien toch hoop voor je. Denk Positief!

Misschien krijg je dan wel meer Seeeksssssss!!! Zo’n corrupte en bijna verwelkte Viva-hoer op Tinder met kind van een ander waar de hele wereld al eens overheen is gefietst en daar moet je dan mee tsjetten, toetsjefriebelen via de Wottsep voor je er je kwakje in kunt poorten. Je moet iets hebben om naar uit te kijken! Kansen, uitdagingen, perspectief! Pluk het Geluk!

Al in het Carboon aanwezig en nu in de achtertuin

Al in het Carboon aanwezig- zie de prentjes op steenkool- en nu in de achtertuin

Pardon, dat was even een ‘rant’, volledig off topic. Maar wel lekker! Grrrrrom! Het is even om aan te geven: ik schrijf dit niet om met een standpunt sociaal punten te scoren. Maar om een doordacht antwoord op je vraag te geven, en daarbij lever ik de sociale context van wat volgens mij een volledig geesteszieke massacultuur is. Want niets staat los op zich…Alleen kleine kinderen zijn nog ‘normaal’, en je moet ze zo lang mogelijk beschermen, kind laten zijn.

 • We gaan weer on topic.

Het NEO-Carboon, tijdperk van Nieuwe Steenkool, schone biomassa
Ik ben zelf groot fan van steenkool: het wonder dat moerassen in het Carboon verstenen door de eonen. En dat je dan varens in grafiet gegraveerd ziet, met de zelfde bouw en structuur als de varens die ik nu nog gewoon in het bos vindt. Of zoals hierboven, in de achtertuin. En van die heremoes-achtige planten, de familie van paardenstaarten. Zuivere biomassa, maar dan zonder dat je de actuele biosfeer moet plunderen. Je plundert de voorbije biosfeer van het Carboon.

En die is toch al verdwenen.

Gasgestookte centrales ben ik geen voorstander van. Want dan verspil je kostbaar aardgas door de helft gewoon hup weg te gooien als warmte. Warmte die je dan loost op een kanaal, de lucht enzovoort. Aardgas is belangrijk grondstof voor de chemische industrie waarmee je ook kunstmest maakt. Het aardgas van Groningen verpatsen we nu voor de helft aan het buitenland, en Henk Kamp (Vijanden van Vrijheid en Democratie VVD) wil daar mee doorgaan om:

 • a. het lek in de staatskas te dichten, waarmee wij de opkopers van Staatsobligaties/schuldpapieren rijk maken (rente over staatsschuld)
 • b. de aandeelhouders van Exxon/Shell, die andere helft van Gasterra tevreden te houden

Dus daarom dramt Kamp ook boringen op Terschelling en Schiermonnikoog door. Milieuclubs roepen voor de vorm even Boeh en Bah om bij hun donateurs te scoren. En uiteindelijk gaan ze gewoon akkoord, in ruil voor een Waddenfonds-achtige subsidieconstructie. Dat deden ze in 2004. Dat doen die Verenigingen tot Behoud van Onszelf zo weer.

En binnenkort komt er een extra gasbelasting aan van 1 euro per kuub om domestisch verbruik bij kleinverbruikers te ontmoedigen, ten gunste van allerlei niet renderende warmte-netten, kosten te vereffenen bij jouw en mij. CE Delft breit daar nu een groen excuus omheen. “t is voor Ut Klimaat. En dan buigt de Tweede Kamer als knipmes voor dit visionaire belasting-verhogende voorstel in operatie ‘Fuck de Burger‘ Kudo’s PVVDA (de eenheidsworst van ogenschijnlijk afzonderlijke politieke partijen).

Zodat Henk Kamp en Corporate BV het gas aan het buitenland kunnen blijven verpatsen.

