Amerikaans Oceana wil onze Noordzee op slot zetten, met Europese subsidies

Tentakels van Washington reiken tot in onze eigen Noordzee

‘Wereldwijd’ reiken de Tentakels van Washington, tot in onze eigen Noordzee

De EMK-actie met 50 viskotters in Rotterdam is nog maar net afgerond of Ecofascisme BV start een grootschalig tegenoffensief. Het door de Pew Charitable Trust (legaat Suncor Oliemaatschappij) op de been geholpen Amerikaanse Oceana ‘onthult’ wat voor bijzondere natuur in de Noordzee beschermd zou moeten worden- Lees:  gezuiverd van de laatste visserij-Mohikanen. De gratis krant Metro plaatst hun advertorial als neutraal nieuws.

Tegelijk lanceert Oceana in kranten de advertorial ‘Bescherming biodiversiteit Noordzee een zootje’, waarin hun directeur liegt dat de Noordzee zwaar zou zijn overbevist. Het gaat ze helemaal niet om overbevissing, want kabeljauw is herstellende en tong, schol en andere commerciële bestanden zitten ruim op gezond niveau; Simon Rozendaal van Elsevier schreef daar afgelopen jaar nog haar omslagverhaal over. Ze willen een Amerikaans wildernis-ideaal doordrammen in onze zee.

Je kunt immers ook stellen: als er na eeuwen visserij zoveel bijzondere natuur is, dan kan de visserij dus niet schadelijk zijn.

Oceana liegt in de kranten weer iets over 'overbevissing' terwijl de belangrijkste bestanden voor onze vissers op gezond niveau liggen

Oceana liegt in de kranten weer iets over ‘overbevissing’ op de Noordzee terwijl de belangrijkste bestanden voor onze vissers op gezond niveau liggen

Wildernisnatuur is cultureel bepaald verzinsel
Uit Amerika komt die mensvijandige opvatting over natuur, die een ‘wildernis’ zou moeten zijn/zeereservaat.  Wildernis is geen ecologisch concept maar een anti-culturele opvatting over natuur met zeer specifieke culturele wortels, de Amerikaanse variant op de Europese Romantiek. Wildernis is een menselijke creatie. Zoals wildernishistoricus William Cronon al schrijft in The Trouble with wilderness, or: getting back to the Wrong Nature‘ 

Far from being the one place on earth that stands apart from humanity, it is quite profoundly a human creation—indeed, the creation of very particular human cultures at very particular moments in human history.

en

Wilderness hides its unnaturalness behind a mask that is all the more beguiling because it seems so natural. As we gaze into the mirror it holds up for us, we too easily imagine that what we behold is Nature when in fact we see the reflection of our own unexamined longings and desires. For this reason, we mistake ourselves when we suppose that wilderness can be the solution to our culture’s problematic relationships with the nonhuman world, for wilderness is itself no small part of the problem.

In die hoek zit het: allemaal door Pew (Suncor Oliemaatschappij) op de been gehouden proto-fascistische drammers

In die hoek zit het: allemaal door Pew (Suncor Oliemaatschappij) op de been gehouden proto-fascistische drammers/visserijhaters die ook de Aanlandplicht er door dramden waar EMK afgelopen zaterdag.

Vissers de Indianen van Oceana
Het probleem dat historicus Cronon heeft met ‘wildernis’ is geschiedsvervalsing. Het is gelinkt aan het ‘Frontier’-denken van het Wilde Westen waarin de culturele erfenis en bewoning van Indianen werd ontkend om ze gewoon van hun jacht- een leefgebied te verjagen en uit te moorden. Nog steeds ontkennen de Amerikanen die genocide, en het resultaat is dan het ‘wildernis’-denken dat ook verwant is aan het Nazisme. Wildernisliefhebbers zijn dus mensen die de culturele erfenis van de miljoenen Indianen ontkennen die zijn vermoord en verdreven.

Nu zijn onze vissers de Indianen van Oceana.Lees ook mijn nog steeds even relevante essay De Primitieve Verbeelding aan de Macht in de Visserijnieuws: de titel leende ik van Josef Keulartz en Korthals hun essay.

