Een proteststem op de SGP! En de voltallige VVD in de gevangenis

De grote sprong voorwaarts, Groene Mao, een seculiere utopie

De grote sprong voorwaarts, Groene Mao, een seculiere utopie

In een platenzaak kreeg ik met de verkoper een spontaan politiek gesprek.Wat er uit zijn stemwijzer kwam? De SGP! Als seculier, afkomstig uit de PvdA-hoek wist hij nu 1 ding zeker: op die salon socialisten die zwabberen van ‘wat vindt men leuk’ naar ‘hoe vindt men ons leuker’, daarop stemt hij van zijn levensdagen niet meer.

Met een beetje ironie moest hij vast stellen dat de SGP meer principevast was, op thema’s die hem ook aan het hart gingen. Die zelfde week onmoette ik nog een seculier, die lachend vaststelde dat hij SGP zou moeten stemmen. En als Hemelburger, danwel hamburger die zal roosteren op de Barbecue van de Hel, lijkt mij zelf de SGP met haar christelijke wortels een redelijke en rationele keuze.

cuulkn2waaejhzmMensen gaan kiezen op basis van mentaliteit, huisgevoel en (vermeende)integriteit. Partijprogramma’s toegespitst op beleids-details spelen daarbij minder een rol, omdat iedereen toch beloften doet die ze geen van allen waar zullen maken. Sinds postmodern nihilisme alle ruggengraat wegnam maken argumenten ook niet meer uit. Waarheid is wat de partij vraagt/je tot persoonlijk voordeel strekt. Mentaliteit is dus belangrijker dan ooit.

Links en Rechts bestaan niet meer. Er is wel een scheidslijn tussen integer/niet-integer, tussen kosmopolitisch parasitisme en mensen die voor hun land, gezin en omgeving zijn. De normale mensen die ik zag, toen mijn neefje moest voetballen bij zijn sportvereniging in Zoeterwoude, die koffie schenken in de kantine en die de jochies coachen.

screen-shot-2016-10-25-at-10-57-54

De SGP?  SGP kan weer hip worden door lang genoeg zichzelf te blijven als Oer Hollandse zuil. Ouderwets geloof dat leidt tot meer nuchterheid. Waar de nep-secularisatie en al dat gedweep met Oosterse onzin tot steeds meer emotionele incontinentie en hijgerigheid leidt.

Mijn grootste politieke zorg draait rond integriteit: corruptie en liegen is het nieuwe normaal, vooral ook bij de overheid. Je ziet het ook bij de rijkspropagandadienst Rijksoverheid.nl. Als het maar verkoopt is het goed. Gij zult geen vals getuigenis geven, dat is iets dat je dagelijks als meditatie kunt meenemen. Zonder het vermogen tot harde zelfkritiek is geen beschaving mogelijk, en wordt het hier net als in Afrika.

Ik hou verder wel van de levensfilosofie van steile gereformeerden, waarbij de mens niet tot enig goeds in staat is, geneigd tot alle kwaad. Dat is gewoon waar, of je het er nu wel of niet mee eens wilt zijn.

Ik hou van harde waarheden die niet afhankelijk zijn van sociale goedkeuring of tijdgeest. Zonder een transcendente stok achter de deur zijn de meeste mensen inhalige en leugenachtige opportunisten geneigd tot alle kwaad. Die paar uitzonderingen daargelaten die vaste karakters hebben, en waar Paulus het ook al over had. People just ain’t no Good, zong ook Nick Cave en zonder christelijke achtergrond had hij dat nooit kunnen zingen. Ik deug eigenlijk ook nergens voor, en ben de eerste dat openlijk toe te geven.

Trudy is Christenhond

Trudy is Christenhond

Verschanst op de Bijbelgordel en op Urk, hielden ze misschien wel beter stand tegen de massamanipulatie van mainstream-media. Ik heb geen TV, en snap waarom velen dat lang buiten de deur hielden. Die rotzooi vol met reclame is slecht voor je geest. Vervang iedere reclame die je ziet eens door een beeld met Swastika, en je ziet de totalitaire alomtegenwoordigheid van deze Grote Broer die je dagelijks loopt te overreden.