Steenkool heeft de toekomst

Steenkool heeft de toekomst

Steenkool dus! Voor betaalbare elektrificatie
Bevriende naties als de Verenigde Staten maar ook Australie bulken nog voor minstens 2 eeuwen van de steenkool. Als land met grote havens is het overal direct en goedkoop aan te voeren. Het is spotgoedkoop, dus je hebt ook spotgoedkope stroom. En uiteindelijk willen we toch zoveel mogelijk zo g0edkoop mogelijke energie kunnen verbruiken

Mijn belangrijkste argument is daar: we willen het vervoer elektrificeren. In Noorwegen kan dat eenvoudig omdat alle stroom met waterkracht wordt opgewekt. De Zweden bouwen 10 kerncentrales bij, tervanging van de oude.  Wij hebben die luxe niet, mede omdat de PVVDA een stel idioten van Greenpeace op de stoel van de macht heeft gezet. Als 2-minutenhaat-organisatie, die de aandacht afleidt van de werkelijke boosdoeners, waarvan hier namen en rugnummers:

Niet voor niets is Royal Haskoning ook weer bestuurder bij de windlobby

…en

Screen Shot 2016-06-14 at 08.52.44

Terwijl ze ons ter afleiding van de aandacht ondertussen dwingen te discussiëren over flauwekul als dit en onze kindjes met zieke denkbeelden indoctrineren, om alle weerstand te breken tegen de Corporate Slavendrijvers:

Uitgeverij Kluitman ramt de ideologie er in

Je bent vrij te zeggen wat anderen voor je bedenken

Idealiter is dat wel de volgende stap: ons transport moet van de olie/benzine af. Nog 50 procent van ons primaire energieverbruik komt uit aardolie. En de meeste olie komt van Theocratische koppensnellers in Saoudi Arabie en omstreken, die we daarom ‘bondgenoten’ noemen. Terwijl we samen met het NOS Journaal onder de strijdkreet ‘Boze Dictator Assad moet weg’, de oudste stad ter wereld Damascus in de vernieling bombarderen/De Democratie brengen.

RZ16.mees (18)Steenkool dus! Voor vrede op aarde
Ik maak mij meer zorgen om Global Warring– grondstofoorlogen- dan Global Warming: op zijn ergst schuiven we zo de volgende IJstijd nog even vooruit. En dat is pas erg, de stoomwals van gletsjers.

 

Screen Shot 2016-05-13 at 08.58.26

Die olie, daar moeten we dus van af. Ons aardgas kunnen we altijd nog bij Poetin kopen, onze vredelievende Russische beer, die zich nu moedig beheerst tegenover de oorlogzuchtige Nato en Westerse CIA-propaganda/’Vrije Massamedia’.

RZ16.mees (16)Nieuwe kolencentrales zijn steeds schoner geworden. Wanneer je daar je research verder op richt kan dat volgens mij nog sterk verbeteren. Eventueel kun je ook verder inzetten op CO2-afvang om dat nuttige fertilisatie-gas te gebruiken voor lokale tuinbouw. Dus naast iedere kolencentrale richt je dan op het industrieterrein tegelijk een tuinbouwgebied in om lokaal voedsel te produceren.

RZ16.mees (12)En dan kun je daar ter Arbeits-Einsatz ook mooi al die Ach Wat Zielug Zoekers kwijt, die de VVD importeerde als Corporate Disposable Slaves op orders van Mark Weekwijf Rutte en zijn Vijanden van Vrijheid en Democratie. In Corporate Warfare gaat men namelijk net zo met werknemers om als overheden in oorlog met soldaten- slaven.

RZ16.mees (19)

En daartoe citeren wij Metallica op hun veruit beste album: Master of Puppets, track 4 ‘Disposable Heroes’;

Soldierboy made of clay, now an empty shell. 21, only son, but he served us well, bred to kill, not to care, do just as we say. Finished here, greetings Death, he’s your’s to take away.

Om even aan te geven hoezeer overheden/ boardrooms met uw sociale welzijn begaan zijn.

Nog zo'n oerbeest dat nog steeds vrolijk rondvliegt: welke soort is dit?

Nog zo’n oerbeest dat nog steeds vrolijk rondvliegt: welke soort is dit?

