De Duitse website Novo-Argumente stelt dat een ware epidemie van samenzweringsgeloof is opgekomen, wat zij ‘Conspirituality’ noemen. Een vermenging van complottheorie met New Age-filosofie. De Vlaamse papieren variant op Skepsis, W voor Wetenschap en Rede met ecomodernist Bart Coenen als hoofdredacteur publiceerde het artikel dat bijzonder de moeite waard is.

Een ongrijpbare ZE wil de Nieuwe Wereld Orde over onze rug bereiken. Het lijkt op een spirituele beweging omdat er vaak een uit de New Age afkomstige verlossingsleer aan hangt. Na ontwaken gaan de Verlichten hun eigen groente verbouwen, in een blokhut wonen met zonnepaneel op het dak, en/of in een zweethut mediteren met een Ziener van een natuurvolk. En De Natuur zuivert hen dan van alle verontreiniging die ZE opdringen.

Beschermd door biologische yoghurt van je lokale boer, hebben ZE geen greep meer op je en trek je een lange organische neus naar de Powers that Be.

Inspirerend bijgeloof met dank aan de KNNV veldbiologen, beetje van het padje af...

Klaarkomen met Bomen  op 16 september met dank aan de KNNV veldbiologen, beetje van het padje af…De Zuurzaamheid is de verlossingsleer van New Agerige pseudo-seculieren

Groene beweging ook New Age met wetenschapperig sausje
Binnen de groene beweging zie je ook veel van die verlossingsleer terug. Hier heeft het progressief urbane Novo Argumente een blinde vlek voor. Omdat zij het Groene Geloof als wetenschap zien, en hun Transitie als noodzakelijke politiek. Toch is die Transitie niet veel anders dan een esoterische verlossingsleer, inclusief complottheorie. Wij moeten onze Relatie met De Natuur herstellen met Nieuwe Energie, want anders dreigt De Klimapocalypse.

Ik kreeg van het normaliter vrij nuchtere KNNV nu de uitnodiging voor een ‘inspirerende’ debatavond op 16 september, omdat we daar onze relatie met De Natuur gaan herstellen. De Oranje uitvindster van ‘Klaarkomen met bomen’ Prinses Irene presenteert dan haar nieuwste pennenvrucht: Bergplaas. Over haar zoektocht in Zuid Afrika.

Maar dan zonder Braai, Biltong en Ridgeback-honden die gaan grommen en blaffen als ze een neger zien.

De opper-zweefteef en deeltijd-Boeddhist van Staatsbosbeheer Matthijs Schouten is van de partij. Sylvia Borren van Groene Pies/World Connectors en nog wat van die subsidie/loterijlievelingen. Onze relatie met De Aarde zal hier hersteld worden, zo niet goedschiks danwel kwaadschiks. Net wat voor onze Jan Paul van Soest, die met ‘De Aardse heeft Koorts’ al zijn tribuut bewees aan de Prinses op de Groene Erwt en haar verlossingsleer. Inclusief zijn complottheorie over duistere oliemannetjes die de Transitie saboteren. Greenpeace ziet immers ook een sabotage-campagne door de Koch Brothers en boosaardige bloggers uit de klimaatsceptische hoek.

Al die groene lui zijn van de New Age, ook de voorzitter van het Waddenfonds, Bram van de Klundert is zo’n deeltijd-Boeddhist die zich in de duinen van Schiermonnikoog naar hoger sferen mediteert.

Orde in de strijd om de Nieuwe Wereldorde
Ook oppergroene goeroe Maurice Strong, die ons aan Agenda 21 hielp, de milieuagenda van de Verenigde Naties en soortgenoten als Michael Gorbatsjov dweepten met religieuze symbolen. Zoals een Ark of Hope, met als dragers de hoorns van een eenhoorn die het Kwaad zouden afwenden. Hierboven 1 bekende spreker in het complot-ciruit John Coleman die een verband ziet tussen de Club van Rome en de oude machtstructuur van het Britse koloniale rijk, de West India Company. Elementen die hij aanhaalt zijn controleerbaar waar.

Zoals we weten streven deze groene gelovigen een grote transitie na, waarvan het plan staat beschreven op Greattransition.org. Dat is geschreven voor het Stockholm Environment Institute. Daar werkt de Club van Rome-puppet Johan Rockstrom, die ons zijn Planetaire Grenzen opdringt met onze eigen Neo-Malthusiaan Marten Scheffer. Ons Koningshuis is al vanaf dag 1 sponsor en lid van de Club van Rome.

Dus tot op het hoogste niveau wil men ons ergens van verlossen via een Grote Verandering. Van onszelf. Of dat ze ook lukt is een ander verhaal. Feit is dat dit plan is beschreven en dat mensen met relatief veel invloed hiermee dwepen.

