Obama bedankt: Republikeinse revolutie met Trexit en Clexit

schermafdruk-2016-11-09-15-17-47

In mijn boek quote ik Obama’s campagnemanager David Axelrod die stelt dat de Amerikaanse kiezer met Obama de radicale tegenpool van G.W. Bush koos en dat het te verwachten was dat het volk acht jaar later ook weer een radicale tegenpool van Obama zou kiezen. Dat is gebeurd. Er is nu een dubbele Republikeinse revolutie – ook binnen de partij namelijk – met POTUS, Congress en de royale meerderheid van de gouverneurs aan Republikeinse zijde. In feite aan de kant van de enige gezonde Amerikaanse partij als je de film Hillary’s America van Dinesh d’Souza hebt gezien.

Op iTunes kun je de film bestellen om te streamen. We zijn hoe dan ook ontsnapt aan een situatie met de meest corrupte politieke familie ooit in een ontwikkelde mogendheid voor de tweede keer aan de macht. De derde wereldoorlog is afgewend. En als Trump woord houdt dat er een speciale openbare aanklager komt voor de toestanden met de Clinton Foundation en DNC, kun je erop rekenen dat er ongeveer twintig Democraten langdurig in de gevangenis zullen belangen. De broertjes Podesta bijvoorbeeld.

Zeg nu zelf? De bak in of niet?

Zeg nu zelf: de bak in of niet?

En ik gun het Danney Williams zo dat hij eindelijk zijn vader in de armen zal kunnen sluiten… in de gevangenis waarschijnlijk. Maar wat het belangrijkste is: dankzij Obama’s Alleingang (zie het boek 9 Presidents Who Screwed Up America: And Four Who Tried to Save Her) is er nu een tegenreactie gekomen die zo sterk is dat en passant het hele milieu-, energie- en klimaatbeleid van het Amerikaanse rijk op de schop cq. in de prullenbak gaat… want deze mensen krijgen het nu voor het zeggen.

Om te beginnen Kevin Cramer die ik al noemde in een blog in mei. Ik quote:

Kevin Cramer, een Republikeins lid van Congress namens frackingstaat North-Dakota is door Donald Trump aangewezen als energieadviseur. Wat dat betreft is het nog maar uitzingen tot 8 november aanstaande tot we na 30 jaar zijn verlost van een van de grootste wetenschappelijke fraudes ooit.

Hoera!

Het mooie van dergelijke awards is dat je dan meteen weet wie een goede peer is en wie niet. Milieubeweging bedankt!

Einde quote… (oorspronkelijk blog hier).

Trump zelf is ook helemaal OK op klimaat natuurlijk (zie ook mijn profetische recente blog)…

Ook Mike Pence!

Ook Ted Cruz!

Ook Herman Cain!

Het is Trexit (Trump-exit) en Clexit (Climate exit) in 1. De vlag kan uit! De cirkel is rond…

Door | 2016-11-09T20:45:02+00:00 9 november 2016|13 Reacties

13 Reacties

 1. Andre Bijkerk 9 november 2016 om 17:06- Antwoorden

  Gefeliciteerd Hajo,

  Maar toch een beetje voorzichtig met het ‘dolle dinsdag’ gevoel over het einde van het alarmisme. Kijk maar eens terug in de geschiedenis. zie je ook maar één religie beëindigd door top-down krachten. Desnoods gaat de beweging ondergronds en in de guerilla; dit is juist koren op de molens van de activisten/moral enterpreneurs, nu kunnen ze pas echt helden worden.

  Ook een woord van zorg voor de nieuwe president-elect. Het gaat niet altijd goed met presidenten die tegen het establishment schoppen en tegen de belangen van het militair-industriele complex (volgens Eisenhower). Dat hebben we in 1963 wel gezien en in 1968.

 2. Hans Erren 9 november 2016 om 17:29- Antwoorden

  Trentry toch?