Heb ik zo je vraag al een beetje beantwoord? Ter leering ende vermaek heb ik het nog een beetje opgeleukt, maar de essentie mag duidelijk zijn. We naderen het neo-carboon, het tijdperk van meer steenkool, brandstof van de toekomst. Andere landen als India en China doen dat al lang. Wat onze economische toekomst betreft: wij plegen economisch zelfmoord en belanden vervolgens in een technocratische dictatuur uit naam van ‘het klimaat’ en ‘onze veiligheid/terorrisme’, zo blijkt ook na Parijs. Emigreer!

Hartelijke groet, en een pootje van mijn turbo-terrier Trudy.

Reactiebeleid

 • Reageer onder eigen naam of reageer niet
 • Als je reageert, voeg dan informatie toe, links, boektips die mij en de lezers verrijken. Uw mening kan ons gestolen worden, wat je ‘vindt’ breng je maar bij de politie
 • Je behoefte om via het uiten van ‘kijk mij eens tot de juiste sociale groep behoren’-argumentatie in de sociale pikorde te willen stijgen, die boeit ons ook niet zo
 • Je behoefte om via het zuigen van mijn energie zelf in de pikorde te klimmen: nie doen.
 • Je behoefte als vaste bezoeker van dit blog geen sociale smet op te lopen bij mensen van wie je de kont likt, door besmettelijke associatie met mijn teksten. Nee zeg: schande!
 • Je behoefte om je achter autoriteiten te verschuilen, in de hoop dat die autoriteiten jouw in de pikorde doen stijgen? idem..
 • Wanneer je mijn denkstappen niet kunt volgen of ‘rants’ niet relativeren kunt:  hou dan rekening met de mogelijkheid dat het aan jezelf ligt omdat je gewoon te dom bent. De kans daarop is groter dan andersom.
 • Als je niets te zeggen hebt: zeg dan niets. Verbreek de stilte niet, tenzij je ‘m verbetert.

 

Door | 2016-06-20T14:26:36+00:00 20 juni 2016|7 Reacties

7 Reacties

 1. David 20 juni 2016 om 15:25- Antwoorden

  OK, wat is de balans 10 jaren na Gore’s “inconvenient truth” (of “convenient lies”)
  1. CO2 is te verwaarlozen als broeikasgas. Waterdamp, wolken en convectie (ipv straling) is 100 x belangrijker.
  zie hier:
  http://principia-scientific.org/publications/PROM/PROM-REYNEN-Sensitivity_overview.pdf
  2. dat verklaart de temperatuurvariaties niet. Maar zie dan deze studie :
  http://www.omicsonline.org/open-access/the-correlation-of-seismic-activity-and-recent-global-warming-2157-7617-1000345.pdf
  die aantoont dat onderzees vulkanisme via oceaanstromingen goed met de werkelijkheid klopt, het temperatuurverloop verklaart.
  De IPCC stralingsmodellen kunnen de versnipperaar in. Er is geen noodzaak tot snelle energietransitie.
  Nu onze toekomstige energievoorziening: doel is geen kolen, olie en aardgas meer te gebruiken.
  Alleen nucleair kan voldoende energie worden opgewekt. Thorium heeft dan vele voordelen. Per stad centrales, dure koppelnetten en landschapsontsiering niet nodig.
  Toch zijn dan nog 100 flinke centrales nodig, die tevens de synthetische brandstof produceren voor de transportsector. Dat is onhandig, zodat verdere research is geboden naar compacte krachtbronnen. Fusie-reactortjes bijvoorbeeld, voor treinen en vrachtwagens en vliegtuigen. Of ook auto’s, die dan tijdens een 50.000km onderhoudsbeurt een nieuwe vulling krijgen. Nooit meer tanken of opladen.
  Mooier nog zou de uitvinding zijn van een (nucleaire) super batterij om het verkeer te elektrificeren. Stroomopwekking zonder bewegende delen als turbines en generatoren.
  Vooruitgang kenmerkt zich altijd door verminderde afhankelijkheid van land en natuur. Met supergrids, windmolen- en zonne-parken zijn we op de verkeerde weg.

