https://www.youtube.com/watch?v=bMeXSlGJZYc
Na mijn post gisteren over de wereld van complot-spiritualiteit, scheppen we vandaag een beetje orde in de vermeende Strijd om de Nieuwe Wereld Orde (NWO) Het symbool van die Nieuwe Wereld Orde staat op het 1-dollarbiljet. Die pyramide en de oog in de punt: symbool voor een elite die de kennis heeft die niet gedeeld wordt met de rest. Gisteren beschreef ik al dat mensen van nature in complotten en samenzweringen denken.

Ik zag eergisteren een preek van een cultfiguur in de complotwereld, David Icke. Hij deed mij sterk denken aan een Evangelische straatpredikant met om de zoveel zinnen het volkse ‘bloody’ tussen zijn zinnen door. Maar in plaats van Jezus aan te nemen, wil hij je dan aan organische groente helpen.

Een andere leidende figuur is Ian Crane, iemand die vroeger in de olie-industrie werkte. Maar hij kreeg zijn Paulus-moment in Irak. Toen zag hij dat het de Amerikanen waren die in 1990 de oliebronnen opbliezen en aanstaken, niet Saddam. Je hebt ook een publiek dat bestaat uit ‘ontwaakte’ mensen, net als bij de Jehovah’s, met eigen conferenties als Open Mind.

Het positieve aan samenzweringstheorie is dat je de altijd de wereld anders kunt leren zien dan je gewend was. Wie weet zitten er bruikbare elementen in. Het is ieder’s eigen verantwoordelijkheid om te kijken hoe waarschijnlijk een theorie is en de oplossing die men aandraagt.

Crane noemde de theorie van de Nephilim: dat er mensen zijn die geloven dat zij de nazaten zijn van de Reuzen die in het Oude Testament opduiken en die zich voortplanten met de dochters van de mensen. En dat die- knotsgekke mensen- dus geloven dat zij de terugkeer van die Reuzen moeten faciliteren via een landingsplatform op Mount Hermon. Die theorie was ik al eens tegengekomen in het boek van Jim Marrs.

Dat boek bevatte logische elementen over machtspolitiek. Maar toen hij met de buitenaardse wezens aan kwam zetten haakte ik af. Dat mensen al rare wezens zijn zonder buitenaardse inmenging leek me vooralsnog een afdoende werkhypothese.

Nieuwe Wereld Orde, het staat op een 1 dollar biljet sinds 1933

Nieuwe Wereld Orde, het staat op een 1 dollar biljet sinds 1933: de meeste moderne samenzweringstheorie richt zich op de genootschappen die dit zouden willen bereiken

In iedere complottheorie zit altijd een element van historische en verifieerbare waarheid, die je kunt onderzoeken. Een samenzweringstheorie versimpelt die geschiedenis tot 1 kernoorzaak. Het wordt een ideologie danwel religie als mensen er een complete verlossingsleer aan hangen.

Of het nu geesten zijn die de oogst of de jacht beïnvloeden of de Koch Brothers die met de oliemannetjes de klimaattransitie saboteren. Het gemeenschappelijk geloof in een samenzwering inclusief het doel daar vanaf te komen noemen mensen dan ‘zingeving’.  Het Nazisme was ook gebaseerd op een collectief gedeelde samenzwerings-theorie. Dat de Joden de wereldheerschappij nastreefden en als vijfde kolonne bezig waren met sabotage van Duitsland. Het werd een spiritueel doel om die onreine elementen te verwijderen, zodat ware bloei mogelijk zou zijn.

Mensen op zoek naar zingeving/inspiratie komen in de meest uiteenlopende genootschappen terecht.

De Jew World Order
Op het wereldwijde web strijden verschillende geloofsrichtingen om de eer wie nu de wereldheerschappij nastreeft. De Joden scoren daarbij opnieuw buitensporig hoog. Toch weer die dekselse Joden met hun Jew World Order. Ze zitten overal achter met de Mossad, hun bankiers (Goldman Sachs, Rothschildt) zijn weer de grote kwaaddoeners die stiekem alle touwtjes in handen hebben. Ik schreef al, er zit een feitelijke grond in iedere samenzweringstheorie.

Kijk maar wie er achter de bankencrisis zaten, George Soros is een Jood, Paul Wolfowitz is de strateeg achter het aanvalsplan op Irak enz enz.  Gezien de kleine omvang van de totale Joodse wereldpopulatie is hun invloed buitensporig hoog. Dat is een feit. Wie het toch al niet zo op Joden heeft met hun ‘Jodenstreken’, kan voldoende munitie vinden om die hekel te versterken, en een verlossingsleer vinden waarna de wereld een mooiere en betere plaats zal zijn…..

Van SETI naar Satan
Daarnaast heb je ook buitenaardse wezens (de Nephilim) en zelfs reptielen die vanuit de ruimte de touwtjes in handen hebben. Die obsessie met buitenaards leven is ook al bijna een eeuw oud. We hebben immers ook het SETI-project (Search for Extra Terrestrial Intelligence), met grote schotels gluren naar de ruimte en we lieten begin jaren ’70 de Voyager-satelliet het heelal in vliegen met daarop instructies voor buitenaards leven. Inclusief muziek van Mozart en tekeningen van hoe de mens als Adam en Eva in elkaar zitten. Hallo Aliens staat er eigenlijk op.