 3. Rypke 9 november 2016 om 19:38- Antwoorden

  Nee maar, zelfs Hans Erren is weer terug en niet langer bang dat zijn D666 vrienden hem aanspreken op zijn laagstaande kennissenkring met vreemde opvattingen en taalgebruik

  We houden het in de gaten, ik verwacht nu niet direct dat de bestaande elites hun macht zomaar opgeven, maar vandaag zijn we even blij, al was het maar omdat het geen Hillary is geworden

  • Boels 9 november 2016 om 20:06- Antwoorden

   Ach, ik zag alle netwerken netjes wachten tot het HC behaagde om de vernietigende nederlaag toe te geven. Geen anchorman die opstond en de regisseur verzocht om iets nuttigs uit te zenden, niemand dacht aan de paar honderd miljoen soevereine kiezers die gewoon recht hebben op verklaringen.
   Ook de open riolen der samenleving (twitter, enz.) bleven netjes hofhoudelijk in pas, niemand die poogde HC van de pot te rukken.
   De NL-bijdrage kwam wat mij betreft van Adolf Pechtold: hij vond het maar niets dat een soeverein volk het waagde zijn candidate niet te steunen.
   Hij moest eens weten wat hem over een paar maanden waarschijnlijk staat te wachten: een complete afgang van het zelfvoldane.

   • jan berends11 10 november 2016 om 13:13- Antwoorden

    Boels, vergeet je niet dat Clinton de meeste stemmen had?
    Het was inderdaad een zware nederlaag maar we moeten niet vergeten dat er ook heel veel mensen zijn die op Clinton hebben gestemd. Trump zal in eerste instantie vooral moeten proberen de tegenstellingen te verminderen. Flinke klus.

    • Boels 10 november 2016 om 14:22- Antwoorden

     @jan berends11:
     Geen “one man, one vote”, is al jaren zo en is dus geen excuus voor de totale afgang van de koffiedikkijkers. Volgens mij hebben ze geen serieus onderzoek gedaan want “de uitslag was al voorbewerkt” en tussen de oren van het “stomme kiesvee” geplaatst door MSN en de reclamepsychologie.
     Heb de Clintonclan overigens nooit met een herziening van het kiesstelsel zien wapperen.

    • jan berends11 10 november 2016 om 14:53- Antwoorden

     Wat voor kranten lees jij eigenlijk Boels?

  • Hans Erren 9 november 2016 om 21:05- Antwoorden

   Hé wat verassend, Rypke speelt op de man. Ach climategate gaat toch al heel lang niet meer over klimaat. Ajuus maar weer dan.

   • Karin 10 november 2016 om 10:08- Antwoorden

    Kom op Hans Erren, niet te snel opgeven.
    Climategate biedt ons als burger een podium om te reflecteren op sjoemelklimaatpraktijken. Pak je kans.
    Door mijn betrokkenheid bij een comité, die vecht tegen plaatsing van windmolens in een natuurgebiedje in de Randstad, weet ik dankzij Climategate dat bij windenergie de molen niet alleen maar draait om het Klimaat te redden.
    In het Provinciehuis ZH houden coalities en Gedeputeerde elkaar in de wurggreep door afspraken rond het Klimaatakkoord. Bijgestaan door Staatsbosbeheer en de Natuur en Milieufederatie ZH (lees Greenpeace), die hun positie misbruiken om de subsidiekraan open te draaien.

 4. Rypke 9 november 2016 om 20:10- Antwoorden

  Nu op dit moment maakt het NOS Journaal zichzelf weer belachelijk met volkomen eenzijdige propaganda om zichzelf schoon te praten.

 5. Hitlery Down 9 november 2016 om 20:48- Antwoorden

  ” We came, we saw, she disappeared”
  Voorlopig zit ik nog met een dichtgeknepen bilnaad, Obama heeft nog 2 maaanden de tijd om een oorlog te beginnen, waardoor hij kan blijven zitten als president. 300.000 militairen worden op dit moment gestationeerd langs de russchische grens. Kennedy is ook neergeschoten omdat hij het anders wilde.

Geef een reactie