Vooral in groepen zijn mensen volstrekt irrationeel en amoreel. Opleidingsniveau maakt daarbij geen enkel verschil. Er zijn nog nooit zoveel op papier hoger opgeleiden geweest. En er is tegelijk nog nooit zoveel marketingonzin voor waar gehouden. Dat er veel domme christenen zijn, dat is dus geen argument tegen Christendom, hoewel het een goed argument is tegen frequent kerkbezoek. Lees niettemin de column van Matt Briggs die mij inspireerde. 

screen-shot-2016-10-30-at-10-05-11

Hij verwijst naar het boek van David Heart, Atheist Delusions dat stelt:

screen-shot-2016-10-30-at-08-25-49

Seculier Obscurantisme: D666 en Bruin Links
Het seculiere nihilisme dat zich beroept op De Verlichting lijkt vooral obscurantisme te brengen en dictatuur. Neem Pia Dijkstra die namens D666 al beslag op uw lichaam wil leggen, als ultieme uiting van materialisme met het primaat van De Staat. Democratie bij D66 heeft evenveel waarde als bij Democratische Republiek Congo. Ze willen een Europese superstaat en klimaatdictatuur zonder sociale buffers er tussen van kerk, vereniging, gezin: dat alles wil D666 immers vernietigen, zodat de Leviathan van de Staat vrij spel heeft. Dat beroep op De Staat voor creatie van hun Klimaatstaat, dat delen de Klimaatfanaten als Diederik Samsom (PvdA) en Jesse Klaver (Bruin Links)ook.

Bruin Links? Dat is voor mij nooit een optie geweest, dat zootje proto-fascistische drammers met hun zogenaamde ‘idealen’. De Wereld Verbeteren betekent andere mensen koeioneren met een beroep op abstracties als ‘de aarde’. Dat had ook ‘het zuivere ras’ kunnen zijn. De Opstand van Academisch opgeleide Horden. Mensen van Groen Links zijn vaak buitengewoon leugenachtig, egocentrisch (ecocentrisme is ook egocentrisme), geestelijk onvolwassen en vervelend met blinde vlek voor hun fascistische trekken.

Of het zijn wat naïeve Ik-Bel-Dus-Ik-Besta-meisjes. Het voelt goed om te roepen dat je voor ‘de aarde’ bent, al heb je geen flauw idee wat je eigenlijk zegt. Maar je bent zo positief en staat zoooooo midduh innut leven, oh meid wat zie jij er goed uit, je straaalt, bemoediging enzovoort.

De seculier utopisten hebben 1 kernwaarde; liegen voor geld

De seculier utopisten hebben 1 kernwaarde; liegen (ook tegen zichzelf, dat heet ‘positief denken’) voor geld

 • De VVD minus Bolkestein- hier Nijpelitaanse Maffia genoemd – kent 1 waarde en die heet (zelf)marketing. Als je een drol in folie kunt verpakken en maar hard genoeg ‘banaan’ roept, dan gaat hij vanzelf lekker smaken. Althans, dat wil je doen geloven aan wie je deze drol opdringt. Liegen tegen jezelf heet ‘Ik ben positief’, en wie niet liegt tegen zichzelf die is ‘zuur’. En in de tussentijd verrijk je jezelf gewoon, liefst met een greep uit de staatskas. En als dat goed voelt? Dan IS het goed! Want jezelluf is de maat van alle dingen, en dan blaat je iets over ‘fraaaihaait’, en andere Hoerawoorden als ‘de Marrukt’. En dan heb je gelijk.

Die VVD is al even nihilistisch materialistisch in filosofie, iets bestaat niet als je het niet in geld kunt uitdrukken. De VVD beschouw ik kortom als een leugenachtige bende criminelen, al was het alleen al vanwege het genot wanneer je dat zo opschrijft. Wat een leugenachtige bende criminelen. Heerlijk! Laat ik Trump bij Hillary parafraserend stellen dat het voltallige VVD-partijtopkader in de gevangenis hoort. En wanneer Ed Nijpels en Pieter Winsemius overlijden, dan gaat hier de vlag uit.