 

Oceana heeft 8 permanente lobbyisten in Brussel om de genocide op visserij-Indianen te verkopen

Oceana heeft 8 permanente lobbyisten in Brussel om de genocide op visserij-Indianen te verkopen

Europese commissie financiert visserijhaters
Oceana krijgt meer dan een half miljoen euro LIFE-subsidies kado per jaar van de Europese Commissie om vissers van hun visgronden te helpen verjagen. Met een zestal lobbyisten lopen ze daarvoor in Brussel te drammen. Dat proberen ze te bereiken met dit soort campagnes en via de Kaderrichtlijn Marien en de pseudo-wetenschappelijke Good Environmental Status (GES) die bereikt zou moeten worden.

Club die voor transparantie pleit, maar die haar Amerikaanse financiers afschermt

Jaarbudget Oceana: Club die voor transparantie pleit, maar die haar Amerikaanse financiers afschermt

Pew Charitable Trust/Oceana/Oceans 2012 ook achter de Aanlandplicht
Dat GES is een zogenaamd ‘aggregaat’: je gooit willekeurige ecologische parameters bij elkaar door de blender en daar komt dan een getal uit waar een ambtenaar een conclusie uit wil trekken. Dat getal staat volledig los van de echt bestaande natuur, net als de Natura 2000-rapportages van Imares en de zwetskous Han Lindeboom. Maar met een beroep op het voorzorgprincipe komt daar vervolgens altijd uit: de visserij heeft het gedaan.

Oceana is in 2001 opgezet door de Pew Charitable Trust (Suncor) en de Oak Foundation (Alan Parker Duty Free Shoppers). Beide financieren ook deels het MSC-keurmerk en ze financieren visserijhaters van Stichting de Noordzee. Zij zaten ook achter de Oceans 2012-coalitie die de Aanlandplicht er door dramde waartegen EMK afgelopen zaterdag protesteerde. Oceana zit ook achter Seas at Risk dat het zelfde roept. Maar ook ‘Who Fishes Far’.org dat anderen oproept tot transparantie terwijl deze clubs zelf hun donoren van rijke Amerikaanse Industrielen afschermen.

En terwijl ze ondoorzichtige pseudowetenschap nodig hebben om hun averechtse regulering er door te drammen, zie daarvoor ook Primitieve Verbeelding aan de Macht deel 2. 

En maar blijven drammen, gefinancierd door Amerikaanse industrielen die ze geheim houden. Bij WWF is dat de Club van 1001 en Bilderberg. Over transparantie gesproken...

En maar blijven drammen, gefinancierd door Amerikaanse industrielen die ze geheim houden. Bij WWF is dat de Club van 1001 en Bilderberg. Ook hebben ze anti-transparante lobby en ondoorzichtige pseudowetenschap nodig voor hun gedram. Over transparantie gesproken… WWF krijgt ook 7 ton euro per jaar van de Europese Commissie om te drammen.

Saloon Socialism
Door een paraplu van organisaties op te zetten, in leven te houden en te financieren lijkt het of bijna iedereen wil, wat slechts enkele fanatieke Amerikaanse Salon Socialisten (SS) willen met teveel geld op de rekening. Vertaald naar het Wilde Westen zal het daar wel Saloon Socialism zijn 🙂 Een stel extreem linkse cowboys die onze visserij-Indianen willen uitmoorden voor hun wildernis-ideaal, en het resultaat van die mensenhaat natuurbescherming noemen.

Ze roepen dat ze de visserijpraktijk willen verbeteren maar:

 • a. ze weten niets van visserij
 • b. al hun gelobby dient enkel lastenverzwaring en bureaucratie-vermeerdering, met als averechts resultaat: minder visserij

Wij kunnen hier allereerst zeggen: Yanks, go home! Opgerot staat netjes. We zijn al meer dan 70 jaar een vazalstaat van Washington, waarvan we ook Agenda 21 kado kregen. Die Amerikaanse atoombom-werpers hebben onderhand genoeg aan zichzelf, en het op een juister wijze interpreteren van hun eigen verleden en heden. Zoals de genocide op Indianen blijven verzwijgen en de wildernis-mythe uitstorten over de natuurbescherming.