 2. rembie 20 juni 2016 om 19:32- Antwoorden

  Wat mag als alternatief gelden? Ik volg al jaren de inspanningen van Dale Pond van svpvril.com, heel interessant wat mij betreft, al werkt het tot op heden niet wat zij in het vooruitzicht stellen. Sinds kort is een van de dynaspheres te bewonderen in Engeland, Ik meen in Bath. Daar ga ik zeker een bezoekje afleggen. Iedereen die meer info wil kan een mail sturen naar Dynaspheres@xs4all punt nl Als het goed is komt dat dan in mijn postvak-in. Het idee is radicaal: als we onze perceptie van de werkelijkheid, die ons als vanzelfsprekend door de huidige westerse cultuur wordt ingegeven, kunnen overwinnen, dan zijn we nog tot heel andere dingen in staat dan tot nu toe is gebleken.
  Ik ben het 100% eens met Rypke dat Global Warring de grootste zorg is en dat zonder koerswijzigingen een groot deel van de mensheid in de technologische dictatuur terecht zal komen. Toen ik de Zeitgeist films had gezien dacht ik: daar zit wel wat waars tussen (afgezien van de onzin over het Christendom). Maar het addendum laat dan toch duidelijk zien dat we nog geen zier zijn opgeschoten met alle onthullingen. Jacque Fresco heeft geen idee wat zijn ideeen betekenen voor de mensen die deel moeten gaan uitmaken van zijn fantasieen. Neem maar een kijkje bij The Venus Project, dan weet je wat ik bedoel. Ik denk dat we nog weinig antwoorden hebben voor de toekomst, dat is onaangenaam, maar het is nog veel gevaarlijker als je denkt die wel te hebben.

 3. Andre Bijkerk 20 juni 2016 om 20:02- Antwoorden

  De libelle lijkt op de groene glazenmaker http://www.groeneglazenmaker.nl/index.php?id=10

 4. Wiersma 21 juni 2016 om 02:53- Antwoorden

  Goed verhaal Rypke!

  Misschien moet hier ook een beetje een transitie plaatsvinden: niet hoe het niet moet, maar wel hoe het wel zou moeten/kunnen.

  Iets minder miereneuken over CO2/grafieken, dat/die zijn het probleem niet. Het probleem is de macht die blijft olifantenneuken over die CO2.

  En man-made CO2 staat ook ongeveer in die verhouding: mier staat tot olifant.
  Helaas heeft de macht de mier gekaapt en beweert daarmee de olifant om te kunnen duwen.

  Er wordt zo immens veel kapitaal verspild aan onnozele technologie dat je niet anders kunt concluderen dat het de bedoeling is OM dit kapitaal te verspillen: oftewel de burger economisch aan de grond te brengen. Weg met die wandelende strontfabrieken. De MENS is het probleem. Pure genocide in feite vermomd als groen/energie ‘probleem’.

  Kleine mededeling aan deze fascisten 2.0: de aarde kan makkelijk 50 miljard mensen aan. Qua voeding, energie, transport en zo.
  De hele wereldbevolking nu past op Manhattan. Zoveel is dat dus helemaal niet.

  De verwachting is echter dat de groei van de mens stopt/gelijk blijft zo rond de 11 miljard MITS zij zich in een redelijke staat van economische voorspoed bevindt.

  Kijk naar het westen: bevolkingskrimp. Kijk naar het midden-oosten : explosieve bevolkingsgroei. 10 kinderen per gezin is niks.

  Die hele global warming gaat helemaal niet om energie, maar over total control. Over het economisch/demografisch controleren van hele landen, en zelfs continenten.

  In feite is de méns de ‘nieuwe aardolie’. You are the product.
  JIJ bent het produkt, JIJ bent de vervuiler, de opmaker, het probleem.
  En ZIJ zijn de nieuwe goden, die gaan over schuld-boete.

  Religie 10.0: helemaal leegtrekken die groen-gelovige zombies.
  Op basis van één molecuul CO2 op 10.000 moleculen lucht.

  Dat lukt alleen als je het volk oer- en oerdom houdt. Middels media en frauduleuze ‘wetenschap’. Of ‘computermodellen’.

  Wie werkelijk denkt dat 1 molecuul man-made CO2 sinds 1860 op 10.000 moleculen lucht de aarde kan opwarmen heeft echt het brein van een Andries Knevel Poephoofd. En daar dan weer het zwakbegaafde broertje van.

