Screen Shot 2016-07-24 at 08.49.09Op zoek naar militaire natuur- als lichtpuntje bij de menselijke schaduwzijde- bezocht ik de Havelterberg op een steenworp van Steenwijk. Hier staat nog een wachttoren als restant van een opslagbasis voor 50 kernkoppen met raket. Die waren eigendom van onze Amerikaanse bezetters, en stonden daar van 1961 tot 1992 op de Russen gericht. Andere Tijden bracht er vorig jaar nog een reportage over. De bewakers liepen er rond met doorgeladen Uzi, en mochten op iedereen met scherp schieten die door de omheining zou komen.

RZ16.Russen

Het sleutelgat van de wachttoren is huis van wespen, die er een nest bouwden waar ze gevangen insecten brengen.

RZ16.Russen (1)

RZ16.Russen (3)

Rondom vind je een zandvlakte, heide en bos, waar je enorme blauw gekleurde libellen kunt zien jagen. Je vindt er zandhagedissen.RZ16.edotopia (13)

Ik trof deze bloedrode heidelibel, een vrouwtje, die haar eigen uitkijkpost op de heide vond. Van daaruit jaagde ze op insecten.

RZ16.Russen (5)

Idealiter was de NATO in 1992 ook opgeheven bij het wegvallen van haar kerntaak. Maar die club probeert net als de EU haar bestaansrecht koste wat kost te verlengen. In weerwil van beloften aan Gorbatsjov verlegde die Nato haar invloedssfeer tot in de nek van Moskou bij de ambitie een Unipolair machtscentrum te maken (de Wolfowitz-doctrine). En zo lopen we 24 jaar na dato weer vrolijk oorlog te hitsen tegen de Rus, terwijl Poetin en Gazprom aan Europa liever hun gas verpatsen.

Bloedrode heidelibel, vrouwtje vanaf haar wachtpost van waaraf ze jaagt op insecten

Bloedrode heidelibel, vrouwtje vanaf haar wachtpost van waaraf ze jaagt op insecten. Libellen zijn de Apache-helikopters van de natuur, geniale dieren om naar te kijken.

Wie het nog niet wist: luister dit interview met historicus Daniele Ganser, die onderzoek deed naar ‘Gladio’, het geheime legertje van de NATO op eigen Europese bodem. Ooit bedoeld als legertjes achter de Sovjet-linies, mochten de communisten Europa binnenvallen, ontwikkelden ze hun eigen klandestiene operaties.

Gladio was de Italiaanse naam van dat legertje, in Nederland heten ze G7. Als onderdeel van een ‘strategy of tension’ stimuleerden zij aanslagen op het publiek, zodat er politieke wil zou ontstaan voor meer beleid ten gunste van Nato haar strategische doelen. Wanneer een regering met communistische sympathieen aan de macht zou komen in Italie, even wat bommetjes op het publiek en die aanslagen toeschrijven aan ‘het Rode Gevaar’.

BIlderberg Conferentie 1995

BIlderberg Conferentie 1995

Bedenk dat de door John F Kennedy weggepromoveerde generaal Lemnitzer die Nato-chef werd in Europa ook zulke plannen koesterde in Amerika: aanslagen op het Amerikaanse publiek, en die toeschrijven aan Cubaanse communisten om zo publieke steun te fabriceren voor een inval in Cuba. Dat was 1 jaar voor Kennedy werd vermoord. Weten dat op topniveau al 50 jaar geleden zo werd gedacht, het zou je anno nu iets minder goedgelovig kunnen maken/papegaai van het officieel gesanctioneerde complotverhaal….

Zoals Paul Craig Roberts (voormalig economisch adviseur Ronald Reagan) al stelde was de Europese Unie ook een creatie van de CIA, bedoeld om 1 blok tegen de Sovjet Unie op te werpen en om voor de Amerikanen 1 politiek ‘loket’ te krijgen waarmee ze zaken konden doen. In plaats van met al die regeringen afzonderlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=3q0qau8f0w8

James Corbett hield vorig jaar nog een lezing bij Studium Generale in Groningen over Gladio B. Nu het Rode Gevaar geweken is, wil de CIA met gebruik van moslim-extremisme de strategische doelen van de NATO ondersteunen. Zoals greep op/militaire aanwezigheid in het Midden Oosten en Centraal Azie, en daarvoor publieke steun werven. Wat weinigen weten, is dat de door Turkije gezochte Gulen een radicale moslim is die vanuit Pennsylvania jarenlang met miljarden dollars overal ter wereld Madrassa’s kon stichten.

  • Voor de mensen die bij het uitdelen der hersens achteraan stonden; NEE, zij zeggen NIET, dat iedere aanslag dus door de CIA gepleegd is. Maar wel dat bestaande terreurgroepen, maatschappelijke tendensen door geheime diensten gebruikt worden en gestimuleerd om eigen strategische doelen te halen. Zie in dat verband ook hoe de Amerikanen eerder de Mujahedeen van wapens voorzagen in strijd tegen de Russen. Mensen die strategisch denken, die denken in termen van ‘wat is bruikbaar’, niet ‘wat is moreel’.
  • Mainstream Media-papegaaien met hun zeer beperkte informatiebronnen geconcentreerd in enkele persbureaus zijn instrumenten van de macht, waarmee ze de publieke opinie manipuleren/masseren voor strategische doelen
Organisaties hebben totale schijt aan mensenlevens bij het najagen van doelen hun existentie te rechtvaardigen

Organisaties als de ‘diepe’ overheid hebben schijt aan mensenlevens bij het najagen van doelen om hun existentie te rechtvaardigen

Strategy of Tension/State of Fear
In onze tijd hebben we zelfs een ‘Nationaal Hitteplan’ wanneer het een dagje zomerweer is, en Code Rood bij een regenbui. Enige overspannenheid lijkt toch aanwezig in het publieke domein.

De officiele naam van angst zaaien via media is ‘strategy of tension’. Een klimaat van angst scheppen, wat Science Fiction-schrijver Michael Creyghton in zijn boek over Global Warming al ‘State of Fear’ noemde. Om zo politiek mogelijk te maken waar je anders nooit zoveel maatschappelijke steun voor kon krijgen. We zien het bij Global Warming, waarbij Henk Kamp zomaar 9 miljard euro subsidies kan weggeven in 1 jaar aan een kleine oligarchie: zonder dat ook maar 1 medium er iets over bericht behalve wij en Elsevier. En zonder dat ook maar 1 politicus er vragen over stelt, behalve bij de PVV.

RZ16.Russen (6)

En volgend jaar nog eens 9 miljard euro over de balk. Doodse politieke stilte. Terwijl je over de Fyra een parlementaire enquete krijgt, een treintje van maximaal 3 miljard euro. Een klimaat van angst scheppen is kortom een bijzonder effectieve politieke strategie om strategische doelen te halen.

Dit commentaar van Paul Craig Roberts over het hernieuwde oorlogje hitsen tegen de Russen klinkt voor mij dan ook verontrustend. Toen ik de reportage van de NOS tegen Russische athleten zag, waarin de NOS de Russen als klandestiene dopinggebruikers portretteerde, dacht ik ook even: wie profiteert er van dit nieuws?

…organisaties als de overheid gaan over lijken om hun eigen belangen en existentie te rechtvaardigen. Terwijl 99 procent van de mensen op aarde geen enkel belang heeft bij hun gezeik.RZ16.Russen (9)

Trudy de Christenhond is overal mee

Trudy de Christenhond is overal mee. Dieren zijn minder beestachtig dan sommige mensen kunnen zijn