Op 23 november leverde ALLE 'groene'spul bij elkaar 100 MW minder vermogen dan 1 kleine kerncentrale

Op 23 november leverden 2000 windturbines175 MW, dat is 2,5 maal minder vermogen dan 1 kleine kerncentrale

Momenteel levert alle 3400 MW opgesteld vermogen (CBS eind 2015) aan windturbines slechts 755 MW vermogen, zo zien we op Energieopwek.nl, al verschilt dat van minuut tot minuut. Dat luizige wiebelvermogen komt dan uit ongeveer 2000 windturbines, en daarvoor vangen de uitbaters 332 miljoen euro subsidie per jaar.

Die 22 procent aan daadwerkelijk geleverd vermogen ten opzichte van het opgestelde vermogen, verschilt weinig van de gemiddelde productiefactor die rond de 25 procent ligt op land. Op 23 november leverden windturbines slechts 175 MW vermogen. Een dag daarvoor op 22 november leverden ze wel hun maximale vermogen van 3400 MW, het waaide keihard. Gemiddeld kom je op een kleine 25 procent.

Gisteren

22 november

Henk Kamp loog tegen de Tweede Kamer dat windturbines op land wel 40 procent rendement halen (dus ten opzichte van opgestelde vermogen), maar dat is alleen op ideale locaties. Zelfs op zee ligt de gemiddelde productiefactor lager.

We brengen die 2000 zwaaipalen nu even in perspectief.
De kerncentrale van Borssele levert 485 MW. Gemiddeld staat die 6-10 procent van het jaar stil voor onderhoud. Dus we geven ‘m 450 MW stabiel vermogen. Zo levert hij volgens CBS al jaren stabiel 1,1 procent van het totale energieverbruik van NL. Zonder subsidie, een kleine 4 procent van de ELEKTRICITEITsproductie.

Dus dan komen die 2000 windturbines met deze omrekenfactor nu op een waarde rond de 1,5 procent. Energie, weersafhankelijk op het net dumpen: waarbij centrales als Borssele dat net stabiel houden. Dus per jaar kost hun energie 300 miljoen euro meer voor de belastingbetaler.

Ik nodig je uit deze bierviltje-berekening te corrigeren met betere cijfers.

Alle afval van Borssele past in een fietsenschuur. Terwijl die 2000 zwaaipalen het hele land vervuilen en daar vogels en vleermuizen uit de lucht meppen. De milieubeweging is voor die windturbines, en fel tegen kernenergie. Zijn ze dus voor milieu en de natuur? Of ZEGGEN ze dat alleen maar?

  • Er staat op land nu 3000 MW en van de VVD/Nijpelitaanse Maffia moet daar nu nog 3000 MW bij. 

De VVD voelt een verkiezingsnederlaag aankomen. Op 18 november stemden alle provinciale afdelingen tegen meer windturbines op land. Dat bazuinen media vervolgens breed rond, en dat was ook de bedoeling. Het paaien van kiezers, blijf bij ons.

Maar zij bedoelen daarbij: nadat er nog zo’n 2000 windturbines bij zijn gekomen, nou  vooruit 1000-1500 als het van die gigaturbines zijn van 180 meter hoog als hieronder. En met nog meer exorbitante subsidiëring.

Nog 1000-2000 te gaan als het aan de VVD ligt

Nog 1000-2000 te gaan als het aan de VVD ligt

100 procent ‘natuurlijk’
Andere dan rationele redenen geven bij ‘duurzaam’ de doorslag. Naast het verkeerde personeel verkoopt de mainstream-media/milieubeweging een marketing-ideaal, waar iedereen vatbaar voor is. Je vindt het ook op een pak biologische melk waarop ‘100 procent natuurlijk staat’, wat je leest als ‘niet mee gerotzooid’. ‘groene energie’, ‘natuurstroom’, energie waarmee niet gerotzooid is.

De marketing van de milieugekte leunt op dit sentiment: 100 procent natuurlijk/niet mee gerotzooid

De marketing van de milieugekte leunt op dit sentiment: 100 procent natuurlijk/niet mee gerotzooid. 

Uranium is ook 100 procent natuurlijk, net als steenkool en aardgas. Toch voelt het niet 100 procent natuurlijk. Het hele beleid hangt dus aan een gevoel. Niet meer dan dat. Een gevoel. In een vervrouwelijkte maatschappij is dat belangrijker dan getallen.

Je kunt ook bij zinnen komen en eens je verstand gebruiken. Misschien voelt het lezen van dit blog even slecht, roept het weerstand op. Fuck your feelings, gebruik je hersens. Wat je is wijsgemaakt, het is misschien zelfs 1 van je diepst gevoelde overtuigingen. Maar….Het is een leugen. Sommige mensen noemen dat liever ‘goede marketing’.

Honderden miljoenen euro’s aan marketing via massamedia- gepapegaaid door slecht geïnformeerde en laag intelligente journalisten- deden je het tegendeel geloven van wat waar is. Zoals het geloof dat CO2 het ergste gif op aarde is. In plaats van een zegen voor de planeet. De kracht van propaganda heeft het intellectuele klimaat op een vrij alarmerende wijze veranderd.

Kies je verantwoordelijkheid als burger die houdt van Nederland. Je weet dus waarop je alvast NIET moet stemmen. Waarop wel?