https://www.youtube.com/watch?v=4ECi6WJpbzE

De Europese Centrale Bank houdt de rente kunstmatig laag. Daardoor kunnen windturbine-bouwers van Dong op zee op politiek gunstige tarieven intekenen voor windfarm Borsele 1+2. Dat meldt de Telegraph. Zo kunnen ze gunstige leningen aangaan en op papier de constructiekosten voor zo’n windfarm halveren, terwijl ze onderhoudskosten niet meerekenen. En dus kan Henk Kamp die sigaar uit eigen doos nu aan de Tweede Kamer verkopen- alsof de bouwkosten conform belofte gehalveerd zijn. Onvermeld door onze media gaat Kamp daarom komend jaar liefst 13,4 miljard euro subsidie-verplichtingen aan.

Aan de Kamer verkoopt Kamp de leugen dat het Energieakkoord 14-18 miljard euro kost. Maar dat getal is afkomstig van een ECN-PBL-rapport dat enkel de kosten tot 2020 rekent. Terwijl de meeste kosten NA 2020 komen wanneer de windmolenaars hun tot 15 cent per kWh SDE+-subsidies kunnen toucheren; wanneer de turbines zijn gebouwd in 2020 gaan ze subsidies opwekken voor Dong en consorten.

Het allerergste komt nog, terwijl Europees klimaatbeleid de elektrische energie-sector richting bankroet duwde

Het allerergste komt nog, terwijl Europees klimaatbeleid de elektrische energie-sector richting bankroet duwde

 

Of die situatie met lage rentes op geleend geld houdbaar blijft? Dat is maar de vraag voor wie het financiele nieuws volgt via alternatieve- en buitenlandse media. Voormalig hoofdeconoom van de Wereldbank Joe Stiglitz stelt al dat de euro afgeschaft moet om de EU te redden, de Deutsche Bank staat op imploderen. En zo komen apocalyptische voorspellingen uit die je al jaren bij onze Theo maar ook alternatieve media kon zien. Zoals via deze documentaire Overdosis waarin Stiglitz ook al optreedt met waarschuwende vinger.

Na de kredietcrisis is door centrale banken via geld bijdrukken, kunstmatig lage rentes en belastinggeld een nieuwe bubbel gemaakt: vergelijkbaar met een drugsverslaafde die een nog grotere shot kreeg, maar waarvan de roes nu bijna is uitgewerkt. Zie deze documentaire om een visie te krijgen die media je onthouden die Mark Rutte papegaaien over ‘licht economisch herstel’.

Windbubbel met kostenkater na afloop

Windbubbel met kostenkater na afloop

Rijk met geleend geld, bluf en geleende tijd
De overheid laat windturbine-bouwers van Dong nu voor 72 euro per MWh hun windfarm Borselle 1+2 bouwen. En roept dat de industrie de kosten halveerde, conform de eisen die SinterKamp in 2014 stelde richting politiek. Maar hoe is ze dat gelukt? Tennet draagt sinds 2014 de aansluitkosten op land. Met die boekhoudkundige truuk kon Kamp het Energieakkoord aan de Kamer verkopen. De energiebelasting-betaler krijgt nu via verborgen kosten over de energierekening die kosten op zijn bordje.

De kunstmatig door centrale banken laag gehouden rente speelt daarnaast een voorname rol: dat maakt investeren met geleend geld goedkoop. Daarnaast ligt de offshore-industrie op zijn gat dankzij de lage olieprijzen, en dus kunnen turbine-bouwers tegen een ‘prikje’ de constructieschepen huren.  Tegelijk zijn geen realistische onderhoudskosten meegerekend, bij gigaturbines die in de praktijk nog nauwelijks zijn getest op duurzaamheid.

Bankcrisis maakt einde aan klimaatcrisis/psychose
Er is een parallel tussen de wijze waarop overheden banken ‘redden’, de  economie via geleend geld met lage rentes leven inblazen, en de manier waarop ze de  windustrie kunstmatig leven inblazen. De windbubbel bestaat louter dankzij de klimaatpsychose waarin het Westen verkeert. Die geeft waarde via overheidsinjecties aan iets waar normaliter geen vraag naar zou zijn: peperdure en onbetrouwbare energie die geleverd wordt afhankelijk van de windsnelheid.Als de bankbubbel opnieuw barst, dan ploft ook de klimaatbubbel.

Beide zijn ontstaan op basis van belastinginjecties, waarde op basis van bluf, propaganda en marketing. Dan breekt tegelijk ook de pleuris uit op straat, en met die crisis in de realiteit ontwaken politici dan pas uit hun klimaatpsychose.

We hebben in Londen al een voorschot gezien met al die boze negers die winkels aan gort sloegen, althans, de winkels met blingbling er in. De boekwinkels bleven heel. Onze ‘vrije’ Westerse samenleving is gebaseerd op 1 waarde genaamd ‘bestedingsvrijheid’. Zonder geld heb je geen rechten, sociale status, eigendom, adres, voedsel en kun je niets. Een veel uitgedeelde straf is daarom ook een geldboete: een inbreuk op je bestedingsvrijheid.

screen-shot-2016-10-03-at-09-28-04

Alle gebabbel en meningen over ‘De Verlichting’ en ‘Joods Christelijke blablabla’ zijn een voetnoot bij een nummer op een rekening van een entiteit die dat met druk op de knop uit het niets creëert. Die knop kan ook op ‘selfdestruct’, en plots is de massa-psychose van ’toegekende waarde op afspraak, don’t ask, don’t tell’ verdampt. Zoals ook plots de tulpenmanie over was.

Dankzij klimaatbeleid drijft de overheid de elektrische energie-sector richting bankroet, zoals wij al herhaaldelijk berichten. De leveranciers van stabiele energieproductie die het net stabiel houden staan op omvallen. Hun enige vluchtroute is dan intekenen op subsidie-schema’s voor energie, die het net destabiliseert. Maar wie moet straks al die miljarden euro’s subsidies ophoesten, om die bedrijven overeind te houden?

Gelukkig heeft de overheid al met mitrailleurs bewapende politiekorpsen ingesteld. (….) Dus Carpe Diem; geniet van deze mooie najaarsdag die je gegeven is.