Ook de Amerikaanse Environmental Justice Foundation krijgt geld van Europa om tegen visserij te drammen

Ook de Amerikaanse Environmental Justice Foundation krijgt geld van Europa om tegen visserij te drammen

 

Zoals Simon al schreef:Screen Shot 2016-08-31 at 10.13.03

Het gaat deze mensen dan ook niet over ‘overbevissing’ maar om het wegpesten van vissers voor hun Amerikaanse wildernis-mythe. Onze vissers zijn de Indianen van de Noordzee die zij willen uitmoorden zonder compensatie, en dat resultaat noemen ze dan natuurbescherming. Maar vissers, niet getreurd. Wij winnen. David versloeg ook Goliath. We laten ons hier niet intimideren door al die miljoenen en verslaan de leugen.

Zonder al die miljoenen blijft een naakte keizer over: een zielig klein clubje fanatieke en onsympathieke drammers over die je eenvoudig ter aarde kunt laten storten met een goede slinger en hulp van boven. Hier nog een overzicht van de donoren van Oceana, waaronder de oliebankiers van het Rockefeller Brothers Fund.

Amerikaanse industriëlen lopen zich tegen ONZE zee aan te bemoeien: Yankees go Home

Amerikaanse industriëlen lopen zich tegen ONZE zee aan te bemoeien: Yankees go Home

De Oak Foundation is gesticht door een miljardair die rijk werd met Duty Free shopping, Alan Parker.

Door | 2016-08-31T13:23:05+00:00 31 augustus 2016|12 Reacties

12 Reacties

 1. Bert Peters 31 augustus 2016 om 10:42- Antwoorden

  De huurlingen opereren onder verschillende namen: socialisten, communisten, grienpies, groenlinks, vvd, Sylvana, Jan Roos (?) en nog zo’n honderduizend andere clubs die gevuld zijn met sluwe graaiers en nuttige idioten. Je kunt ze inhuren voor alle mogelijke projecten zoals het beroven en vermoorden van de Tzaar van Rusland, het hacken van de complete club van de Nationaal Socialisten inclusies Adolf, het opstarten van diverse Lentes of het ombouwen van de visgronden bij de concurrent tot buitenaquaria inclusief een oogstverbod aldaar om de viskar van de opdrachtgevers een wereldmonopolie te verschaffen.

  • Bert Peters 31 augustus 2016 om 22:03- Antwoorden

   Jammer, ze begrijpen het waarschijnlijk niet en dus blijf je eeuwig in de moderatie geparkeerd. De groeten.

   • Bert Peters 1 september 2016 om 08:45- Antwoorden

    Nee, ik bedoel eigenlijk deze:

    Bert Peters
    augustus 31, 2016 10:42 am
    Je reactie is in afwachting van moderatie.

    De huurlingen opereren onder verschillende namen: socialisten, communisten, grienpies, groenlinks, vvd, Sylvana, Jan Roos (?) en nog zo’n honderduizend andere clubs die gevuld zijn met sluwe graaiers en nuttige idioten. Je kunt ze inhuren voor alle mogelijke projecten zoals het beroven en vermoorden van de Tzaar van Rusland, het hacken van de complete club van de Nationaal Socialisten inclusies Adolf, het opstarten van diverse Lentes of het ombouwen van de visgronden bij de concurrent tot buitenaquaria inclusief een oogstverbod aldaar om de viskar van de opdrachtgevers een wereldmonopolie te verschaffen.

 2. Paul Hagel 31 augustus 2016 om 11:52- Antwoorden

  Goed zo Rypke, blijf die fascistische organisaties aan de kaak stellen!

