Screen Shot 2016-07-20 at 09.32.58

Na windturbines in het Robbenoordbos, is nu bij Staatsbosbeheer het volgende natuurgebied de klos, ten faveure van de tienduizenden euro’s pachtsubsidies per turbine per jaar die directeur Silvo Thijssen opstrijken wil: Balij, een groen snippertje bij Zoetermeer, een biodivers ademgat in dit overbevolkte landsdeel. Daarvoor kwam de volgende noodkreet binnen van Karin Hofker, moedige natuurbeschermer volgens het IMBY-principe. In My Backyard, uit liefde voor je omgeving in plaats van angst voor het onbekende.

Noodkreet!
Staatsbosbeheer heeft ons mooie bos en natuurgebied de Balij, onderdeel van de Groenblauwe slinger, aangeboden aan PZH, als onderzoekslocatie voor windenergie. Natuur wordt vernietigd om de subsidiemolens te laten draaien. De Balij is voor Sbb een pilot voor windenergie in bosgebieden. En wij, bewoners van Zoetermeer en Pijnacker Nootdorp zitten met de gebakken peren.
De Natuur en Milieufederatie ZH, werkt met Sbb samen en wil een burgercooperatie oprichten, om hun zakken te vullen.

Wie stopt deze corrupte lieden? Ons comite Balij Windmolen Vrij heeft een Wob ingediend om de rol van Sbb te achterhalen wb windenergie in hun bos en natuurgebieden. Er zijn geruchten dat het om 25 locaties gaat, ws ook op de Veluwe!

Ik heb de Volkskrant ( nav een artikel over landschapsarchitect Adriaan Geuze) en vereniging de Deltametropool, benaderd of ze de rol van Sbb willen belichten. Sbb is lid van hun vereniging. Nee, mevrouw, want Sbb is toch ‘een maatschappelijke’ organisatie”?

Deze lieden moeten gestopt worden! Wie roept directeur Silvo Thijsen ter verantwoording? Onze Groen vastgoed makelaar, die zijn zakken wil vullen met zijn subsidiemolens. Voor ons hult hij zich in stilzwijgen.Misschien kunt/ wilt u aandacht besteden aan de dubieuze rol van Sbb?

In ieder geval bedankt voor uw aandacht. Mijn echtgenoot, Aris Jan Hofker, is woordvoerder van ons comité en kan u uitvoerig informeren over de Balij- casus.

Met vriendelijke groet,
Karin Hofker
www.balij- windmolen-vrij.nl en op Facebook

  • Nee, de Volkskrant haar aanduiding ‘kwaliteitskrant’ staat vaak voor de sociale kwaliteit die zij zichzelf toedichten, en hun lezers: het academisch overschot van mensen die met handel in hete lucht hun geld verdienen. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve media waar je breder kunt informeren, of boeken van experts.
  • Het is verder een hersenspinsel van het innovatienetwerk om het kappen van bos voor een windturbine inclusief asfaltweg richting die turbine ‘forest windfarming’ te noemen, en dan heet natuur vernielen plots groen. Omdat ze gewoon subsidiegeld willen om de begroting aan te vullen.

Screen Shot 2016-07-20 at 09.26.55

De Rijksoverheid is corrupt, maar er zijn altijd ook weer goede mensen
Het gaat nog niet zo ver als in de Nord Eifel in Duitsland. De windsubsidie-maffia verwijderde daar zelfs nesten van zwarte ooievaars, omdat ze anders daar geen turbines konden bouwen. Zie het filmpje van Andreas Kieling daarover. Maar dat neem ik direct terug: want onze corrupte en leugenachtige overheid duwt gewoon in Natura 2000-gebied het IJsselmeer een gigawindfarm door, die duizenden beschermde vogels per jaar mag doodmeppen.

Het is hier wel net zo erg, en het allerergste moet nog komen. Want komend jaar steekt Henk Kamp nog eens 9 miljard euro in het corrumperen van de medemens met subsidies.

Verder: ‘schone’ energie is een leugen, bedoeld om subsidies op te strijken. Er bestaat geen schone energie. Aan iedere energievorm kleven voor- en nadelen. De nadelen van CO2 voor de natuur zijn non-existent. CO2-fertilisatie tot de huidige 400 ppm, hopelijk stijgend naar 560 ppm eind deze eeuw: dat is een zegen voor de biosfeer. Wie van de olie af wil- en dat willen we hier bijvoorbeeld om niet van het Midden Oosten afhankelijk te zijn en de olieboer- die bouwt een paar degelijke kerncentrales op de Maasvlakte. Of op welk industrieterrein ook dat aan het water ligt.

Probleem opgelost.

Maar goed, mensen zijn nu eenmaal leugenachtige en hypocriete wezens, altijd op geld belust. Geneigd tot alle kwaad zoals de Heidelbergse Catechismus stelde. En dan krijg je clubs als Staatsbosbeheer die met ‘forest windfarming’- het vernielen van bos voor de windsubsidies en biomassa-subsidies- gaan roepen dat ze de planeet redden. Gevalletje jammer. Maar gelukkig staan er ook altijd weer mensen op die tonen dat geldzucht meer kapot kan maken dan je lief is.

En dat is toch waar leven om draait, om dat wat je lief is. Ook binnen Staatsbosbeheer komen beheerders hier stilletjes tegen in opstand, zo vertelden ze. Maar  via reorganisaties en kadaverdiscipline pareert de directie in Zeist het uiten van kritiek en oppositie van de natuurmensen binnen Staatsbosbeheer. Dan maakt Silvo Thijssen je monddood. Staatsbosbeheer is – net als Natuurmonumenten- een dictatoriale en geldgeile club geworden, dat schijnt bij deze tijd te horen. Terwijl er toch nog veel goede mensen werken met hart voor de zaak.

Succes met jullie strijd tegen onze corrupte overheid/ milieubeweging. Dat het goede mag overwinnen.