 • Het CDA? Vertwijfelde PKN-mensen en ex-katholieken met spiritueel empty nest-syndroom die niet meer in God geloven en daarom in alles gaan geloven. Waaronder de klimaatgekte. Zie het gansje Corien Wortmann, die het pensioen van mijn ouders vergokt vanuit groene gekte. Net zomin als dat PvdA’ers nog in Vadertje Drees geloven en ‘de ideologische veren’ afschudde. Ze geloven wat ze hopen dat ze stemmen oplevert, en dat kan per dag veranderen. Wat de platenzaakman afketst van de PvdA, dat weerhoudt mij- afkomstig uit CDA-onderwijzersnest- van de CDA. Met uitzondering van Pieter Omtzigt. Dat is een Kamerlid met de juiste mentaliteit.
 • De PvdA? Een Kameel kruipt eerder door het oog van de naald, dan dat ik…Ondenkbaar, een bloedgroepen-kwestie.
 • SP? Ooit op gestemd toen Jan Marijnissen nog partijleider was met zinnige kritiek op doorgeslagen markt-utopie. Opnieuw, wanneer mensen enige principes hebben, christelijk of seculier standvastig, dan weet je tenminste wat je krijgt. Het ergste zijn de meewaaiers. Die zijn onbetrouwbaar.
 • De Partij voor de Bieren? Nou, dat zou zomaar es, eeh, oh, dieren zeg je? Dieren? Een partij voor Dieren? Nee serieus, een partij voor dieren? Je maakt geen grapje, er is een partij voor de Dieren?
 • De PVV dan? Ik ken diverse PVV’ers met hart voor de zaak Nederland. Zij zijn de enigen die de greep uit de Staatskas van 73 miljard euro genaamd Energieakkoord ter discussie stellen. Maar zij missen instituties als een kerk, die de SGP nog wel verenigt. Wat je dus overhoudt is een verzameling Facebook-meningen, van mensen die levensbeschouwelijk teren op het kapitaal dat in vorige eeuwen is overgeleverd, en dat nu in rap tempo erodeert. Kortom, hoe het gros van de Nederlanders nu is, van die mensen met een ‘mening’. Dat is te dun, een beetje iets lovends roepen over homo’s, beetje vrouwen op een voetstuk zetten.  En dat ‘superieure westerse waarden’ noemen.

De ‘superieure Westerse Waarden’: Bommen en Homo’s
Dat je homo’s niet meer castreert of in gevangenis werpt, dat kun je wel een sociale vooruitgang noemen. 🙂  Maar het andere uiterste is een absolutistische verheerlijking die je vooral gebruikt als lakmoesproef om jouw gebrek aan intellectuele verdieping op te dringen aan mensen die niet seculier zijn. Moslimpje pesten bijvoorbeeld, nu het reservoir beledigbare christenen zo ver is uitgedund danwel te laf/geseculariseerd om zich nog te roeren.

 

Terwijl Van Katoen al zong: ‘Moet je Havo hebben om Homo te zijn? Neee! De Mavo is genoeg.’ Welke deugd of intellectuele inspanning, welke waarde is er nu mee gemoeid waarmee je de maatschappij vooruit helpt op organisatorisch en economisch niveau? Kortom, bij het verdedigen van Westerse waarden zul je met iets overtuigenders moeten komen dan homo’s.  En bommen op ieder land dat je tot Axis of Evil met Boze Dictator hebt bestempeld, om vervolgens je Hoera-woordje De Democratie te brengen. Terwijl je zelf via de Patriot Act (Nederland is vazalstaat Amerika) en uit naam van ‘terrorisme’ of ‘het klimaat’ de basale waarden als privacy en persoonlijke (bestedings)vrijheid verder uitholt.

Als ik sinds de Franse Revolutie 1 kernwaarde kan ontdekken in secularisme -met haar vele bloed-doorlopen utopieën tot de Killing Fields van Pol Pot en nu ‘De Democratie met Bommen’- dan is het wel gedram, geweld en massamoord. Ook zonder die zogenaamde Verlichting was de stoommachine van James Watt er wel gekomen. De watermolen is ook niet door Voltaire uitgevonden. Scheiding van Kerk en Staat is een christelijke vinding, daar heeft Voltaire ook niets mee van doen..