 3. jhon 31 augustus 2016 om 13:06- Antwoorden
 4. RypkeZ
  RypkeZ 31 augustus 2016 om 13:26- Antwoorden

  @Jhon, je kon iets specifieker zijn, zodat de lezers ook snappen wat je bedoelt om dan het filmpje te zien: maar inderdaad, zelf dumpen ze hun zee ook gewoon vol met rotzooi, laat die Yanks zich bemoeien met eigen wateren en niet langer doen alsof ze hier ook de baas zijn

 5. Jan Zuydijk 31 augustus 2016 om 14:28- Antwoorden

  Mooie gelegenheid geweest voor Wilders om op te komen voor vissers, maar ja die wierp zich na het zien van het “succes” van Trump (met als strategie “je kunt zo dom niet lullen of je supporters juichen”) op het schrijven van zijn “programma” op 1 A4’tje waardoor er nu feitelijk (op misschien de SGP na) per saldo geen enkele partij achter de visserij staat. Paar CDA en VVD schapen blaten wat voor de buhne tot pseudo steun voor vissers en men gaat verder met het bejubelen van letterlijk tegennatuurlijk gedrag als het redden van ach gossie jonge zeehondjes die, echt wel zouden verdrinken als de natuur niet werd tegengewerkt.

  • Turris 31 augustus 2016 om 20:05- Antwoorden

   Vissers stemmen al decennia op SGP en CU.

 6. Turris 31 augustus 2016 om 19:22- Antwoorden

  Puike onderzoeksjornalistiek. Follow the money. Name, blame and shame dogmatic profiteers!

 7. Wiersma 1 september 2016 om 04:23- Antwoorden

  Elke keer als ik denk dat we de grenzen van de waanzin wel bereikt hebben wordt ik weer keihard van de sokken geblazen: nee hoor, het kan allemaal nog véél erger.

  Waar het om gaat is: vind de relaties, de grote gemeenschappelijke deler(s).
  Patroonherkenning.

  Wel, een van die ggd’s is wel amerika. Man oh man, wat komt daar een hoop bagger vandaan. Never ending perpetual wars, TTIP, GMO’s, EU, economische crisissen, Worldbanks, IMF, terrorisme, vluchtelingen, navo, Rusland demonisering, and the list goes on and on.
  Maar ja: collectief schuldgevoel he? Zij waren de ‘bevrijders van toen’ die je nu beter kunt omschrijven als de ‘knechters van nu’.

  En waar is dat weer tot te herleiden?
  Kijk maar eens naar de belangrijkste namen daar. Van oorsprong allemaal duits. Roggenfelder. Rothschildt. Warburg. Heinrich Kissinger. Bernhard Bernanke. Timothy Geitner. Von Lippe Bisterfeld. BASF. Deutsche Bank. Krupp. Pfizer. Bayer. Siemens. Glaxo. Heinz. IGFarben. Merck. Of nazaten/afgeleiden daarvan. Ook deze list goes on and on.

  Het duitse volk mag dan WWII hebben verloren: het duitse bedrijfsleven allerminst.
  Maar dan voortgezet in de US. Middels operation paperclip zijn/waren heel wat duitse wetenschappers nu werkzaam in the US.
  Einstein, Oppenheimer, von Braun waren wel de bekendste.

  De medische industrie is daarin een waanzinnige cashcow. Een triljarden markt. Niet voor niks komt er natuurlijk NOOIT een medicijn wat kanker echt oplost. Forget it.
  Nou ja, die zijn er wel maar niet patenteerbaar. En dus hoort u er nooit wat van.
  En waarom denkt u dat de ECB in Frankfurt is gevestigd?
  Toeval? Of iets met historie?

  ‘Geld naar Griekenland’. Waar is dat geld beland denkt u. Bij de Grieken zelf? Welnee.
  Bij Duitse en Franse bankiers.

  Banken zijn aan top van de -economische- voedselketen komen te staan.
  Iets wat NOOIT had kunnen moeten gebeuren.

  Maar ja, die slimme duitsers he? Die ooit aan top van de wetenschap stonden. Nu in dienst van the US. En bankiers verdienen OVERAL aan. Het zijn net snoekvissers.
  Als ze uitgooien (geld uitlenen), en als ze binnenhalen(geld terugvorderen).

