De VN ontwikkelt hoe langer hoe meer totalitaire trekjes. Na herhaalde verzoeken heeft het klimaatkritische Canadese internetplatform en blog ‘TheRebel’, onder leiding van Ezra Levant (zie afbeelding boven), te horen gekregen dat het niet welkom was op de komende VN-klimaatconferentie in Marrakech (COP 22: 7 -18 november). Reden? De berichtgeving van ‘TheRebel’ zou niet ‘helpful’ zijn.

Onder de titel, ‘UN Skandal: Zensur im Vorfeld der Klimakonferenz von Marrakesch’, schreef Michael Limburg voor EIKE:

UN verweigert kritischen Journalisten aus Kanada die Akkreditierung. UNFCCC Pressedirektor Nick Nuttall begründet dies öffentlich: Deren Berichterstattung zum „Klimawandel“ sei nicht hilfreich!

Die von ihren Nutzern finanzierte kanadische Internetplattform und Blogger „TheRebell“ hatte das United Nations Framework Convention on Climate Change – der offizielle Ausrichter aller, auch der kommenden Klimakonferenz COP 22 in Marrakesch (7—18 November 2016), ganz offiziell für 3 ihrer Journalisten  um Akkreditierung ersucht.

In totaal worden er rond 3000 journalisten uit de hele wereld verwacht, waaronder velen uit smetteloze democratieën als Iran, China en Noord-Korea. Maar hun collega’s uit Canada werd accreditering geweigerd!

In de onderstaande video legt de voorlichtingsdirecteur, Nick Nuttall, uit waarom.

Het is Nick Nuttall waarschijnlijk ontgaan dat e.e.a. in strijd is met de vrijheid van meningsuiting, zoals vastgelegd in het Handvest van de VN (artikel 19).

Onderstaande foto’s tonen juichende journalisten bij de bekendmaking van het ‘succes’ van de klimaatconferentie van Parijs. Het zal duidelijk zijn dat van hen geen evenwichtige, kritische rapportage mag worden verwacht. Maar dit is het soort journalistiek – Noord-Koreaanse toestanden – waar Nick Nuttall kennelijk gek op is. Je reinste propaganda!

Maar mogen we van Nick Nuttall wel verwachten dat hij bekend is met de inhoud van het Handvest van de VN? Is dat niet een bagatelle in het licht van zijn heroïsche strijd om de planeet te redden? Het blijkt dat Nuttall nog andere kwaliteiten heeft. 

Mijn eerste indruk was dat het hier een van die rake, satirische video’s betrof waarin Arjen Lubach grossiert. Maar nee, het is ernst!

Kan het nog gekker? Ik vrees dat het antwoord weer bevestigend moet luiden.

Lees verder hier en hier.

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hierhier, hier, hier en hier.