En wat heeft een Darkroom nu weer met De Verlichting van doen?

Op wat voor deugd of maatschappelijke prestatie kun je nu een beroep doen, enkel door een seksuele geaardheid? Sommige mensen mag je wel of respecteer je wel, andere niet. Punt. Net als met dat racisme-gezeik. Plots ga je daardoor weer op iemand’s kleur letten . Voor je het weet is iets doodnormaals in Nederland als Humberto Tan met zijn eigen Late Night Show een Late Nigger-show. Bij wijze van spreken dan. In plaats van dat het gewoon een bekende presentator is, die iedereen van Studio Sport kent. En krijg je eindeloos ge-emmer over  etniciteit. Iets waarmee je geboren wordt, en wat geen verdienste is. Ik beroep me ook niet op het feit dat ik een blanke Arier ben. Als neger was ik net zo vervelend geweest, maar misschien wat soepeler in de heupen.

Als die seculiere ‘waarden’ – zoals de verheerlijking van slachtofferschap- iets met ons doen, dan is het wel verdeeldheid tussen mensen zaaien. Terwijl, toen ik in de kerk in de Bijlmer kwam, tjokvol met enkel negers, wat was de eerste term waarmee ze mij aanspraken?

Welkom Broeder.

Need I say more?

SGP dus, als proteststem dat ik niet van deze tijd ben en dat als aanbeveling beschouw. Wordt ook Christenhond! Mijn terrier Trudy is het al. Alsof dat al niet genoeg is. Deze reactie kreeg ik van een seculiere Facebook-vriend binnen:

Heej kerel, te snel ( herhaling volgt ) las ik zo juist je blog over het SGP-stemmen. Voor en na verkiezingen hebben we het op mijn werk wel eens (onder b.v. collega’s) over stemmen. Wat stem jij? Nou, raad maar! Dan komt er van alles voorbij, maar nooit het juiste …. ik stem al jaren SGP, en niet omdat ik mijzelf zo’n excellent christen waan, maar juist om de redenen die jij beschrijft in je blog. Toeval bestaat niet. Fijne dag gewenst

Door | 2016-10-30T17:34:05+00:00 30 oktober 2016|26 Reacties

26 Reacties

 1. David 30 oktober 2016 om 11:48- Antwoorden

  U heeft wederom kans gezien een aantal sterke waarheden op een rijtje te zetten.
  Ik kom uit een rood nest, ben opgevoed in het streven naar vooruitgang. In de boekenkast van mijn ouders waren geen verstrooiende werken te vinden, alleen informatie en kennis.
  Maar gegeven de grote rol van religies in de historie vraag ik mij af of het klimaatgeloof een gevolg is van de ontkerkelijking. Geloof als firewall tegen angst voor klimaatverandering. “De toekomst is in Gods hand” kan je vertalen met “wij kennen de toekomst niet maar hebben vertrouwen in het menselijk vernuft”.
  Dan is vooruitgang het verbeteren van het heden, zonder verlamd te zijn door voorzorgbeginselen.
  Met geloof zet je kapelletjes langs de weg met heiligenbeelden en een vaasje verse bloemen. De Groene Kerk vraagt miljarden offers met evenveel effect.
  Daar komen legers boeven op af.

 2. Hans de Pater 30 oktober 2016 om 11:57- Antwoorden

  Nu de hamvraag:
  Ga je stemmen en op wie?

 3. dwk 30 oktober 2016 om 12:07- Antwoorden

  Jammer: SGP heeft op zondag geen standpunten

  https://www.sgp.nl/zondag

 4. dwk 30 oktober 2016 om 13:45- Antwoorden

  Ha, zeer herkenbaar die opmerking over H. Tan (die ik overigens om mij moverende redenen een onuitstaanbare gladde aal vind).
  Nam laatst eens de proef op de som en vroeg een aantal oud klasgenoten hoe zij zich Henk D. herinnerden.
  Zonder uitzondering (net als ik) als een drukke, vrolijke, intelligente, tikkie ondeugende jongeman met een groot gevoel voor humor en een enorme wiskunde knobbel.
  En dat terwijl hij – zoals Archie Bunker hem zou noemen – een two time loser was.

