Vanochtend om kwart voor 9

Vanochtend om kwart voor 9, fossiele centrales moeten nu ALLE vermogen van ons land leveren samen met kerncentrales. Blauw is wind, groen is biogas, oranje is zon

Energyinsider van afgelopen maand beschrijft hoe profiteurs van windenergie en milieuclubs de kosten op papier drukken met een factor 6. Dat is vergelijkbaar is met de ordegrootte waarmee Henk Kamp liegt over de kosten van het Energieakkoord. In de VS liegt men op de zelfde wijze: Men moffelt extra kosten weg voor de gedwongen lagere efficiency van backup-centrales, die moeten op- en afschakelen afhankelijk van de wisselvalligheid van het weer.

Ze vegen extra transportkosten onder het tapijt (een factor 2-3 meer dan bij stabiele fossiele en nucleaire stroom), ze verzwijgen belastingvoordelen , enzovoort, het feit dat ook Denemarken haar windoverschotten moet dumpen bij piekleverantie in dal-vraaguren, evenals Duitsland zodat je een negatieve stroomprijs krijgt.

Een minuut later

Een minuut later: Bron Energieopwek.nl

Normaliter zou je dat gewoon fraude, leugen en bedrog noemen. Maar we leven in duurzame tijden: een overschot academici moet een ‘scare’ in de lucht houden om zichzelf aan het werk te houden. Een groot aandeel academici produceert daarom ‘onderzoek’ waarvan ze zelf vervolgens financieel profiteren. Wensdenken, de gehoopte opbrengst wordt dan het zelfde als ‘de’ opbrengst.

We zien dat ook bij het door Henk Kamp bestelde onderzoek door zon-advocaat van ECN (dat geld verdient aan het promoten van ‘duurzaam’) Wim Sinke dat de opbrengst van zonne-energie een factor 5 zonniger voorstelt dan realistisch, zoals Fred Udo hier voor rekende.

Gisteren

Gisteren plots een factor 10 meer, waardoor backupcentrales plots moeten afschakelen en rendement inleveren: Henk Kamp verzwijgt die kosten, en verdient dus een pak op zijn broek van de Sint. Bron Energieopwek.nl

Gelukkig hebben wij nu Energieopwek.nl die inzichtelijk maakt waarom wisselvallige natuurbronnen NOOIT fossiele brandstoffen vervangen. Kijk vandaag eens: een provinciestadje ter grootte van Sneek zou nu  voldoende vermogen (Mj/s) ontvangen, enkel opgewekt uit biogas. De zon levert nu niets. Maar wanneer je 10 minuten later kijkt, dan levert wind plots weer iets meer.

Fossiele centrales moeten nu kortom ALLE energie leveren.

Kijk je naar gisteren, dan waaide het ineens zoveel dat fossiele centrales gedwongen worden met plots 3.5 gieg terug te schakelen. Omdat windenergie op de onbalans-markt voorrang krijgt. Als fossiele centrales teveel leveren krijgen uitbaters een boete van Tennet. Maar ze moeten wel achter de hand blijven. Kortom, ze moeten gedwongen tegen lager rendement draaien, verlies draaien en via het op- en afschakelen krijgt het rendement een knauw.

Per minuut, kwartier, uur, dagdeel wiebelt de levering van 'duurzaam'

Per minuut, kwartier, uur, dagdeel wiebelt de levering van ‘duurzaam’, nu kan het stadje Sneek er net op leven, dankzij biogas; bron Energieopwek.nl

Nu nog een dorpje er bij

Een minuut later, nog een dorpje ter grootte van Langweer er bij dankzij een zuchtje wind; bron Energieopwek.nl

Gisteren, bedenk dat 'personen' voor equivalenten staan. Geen enkel persoon neemt zon- of windenergie af, ze nemen basislast af van het net

Gisteren omdat het hard waaide, bedenk dat ‘personen’ voor equivalenten staan. Geen enkel persoon neemt zon- of windenergie af, ze nemen basislast af van het net. Bron Energieopwek.nl

De elite is vulgair geworden
Henk Kamp liegt hier continue over. Hij moffelt de kosten van het Energieakkoord steeds weg. In het collectief geheugen ging de 18 miljard euro zitten voor het Energieakkoord. Maar dat zijn slechts de kosten tot 2020, zoals ECN die aanleverde. De grote kosten komen daarna, wanneer extra opgestelde windturbines hun SDE+-subsidies krijgen, en via de netaanpassingen die Tennet financiert.