Maar uiteindelijk zit dan toch ook vaak weer Satan aan het roer, Lucifer, die het vuurtje van wereldconflicten blijft aansteken om dan in zijn vuistje te lachen. Ook Satan als verklaringsmodel voor kwaad in de wereld heeft een logische grond. Wolven voeren oorlog, apen voeren oorlog. De Natuur is een oord van moord en doodslag. Maar het Sadisme, het kunnen genieten van wreedheid, dat lijkt me uniek voor mensen. Mensen kunnen ‘bezeten’ raken van het Kwaad, vanuit een machtspositie anderen de meest vreselijke zaken aandoen en daar plezier aan hechten.

Het Boze Oog, overal aanwezig

Het Boze Oog, overal aanwezig als je er oog voor hebt

De Illuminati, altijd van de partij
De Rothschildt-bankiersfamilie is steevast de kwaaie peer, Bilderberg, Club van Rome, de Rockefeller-dynastie, Council on Foreign Relations, de Knights of Malta/Maltezer Orde, het Vaticaan, Fabian Society, Project for a New American Century, en nog een club die de voortzetting is van het Britse Kolonialisme, voortkomend uit de West India Company. Oh ja, de Committee of 300, de 300 mensen die werkelijk de touwtjes in handen hebben op aarde.

Noem een genootschap dat haar vergadernotulen niet op straat gooit, of niet iedere boerenklootjesmens toelaat tot haar leden…. en er is wel een theorie over.

Ooh, en voor ze zich beledigd voelen dat ik ze niet noem: de Illuminati, die dekselse boosdoeners. En Vrijmetselaars. Laten we ze vooral ook een eervolle vermelding geven, want anders komen hun agenten mij nog vergiftigen omdat hun grootmeesters beledigd waren. Dat ze niet op Climategate.nl vermeld werden. De Illuminati zijn een eind 18de eeuw in Beieren gesticht genootschap door Adam Weishaupt, verwant aan Jezuiten en Vrijmetselarij.

Allemaal clubs waar je geen noemenswaardige last van hebt in je dagelijks leven van slok koffie tot uitdoen van het licht voor slapen, althans niet in vergelijking met de normale banale zaken des levens. Met of zonder Illuminati moet je nog steeds werken voor brood op de plank.

De meeste mensen geloven in een mondiaal complot: dat achter de zichtbare werkelijkheid een groter plan/geheel schuil gaat

De meeste mensen geloven in een mondiaal complot: dat achter de zichtbare werkelijkheid een groter plan/geheel schuil gaat

ZE nemen het belastingvee te grazen
Even breed is het arsenaal waarmee ‘ZE’ ons- het belastingvee- te grazen nemen. ZE dokteren met ons voedsel, ZE vernietigen de aarde met GMO en gif, ZE sproeien strontium en aluminium de lucht in als Chemtrails, ZE vervuilen het water met fluor, ZE manipuleren onze geest met elektromagnetische straling. Dat laatste gevaar kwam ik al eens tegen in New Age hoofdstad Glastonbury: Wi Fri, dat die straling onze hersenen zou verschroeien.

Verder schreef ik al over HAARP, het project van Amerikaanse defensie in Alaska waarbij ze de ionosfeer manipuleren en waarmee ook het weer beïnvloed kan worden.

Wat klimaatopwarming betreft zijn er twee samenzweringskampen. De 1 ziet het gebrek aan resultaat van klimaatbeleid als bevestiging van het complot. De sceptische kant ziet Antropogene Global Warming als een pseudo-theorie die ZE bedachten om ons te controleren. Anderen zien het transhumanisme opkomen, mensverbetering met technische middelen, chip-implanten en doorontwikkeling naar de mens als cyborg.

Cyborgs bestaan al: probeer een pubermeisje maar eens los te krijgen van haar mobieltje. En ZE volgen ons overal al, want iedereen met een mobieltje wordt via GPS gevolgd.

Uiteraard hebben ZE ook de aanslagen van 9/11 gepleegd, en met een beetje inspanning kunnen we toch ruim voor de datum die Isaac Newton berekende voor de Apocalypse- zo rond 2060- het wereldeinde verwachten. Want de Derde Wereld Oorlog is nakende. En daarna zal de 1 procent financiële elite die nu het wereldgebeuren controleert met maximaal 500 miljoen mensen op aarde verder leven, zoals staat gegraveerd in de Georgia Guidestones die in 1980 werden gebouwd. Oh ja, en dan schijnt er nog een geheime planeet te zijn, Niburu, die stiekem dicht bij de aarde cirkelt en op ramkoers lijkt te liggen.