  Niemand bracht ter sprake dat Henk een homeseksuele Surinamer was. Wel werden genoemd: zijn ADHD (maar dat noemden we toen gewoon druk) en ook zijn onbereikbaar, bloedmooie zusters.
  Kom, het is zondag: https://www.youtube.com/watch?v=D8syw9R9yqU

 5. Turris 30 oktober 2016 om 14:00- Antwoorden

  (1)SGP kwam uit de stemadvies-bus bij mij 6 jaar geleden, maar ik liet me verleiden door de klimaatscepticus Rene Leegte, die het KNMI wilde kortwieken vanwege haar partijdigheid met het gepolitiseerde IPCC.
  (2)Ja inderdaad: “Er zijn nog nooit zoveel op papier hoger opgeleiden geweest. En er is tegelijk nog nooit zoveel marketingonzin voor waar gehouden.”;
  (3)Er werden/worden nog nooit zoveel onzinnige studies met (klimaat-)subsidies gelanceerd om de “aanstaande wereld-klimaatcatastrofe” verder te onderzoeken of om de fossiele economie en huidige welvaart bij het MKB en van middenklasse te kunnen beschadigen.

  • David 30 oktober 2016 om 16:37- Antwoorden

   National Geographic vanavond 22:00 uur.

  • Turris 30 oktober 2016 om 22:24- Antwoorden

   Is een door

  • Turris 30 oktober 2016 om 22:32- Antwoorden

   Klimaat-docu is gepolitiseerde doorgestoken kaart. Al Gore 2.0! Michael Mann mag zijn hockeystick curve tonen terwijl er al 18 jaar wereldwijd geen significante opwarming meer is en wel 50% meer CO2 uitstoot. JA er is regionale klimaatverandering, NEE er is geen bewijs dat CO2 deze klimaatverandering veroorzaakt. De chaotische hoge straalstromen zijn de belangrijkste weers-/klimaatfactor. Vruggink geeft de weersanalyse iedere week hier op climategate.nl.

   • Turris 30 oktober 2016 om 22:33- Antwoorden

    Sorry, Ipad typo, 30% meer CO2.

 6. Cornelis van den Berg 30 oktober 2016 om 14:24- Antwoorden

  Foei Rypke, prachtig stuk maar je behoort wel te weten dat waarheden gewoon meningen zijn. De vlag hang ik elke dag uit in de hoop dat er iemand dood gaat.

 7. Jan Verbakel 30 oktober 2016 om 14:53- Antwoorden

  Ik ben nu 72 en was altijd succesvol. Ik kijk op afstand naar alles wat rond ons gebeurd.
  probeer me proactief op te stellen om op een goede manier de laatste 30 (?) jaar van mijn leven hier nog wat plezier te beleven.
  Climate-gate is daarbij voor mij een speler die terecht kritisch is tegenover de idiotie van het warmere klimaat en andere wonderlijke uitingen als windturbines en biovergisters . Ik kan me in die context ook goed voorstellen dat de SGP een alternatief is tegen het zogenaamde establishment dat denkt te kunnen leiden door ons te laten lijden. Had zelf ook de CU overwogen maar zal nu ook wat meer tijd aan de SGP wijden.

 8. Anton Smit 30 oktober 2016 om 15:45- Antwoorden

  Mijn zondag was weer goed met dit stichtelijke artikel. Lof voor de onvermoeibare Rypke Zeilmaker die ook bijna elke werkdag weet op te fleuren met eigengereide stellingnames.