  Lieve schatten: het leven is bedoeld. Niet alleen het leven, maar zelfs intelligent leven. Zoals de mens. Niet overal, maar op aarde wel.

  En dat intelligent leven: daar moet éérst héél veel energie bij.
  En God heeft het zo gemaakt dat hij eerst een spaarpotje voor dat intelligente leven heeft gemaakt in de vorm van kernfusie aardolie en schimmels later heeft doen ontstaan waardoor eerst steenkool kon ontstaan uit dode dino’s en planten.

  Ofwel: steen/bruinkool/turf zijn fossiel en aardolie is a-biotisch oftewel het product van kernfusie uit het binnenste der aarde. En dus in feite eindeloos.

  Net zoals er onder het aardoppervlak meer water is dan alle wereld zeeen bij elkaar, is er net zoveel aardolie. OVERAL is aardolie, alleen zit het wat diep. Zo tussen de 40-200 km diep.

  God heeft het zo bedoeld. Hij gééft, maar je moet er wel wat voor doen.
  Alles wat gratis is wordt verspild. Dat is de boodschap.
  Je MOET er ook wat voor doen om als soort intelligenter te worden.
  Je moet al doende leren.

  Maar de huidige demagogen of zelfbenoemde priesters leren ons absoluut NIETS. Behalve hoe het niet moet. Waarbij ik niet wil zeggen dat we ons maar de typhus moeten stoken, vervuilen en consumeren.

  Maar diezelfde randdebiele politici verkondigen twee tegenstrijdige boodschappen: we MOETEN economisch groeien EN we moeten tegelijk zuiniger zijn met energie. Dat kan dus niet!

  De enige reden waarom we MOETEN groeien is domweg rente op staatsschuld.
  Die overigens nooit ingelost zal worden.
  Want: wat zou er mis zijn met een salaris waarbij je gemakkelijk zou kunnen leven en ook nog ietsje overhoudt? Waarom moet het altijd méér?

  Het zijn diezelfde demagogen die zeggen: koop toch die nieuwe auto!
  Dus DAN kan/mag het ineens wel: energie verspillen aan iets wat je nog helemaal niet nodig hebt. Puur consumeren om mede de staatskas te vullen.

  Wat denkt u zelf. Heeft God het zo bedoeld? Ik denk zelf van niet. God heeft denk ik weinig met staatskassen of rentes, maar wel met een duurzaam, intelligent en gebalanceerd leven.

  Bestaat God wel of niet?
  Weet ik ook niet. Maar waarom kent het element koolstof -als enig element – dan geen vloeibare vorm? Was het gelijk einde oefening qua mogelijkheden voor leven. Duurzaam leven is mogelijk omdat planten zich kunnen recyclen via het GAS CO2. Wat als C / bomen/planten zou kunnen smelten, net als water? Zou C dan drijven op water of juist zinken? Hoe dan ook: #endoflife.
  Op welke planeet dan ook.

  Alleen daarom al zou je kunnen gaan geloven in God.
  De weg die de priesters demagogen nu inslaan is compleet van God los. Die dient noch God noch de mensheid, behalve de machtshebbers en bovenal de bankiers en de fascisten 2.0 en hun juichaapjes de politici, media en groene aanwas, die we normaal gesproken alg-aanslag zouden noemen.
  Iets waar je graag van af wilt.

  En aan-slag is toch echt wat anders dan aan-winst.

  Ach. Oordeel zelf maar 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=RCV4qhO4jrQ

 5. David 21 juni 2016 om 11:03- Antwoorden

  Zojuist kwam deze publicatie binnen van het ECN, onze topwetenschappers op energiegebied:
  https://www.ecn.nl/nl/nieuws/item/tien-uitdagingen-voor-de-energietransitie/
  Een aaneenschakeling van luchtfietserij en wensdenken zonder rekenkundige onderbouwing. Heel veel pep- en propagandataal.
  Het zoveelste bewijs dat een groep intelligente mensen samen een compleet wanproduct kunnen afleveren.

Geef een reactie