En ZE doen alles om ons dat te verzwijgen. Want het zijn ‘bloody psychopaths’, wanneer ik samenzweringsprediker David Icke citeer.

https://www.youtube.com/watch?v=v8HoWoj90Jw

Vooral hoger opgeleiden doen aan esoterie
Veel bronnen die ze noemen en trends die ze aangeven kun je controleren, en bevatten een kern van waarheid. Ze zijn het onderzoeken waard. Hiervoor zijn geen al te irrationele bokkensprongen nodig. Het volstaat om te weten dat

  1. er altijd mensen zijn die volslagen gek zijn, in de gekste dingen kunnen en willen geloven, vooral hoger opgeleiden
  2. er altijd geheime genootschappen zijn geweest
  3. mensen van invloed voelen zich daartoe aangetrokken

Uiteindelijk was de proto-nazistische groep Thuler Gesellschaft ook de Beierse afsplitsing van een Duitse mystieke orde van pan-Germanisme met theosofische wortels. De Theosofie van Madam Blavatsky is de eerste orde die een Swastika als symbool aannam, zij ontwikkelde de Aryosofie. En die Swastika, een zonnesymbool haalde Blavatsky uit Tibet. Ook de Nazi’s winkelden voor hun esoterie in Tibet. Kunstenaar Adolf H draaide enkel de draairichting van dat logo om, en hij gaf het een rood lijstje. Hij zag Leni Riefenstahl haar talent, en liet de filmster zijn films maken.

RZ10Heidens4

Nazi en New Age meer gemeen dan je denkt
En met rode omlijsting had je zo de vlag van zijn New Age-esoterische beweging. Een beweging die de Germaan weer met zijn oorspronkelijke natuur zou verbinden zodat hij de kracht zou krijgen om zich tegen de duistere wereldmachten te weren. Waarbij Adolf zichzelf zag als man van de wetenschap. Terwijl Heinrich Himmler vooral dweepte met Germaanse natuurvolkeren en natuurmystiek, als voorzitter van de beheerders van de Externsteine.

Zijn dochter noemde Himmler Gudrun, terwijl Goering zijn dochter ‘Edda’ noemde. Terug naar de Germaanse natuur. De Edda is de bundeling IJslandse sagen waarin Germaanse natuurvolken de strijd met elkaar aanbinden onder toeziend oog van Odin. Let wel: Himmler en Goering waren opgeleid aan Duitse universiteiten, dus intellectuelen van Duits eikenhout. Herman Goering liet op zijn jachtreservaat ook allemaal Germaanse oerdieren los als de bison. Precies wat Natuurmonumenten nu doet, als protagonist van het Nieuwe Primitivisme.

Die Externsteine zijn nu weer in trek bij moderne New Age-mensen als attractie. Toen ik het bezocht, zag je verscheidene mensen daar mediteren. Een boekje over de relatie Nazisme, New Age en Milieubeweging via de Theosofie lijkt mij nog node gemist in het literatuurlandschap. Binnenkort reis ik nog naar Schorfheide en dan moeten we het maar eens gaan schrijven.

Externsteine. Er is een verband tussen Nazisme en New Age, Romantiek en milieubeweging.

Externsteine. Er is een verband tussen Nazisme en New Age, Romantiek en milieubeweging.

 

De Heilige Eik, bezielde bomen, De Natuur met hoofdletters schrijven, mensen geloven al sinds hun ontstaan in samenzwerings-esoterie

De Heilige Eik, bezielde bomen, De Natuur met hoofdletters schrijven, mensen geloven al sinds hun ontstaan in samenzwerings-esoterie

Gisteren zag ik voor het eerst de Triumf des Willens, Leni Riefenstahl’s verslag van de Partijdag van 1934. Een stukje peptalk en teambuilding door Dolfi, met Sieg Heil in plaats van Tsjakka. En zo was de afdeling Human Resources (Menselijke Voorraden) weer opgefleurd om vol energie voor Missie de Partij te gaan, opbouw van het land, nieuwe beloften, groei. Allemaal positieve zaken die iedereen verlangt.

Met dat Licht aan de Horizon zijn mensen ook bereid een oogje toe te knijpen als ondertussen wat hobbels geruimd moeten.

Dolfie had net een kleine oneffenheid in de Partij gladgestreken, bekend als de Nacht van de Lange Messen (de moord op de SA-top). Dus wat teambuilding en herorientatie op de missie leek welkom. Net als de milieubeweging met hun Transitie nu probeerden de Nazi’s een nieuw alomvattend wereldbeeld tot volks-ideologie te maken los van het Christendom, maar dan 80 jaar eerder.. Het had vergelijkbare Theosofische elementen, waar ik later nog verder op inga.

Uiteindelijk is dat hetgene wat me nu aantrekt: welke overkoepelende filosofie/ideologie kan het post-Christelijke Westen omarmen? De Nazi’s waren daar al mee bezig. Mensen hebben dat nodig, willen ze ergens ‘voor gaan’. De Milieubeweging doet met haar Transitie naar het Duurzame Avondland een pseudo-seculiere poging. Voorlopig ben ik zelf een beetje klaar met ‘zingeving’. Het is iets waar je weinig mee bezig bent als je zin in het leven hebt.