 9. Rypke Zeilmaker
  Rypke Zeilmaker 30 oktober 2016 om 17:06- Antwoorden

  Mijn diepste wens en gebed is vooralsnog: de totale vernietiging en verschrompeling van de VVD, de Vijanden van Vrijheid en Democratie, die bende leugenaars en oplichters, kiezersbedriegers

  Dat is wel iets persoonlijks en emotioneels. Als ik Rene Leegte nog eens live tegenkom schop ik ‘m in elkaar. Mensen die liegen en bedriegen, daar kun je helemaal niets mee.

  Je ziet dat ook in het Oude Testament. Massamoord heef De Heere geen moeite mee, maar als David hem voor de gek wil houden, dan is ie echt helemaal Pissed Off. Dus Rene, tot ziens!

 10. Leo Bokkum 31 oktober 2016 om 03:56- Antwoorden

  Climategate.nl heeft een traditie hoog te houden in verkeerde stemadviezen.
  Deze keer is Rypke blijkbaar aan de beurt. Deze gaat vol op het kerkorgel met de stelling :

  “Omdat mensen niet meer in God geloven moeten ze van pure ellende wel groengelovig worden. Stem daarom SGP want die geloven tenminste standvastig in de Heere”.

  Als die stelling nou echt waar zou zijn dan kon ik er nog wel in meegaan. Ik hou namelijk wel van voorspelbare politici die ff in een oud verhalenboek bladeren en van daaruit standvastig bij hun mening blijven. Heb wat dat betreft altijd wel bewondering gehad voor de ouwe Bas van der Vlies.
  Maar wacht…

  Nu blijkt in het StandpuntenABC van de SGP dat men daar -naast het alwetende woord van God- toch wel ernstig in het CO2 gevaar gelooft ( https://www.sgp.nl/standpunten-abc/e/energie ).

  Tjah, dan ga je met je “geloofs-stelling” en stemadvies toch wel smerig de bietenbrug op volgens mij. Want als nou de meest strenge christelijke partij al een groen bijgeloof nodig heeft…

 11. Hans de Pater 31 oktober 2016 om 07:12- Antwoorden

  En deze
  “Kortom: ons intensieve energieverbruik heeft zoveel onwenselijke gevolgen dat we er goed aan doen daarmee te stoppen en ons gedrag te veranderen. Maar het energiebeleid hinkt nog teveel op twee gedachten. De auteurs in dit boek bepleiten daarom een stevige inzet voor energiebesparing en een krachtige bevordering van het benutten van bronnen voor hernieuwbare energie. We moeten niet langer energie verbruiken, maar doorgeven. Dan is er genoeg voor iedereen, ook voor toekomstige generaties.”

  Bron
  https://webshop.sgp.nl/producten/notasbrochures/verbruiken-of-doorgeven/68

  • Rypke 31 oktober 2016 om 08:38- Antwoorden

   Dan hoop ik dat ze tot rede zijn te brengen. Misschien komt dat door de inbreng van SGP-jongeren. Niets zo erg als gristenjongeren die modern willen lijken

   Mijn eigen ervaring met SGP-Kamerleden is positief, ze waren ook de eersten die reageerden op mijn boekje Sjoemelnatuur, en eerder bij Marcel zijn Klimaatboek reageerden ze ook op een waardevolle inhoudelijke manier

  • David 31 oktober 2016 om 20:50- Antwoorden

   J.A.Schippers is van God los. Want het is juist onze plicht om de CO2 concentratie van de atmosfeer weer op een voor de planten gezond niveau te brengen. Alleen intelligente wezens kunnen zich van die taak kwijten door uitvinding van het vuur en verbrandingsmotoren. Loof dus de Heer door kolencentrales te bouwen.

 12. Boels 31 oktober 2016 om 11:21- Antwoorden

  Is de klimaat- en milieu-psychose te genezen bij gebrek aan realiteit?

 13. Jurie 31 oktober 2016 om 14:03- Antwoorden

  Boels,

  Nee valt onder persoonlijkheidsstoornis > narcisme

  • Boels 31 oktober 2016 om 14:38- Antwoorden

   @Jurie:
   Narcisme is volgens mij van toepassing op de initiators van de hype.
   De volkspsychose is het gevolg van zorgvuldig geplande hersenspoelingen.

