Zoals mijn trouwe lezers bekend is, wordt elk extreem weersfenomeen vandaag de dag door klimaatalarmisten geïnterpreteerd (‘geframed’) als een aanwijzing van die verschrikkelijke opwarming van de aarde, die zo’n 18 jaar geleden is gestopt. Zo ook de overstroming van de oevers van de Seine in Parijs begin juni dit jaar. Maar er is niets nieuws onder de zon. In 1910 gebeurde hetzelfde.

Afbeelding boven: Pont d’Arcole.

Onder de titel, ‘106-Year-Old Photo Makes Global Warming Alarmists Think Twice About Paris Floods’ schreef Craig Boudreau voor de ‘Daily Caller:

As parts of France are currently under 18 feet of water, some have taken to blaming global warming, but a photographer from France has a picture that seeks to silence alarmist fears.

A picture taken by French photographer Julien Knez juxtaposes two floods brilliantly, showing that high water levels have occurred in recent memory in France, which casts doubt on claims of global warming being responsible for the current flooding.

 

Quai des Grands-Augustins. Januari 1910.

 

Gare Saint-Lazare. Januari 1910.

 

Rue de Seine. Januari 1910.

Lees verder hier en hier.

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hier, hier, hier, hier en hier.