Bovenstaande links kreeg ik van de Zweedse onderzoeker Jacob Nordangard, die zich in deze beweging verdiept. Over zijn werk schreef ik een verhaal in Elsevier: ‘Geoliede Klimaatlobby’. Je kunt dus gewoon onderzoek doen en journalistiek bedrijven naar netwerken, ideologie en machtstructuur, overal zijn samenzweringen die je als onderzoeker/journalist kunt blootleggen van Climategate tot Watergate.

In onderstaande filmpje alvast een voorproefje van in mijn ogen WEL echte conspirituality. Waarbij uiteindelijk Lucifer degene is die het vuurtje van alle wereldconflicten aansteekt, om dan gemeen in zijn vuistje te lachen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eqDbRAAryI4

Waar stopt journalistiek en begint de mystiek?
Wat James Corbett doet met zijn ‘open source intelligence’ van de Corbett Report schurkt ook aan wat sommige mensen complotdenken noemen, inclusief het betwijfelen van de officiele complottheorie over 9/11. Maar hij hanteert – net als de betere alternatieve media- alleen controleerbare bronnen. Er blijkt dan wel degelijk sprake van een trend tot hyperglobalisering, gedreven door kleine groepen – noem het complotten, samenzweerders- met buitensporige invloed.

Dus laten we een vuistregel hanteren: Zolang je controleerbare bronnen hebt en documenten bedrijf je journalistiek.  Koppel je er een verlossingsleer aan, dan doe je aan mystiek.

Dat is een zwaktebod bij veel Conspirituality-aanhangers. Ze voeren aannemelijk klinkende hypotheses met bekende bronnen en bestaande personen op als bewijs in zichzelf.  Maar er zit ook een positieve kant aan het verhaal: je kunnen openstellen voor het idee, dat de wereld anders in elkaar zit dan je tot nu toe dacht. Dat kan wel degelijk ook leiden tot een soort ‘bekering’: je kijkt anders naar het nieuws wanneer je meer kennis hebt en je breder informeert dan de enge nieuwsselectie van massamedia.

https://www.youtube.com/watch?v=Gn-RvN54Eos

God is het oudste complot
Het gevoel van Michael Jackson ‘I’ve got this feeling, somebody’s watching me’, dat is al zo oud als de mensheid zelf. Onze Germaanse voorouders geloofden dat Wodan stiekem aan de touwtjes trok. Maar eigenlijk gaan de oudste samenzweringstheorieën al terug tot de Cro Magnon-mens. Die schilderde wilde dieren op de grottenwanden, waarschijnlijk als religieus ritueel. Om te zorgen dat de geesten hen gunstig gezind zouden zijn, zodat de jacht kon lukken. Elke boom kon bezield zijn, in iedere steen zat een geest en allen wilden ze iets met ons leven van doen hebben.

Het Christendom bracht wat orde in de Germaanse goden- en geestenchaos. Plots had je nog maar 1 God in strijd met Satan, die de mens dagelijks probeert te verleiden om in zijn Hel te gaan wonen.  Iedere keer dat je vloekt, vraag je God eigenlijk of hij je wil verdoemen.Via Jezus stuurde God dan zichzelf als zoenoffer om het met zichzelf goed te maken.

Zo zie  je met de opkomst van het Groene Geloof en Conspirituality dat er eigenlijk nooit sprake is geweest van secularisering. Zodra mensen hun geloof in God- de unificerende complottheorie van het Christelijke westen- opgeven, gaan ze direct in iets anders geloven.  Inclusief verlossingsleer.

De Mosselzaad
Volgende aflevering ontmaskeren we de complotten van de Zeeuwse geheime dienst: de Mosselzaad. Die zitten uiteindelijk achter alles dat scheef loopt in Nederland, in hun pogingen de Zeeuwse wereldheerschappij te herstellen. Zelfs de watersnoodramp hebben ze kunstmatig geforceerd in 1953 door de dijken te saboteren, samen met de Illuminati en de Buitenaardse Wezens. :-)

In die hoek kun je veel samenzwerings-denken zoeken, maar dan volstrekt humorloos

Dus we brengen in een volgende blog wat orde aan in de strijd om de Nieuwe Wereld Orde. We kijken wat hier zoal op het web circuleert van de Zionistische wereldheerschappij tot de buitenaardse wezens. Daarachter schuilt de hoop op een silver bullet van persoonlijke verandering. Terwijl persoonlijke groei een kwestie is van inspanning en evolutie, niet van 1 inzicht en een revolutie. Maar dat verlangen heeft iedereen tot op zekere hoogte wel.

Dus samengevat: Het verschil tussen journalistiek en conspirituality zit in de overkoepelende verlossingsleer. En de oversimplificatie van macht, die je dan tot 1 onzichtbare kracht herleidt, waarbij verlossing van die kracht je instant- zaligheid brengt. Ik hoop ook na ieder verhaal weer op een blonde groupie met ronde billen die belt, maar moet het vooralsnog stellen met een aanhang van boze vissers.

:-)