 14. Rypke 31 oktober 2016 om 16:57- Antwoorden

  Om een zogenaamde ‘persoonlijkheidsstoornis’ te hebben zijn 2 mensen nodig, waarbij de 1 dat de ander toekent. Een gebroken been heb je ook alleen. Ergo: de meeste ‘ziektes’ uit de psychobabbel-hoek kun je met een zak zout nemen, het zijn manieren om andere mensen in een hoek te zetten

 15. Wim 1 november 2016 om 19:41- Antwoorden

  ‘Ik ken diverse PVV’ers met hart voor de zaak Nederland. Zij zijn de enigen die de greep uit de Staatskas van 73 miljard euro genaamd Energieakkoord ter discussie stellen.’
  ‘… een verzameling Facebook-meningen, van mensen die levensbeschouwelijk teren op het kapitaal dat in vorige eeuwen is overgeleverd, en dat nu in rap tempo erodeert. Kortom, hoe het gros van de Nederlanders nu is, van die mensen met een ‘mening’. Dat is te dun.’
  Teren op kapitaal dat in vorige eeuwen is overgeleverd en een ‘mening’ (NB de aanhalingstekens!) hebben, lijkt mij een beetje met elkaar in tegenspraak…
  En de SGP-ers teren niet op kapitaal dat in vorige eeuwen is overgeleverd?
  Beetje dun om de PVV als critici van de klimaathysterie zo weg te zetten.

  • Rypke 2 november 2016 om 09:36- Antwoorden

   Iedereen teert op kapitaal van vorige eeuwen, maar mijn punt is: je moet dat ook filosofisch onderhouden en onderbouwen blijven

   • Wim 2 november 2016 om 11:33- Antwoorden

    Blijf ik toch zitten met de vraag waarom het uitgerekend de PVV is die volgens u het kapitaal van vorige eeuwen te weinig onderhoudt en onderbouwt, die als enige de greep uit de Staatskas van 73 miljard euro genaamd Energieakkoord ter discussie durft te stellen.
    Begrijp ook niet dat u enerzijds domme christenen aan frequent kerkbezoek (typisch SGP dingetje) koppelt en anderzijds de PVV verwijt instituties als de kerk te missen.
    Het flirten met de SGP, zonder de SGP echt te omhelzen, lijkt mij omgekeerd politiek snobisme.

    • dwk 2 november 2016 om 15:22- Antwoorden

     Nu is onze MP Rutte geen filosoof, maar heeft wel geschiedenis gestudeerd.
     Of hij ergens in zijn beleid of denken bezig is met het onderhouden en onderbouwen van ons historisch kapitaal kan ik zo een, twee, drie niet beoordelen. Dat moeten we maar overlaten aan weer andere geschiedschrijvers.
     Wat ik wel kan beoordelen is dat hij voortdurend bezig is met het vervalsen van de geschiedenis van vandaag en als het effe kan van de geschiedenis die voor ons ligt. Liegen noemen we dat in de volksmond.
     Sommigen vinden dat ontzettend knap van hem; “anders zou het land maar onbestuurbaar worden”.
     Samen met een groot deel van de zittende politiek zorgt hij er zo voor dat onze stem minder waard is dan een aflaat in de hel.

     Stel je voor zeg … die man staat eens per week op een middelbare school de kindertjes bij te brengen hoe waardevol onze democratie is en hoe die werkt!

     Oh ja over de PVV. Ik weet wel dat het een nogal onbelezen indruk maakt, geen wetenchappelijk instituut en zo. Maar in de twee boeken van de verguisde Bosma wordt wel degelijk onderhoud gepleegd aan ons recent historisch kapitaal: groot onderhoud zou ik willen zeggen.

 16. dwk 2 november 2016 om 10:04- Antwoorden

  Tja, waar moeten we op stemmen?
  Niet op JA66 dus en ook Het CDJa gaat door de pomp:

  Gaan we weer: http://www.worldofcrowdfunding.com/doneer-aan-de-geenpeil-vacu%C3%BCmcampagne

  En maar lachen hier Duitsland over die total verruukte verkiezingen in de VS. Nee …. dan Nederland en Europa!

Geef een reactie