Die extra transport- en netkosten krijg je via de energie-rekening er bij, zonder dat Kamp daarvan een bonnetje afgeeft.

De Algemene Rekenkamer komt met de werkelijke kosten van 73 miljard euro. Onze Huisingenieur Theo en zijn ingenieursteam komen op wel 100 miljard euro. Dus een vergelijkbaar verschil met de wijze waarop men in de Verenigde Staten kosten wegmoffelt.

Wat zichzelf ‘de elite’ waant in ons land van NRC Damesblad-lezers, zelfbenoemde ‘kwaliteitsmedia’, politici, academici, milieuclubs en alles dat economisch profiteert van het in de lucht houden van ‘wij bestrijden de CO2’-catastrofe en andere als zekerheid verkochte MOgelijkheden: het is – objectief gezien- een leugenachtige en corrupte bende oplichters, enkel uit op geld en sociale status, waar een elite het goede voorbeeld zou moeten geven.

Achter iedere rij turbines staat een backupcentrale op en af te schakelen

Achter iedere rij turbines staat een backupcentrale op en af te schakelen

Liegen is het nieuwe normaal
Onze elite- dat wat de maatschappij zou moeten aansturen en stabiel houden- die is vulgair en parasitair geworden. Geld is hun hoogste sociale waarde, en liegen levert ze baantjes op publieke kosten. Dat vermommen ze met een maatschappelijk excuus als ‘de planeet redden’ om zichzelf een aureool van beschaving aan te meten. En om voor zichzelf het gevoel te krijgen dat ze ‘goed’ zijn, ja zelfs ‘beter dan gij’. Liegen tegen jezelf, ‘positief denken’ in Mark Rutte/VVD-stijl.

We zien dat gelieg ook continue bij de overheid. Ze presenteren de GEWENSTE uitkomst als realistische prognose omdat ambtenaren het zo politiek willen verkopen. Zoals bij de Energiespionagemeter- ‘Slimme Meter’ genoemd– die ‘volgens verwachting’ van ambtenaren van Economische Zaken 3,5 procent energiebesparing zou leveren. Om zo een investering van  3,3 miljard euro te verkopen aan politiek en publiek.

Rijksambtenarij presenteert rooskleurige prognoses als feit voor politieke verkoop. Ook de rijkspropagandadienst Rijksoverheid.nl liegt continue

Rijksambtenarij presenteert rooskleurige prognoses als feit voor politieke verkoop. Ook de rijkspropagandadienst Rijksoverheid.nl liegt continue, om beleid van bestuurders publiek te verkopen

Terwijl de praktijk uitwijst dat er niet meer dan 1 procent in zit. Bovendien is die ‘Slimme Meter’ er niet voor de besparing maar voor de bespionering.  Omdat de overheid streeft naar een CO2-budget per burger, en als je volgens de overheid teveel hebt gestookt: dan moet je bij betalen. En de heilige graal is hier: het op afstand rommelen met je energievoorziening, zodat jij alleen nog de was kunt doen als het hard waait.

Zolang het plebs liever spelletjes op TV kijkt, babbelt over zwarte piet en andere afleidingsmanoeuvres, kunnen ze lekker hun gang blijven gaan. Stemmen op een ander poppetje en dan weer 4 jaar achterover leunen achter de televisie, dat is alvast niet de definitie van democratie. Uiteindelijk is het de eigen schuld van alle Nederlanders.