  Oftewel: zowel bij inflatie (aan de burgers en overheden die geld nodig hebben) en aan deflatie (aan de spaarders/pensioenen die geld teveel hebben) ‘verdienen’ ze geld.

  Deze zelfde truuk halen ze uit bij zowat alles. Het maakt hun geen flikker uit of het nou goed gaat met de natuur/een land of juist slecht: ze verdienen immers ALTIJD AAN ELK SCENARIO.
  Dit in tegenstelling tot élke andere vorm van bedrijf of overheid.

  Dus: ze kunnen ALLES roepen mbt tot de natuur/klimaat/energie/olie whatever.

  Vooral – en met name bankiers hebben domweg baat bij zoveel mogelijk chaos, destructie, problemen, oorlogen, wederopbouw en false science.

  Domweg omdat chaos hét business model is van internationale bankiers en ze daar schathemeltjerijk van worden. En als ze falen? Dan winnen ze nog! Dan zijn ze too big to fail. Tegen een dergelijk business model kan zelfs een belastingdienst niet eens op.

  En wat zie je stupide burgers, en met name policor linksch natuurlijk doen? Die blaten dus het businessmodel van -uiteindelijk- bankiers na. Zonder het zelf te beseffen natuurlijk. Zo is een burka de ultieme uiting van vrijheid. Of: CO2 warmt aarde op.
  Of: islam is religie van de vrede. Of: peakoil. Of: zeeen zijn leeggevist.

  Welnee man: BANKEN hebben met name baat bij zoveel mogelijk chaos. Omvolking, clash of the cultures, terrorisme, arde warmt op, aanslagen: verzin maar wat. Zet de bevolking tegen elkaar op. Kost regeringen klauwen met geld, wat ze moeten lenen van banken.

  Het maakt banken ook geen flikker uit of het met een continent (EU) ineens slecht gaat, want dan gaat het met een ander continent (China bijv) ineens wel goed. Tweedubbel winst. Geld moet stromen en in die stroom hebben zij hun netten uitstaan.
  Zij hebben geen baat bij ‘iets wat goed gaat’. Ja ooit ja, vroeger.

  En nog eens wat. Die sjoemel software bij VW he? Ik vond dat al zo vreemd.. duitsers die duitsers aanvallen? Dat klopt niet!

  Kennelijk wilde Duitsland ‘iets’ wat op wereldschaal onwenselijk is. Merkel afzetten oid. En DUS wordt die VW sjoemel software ineens wereldnieuws. Snapt u? It’s a warning. Don’t fuck with us!

  Ook een business model van bankiers is moeilijkheden opwerpen die er helemaal niet zijn. Want moeilijkheden betekent extra kapitaal (verspilling). En wetenschappers en zeker de medische industrie hebben dat businessmodel goed begrepen: er is ALTIJD méér geld nodig voor ‘onderzoek’.

  Maar komt er ooit een oplossing? Haha, welnee!
  Elke oplossing is groter dan welk probleem dan ook! Een oplossing is wel het laatste waar een groot deel van de politiek, de banken, de media, en een deel van de wetenschap op zit te wachten!

  Er MOETEN dus ook continu problemen gecreeerd worden.
  Ook al zijn deze nep, fake, whatever.

  Stel je voor: alles gaat goed, alles zijn gangetje. Dan ben je als politicus of krant gewoon obsolete. Dat is wel het laatste wat ze willen.

  Nou ja , en en en en en.

  Voor de gein zou je the Green Beautiful eens kunnen bekijken.
  Zelfde mensen, geheel andere wereld. Helaas is de versie die ik bedoel niet meer vindbaar, maar hier een kopie.
  “La Belle Verte (The Green Beautiful) is a French film written, directed by and starring Coline Serreau. In the years following its release, it was mysteriously banned throughout much of Europe and Russia.”

  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/157826/La_Belle_Verte__The_Green_Beautiful_English_Subtitles/

Geef een reactie