cover

Echt waar! En daarom heb ik het blad gekocht, ook echt waar! Ik moet bekennen dat ik vooral ‘digitaal lees’, meer dan 95%, maar af en toe is het toch gewoon lekker om in een boekenwinkel rond te neuzen. En daar viel mijn oog op de cover van het P-magazine, een blad dat ik normaal natuurlijk nooit koop, echt niet!

genevieve

P-Magazine diepte-interview ,et Genevieve Fox

Maar die titel ‘HET GROTE KLIMAAT COMPLOT’ en daarbij: ‘Wat als Trump niet mis is..?’ dat lees je niet in de mainstream natuurlijk, dus dat trok mijn aandacht. Even gecheckt. Het blijkt een ronkend en goed leesbaar interview met onze Vlaamse mede-blogger Jan Jacobs te zijn. Ik liet me niet afleiden door zware kost, zoals het diepte-interview met Genevieve Fox uit ‘Oh Oh daar gaan we weer’ die veel uit de doeken doet, zoals de kosten van haar borstvergrotingen van een B naar een D en recent weer naar een E/F van 2x 4000€, maar ging natuurlijk direct naar pagina 26: Hoe sceptisch mogen/moeten we zijn over klimaatopwarming?

pagina26‘Waarom gelooft iedereen dat de aarde gevaarlijk opwarmt?’, Jacobs: ‘Omdat journalisten het niet onderzoeken en zich bezondigen aan ‘churnalism’. Niemand durft nog kritiek te hebben want dan ben je meteen een racist, islamofoob of klimaatontkenner, ze kleven je een etiket op zodat het meteen duidelijk is: naar die zot hoef je niet te luisteren, dat is wat ook met Trump gebeurt is.’

‘Wind-en zonne-energie zijn toch de toekomst?’ Jacobs: ‘Maar nee jong. Windmolens worden de schandpalen van de 21e eeuw. Alle politici die zich hieraan verbrand hebben mogen ze eraan hangen. Want dit kan ik je garanderen: dit gaat niet lukken. Dat de olie binnenkort op is, is zever. Er zijn nog fossiele brandsioffen voor hon-der-den jaren..’

Ik zou natuurlijk fotootjes van alle tekst-pagina’s van het interview kunnen weergeven, maar dan neem ik het argument om het P-Magazine te kopen weg:).

‘Wat is dan de oplossing?’ Jacobs: ‘Als we morgen in België beslissen die dertig miljard subsidie voor die molens in de nieuwste gas- en kerncentrales te steken dan heb je geen windmolens en zonnepanelen meer nodig  en betalen de mensen nog maar de helft van de energiefactuur. Zonder dat er subsidies voor nodig zijn, Joepie!’

‘Is Europa gejost’(vertaling DVW: genaaid)?’ Jacobs: ‘Wij zijn de grootste believers en de grootste verliezers. Kijk, in de rest van de wereld zijn ze daar niet mee bezig. Er worden 2300 kolencentrales bijgebouwd. De Chinezen staan al klaar om lijnen tot hier te leggen om onze windmolentjes en zonnepaneeltjes van energie te voorzien in Europa.’

‘Hoe is het zover kunnen komen?’ Jacobs: ‘De leugen is al half de wereld rond voor de waarheid zijn broek aanheeft hé. Zo gauw zo’n groene campaigner gevolgd wordt door pers en politici die daar niks van kennen dan krijg je het verhaal dat ‘iets’ slecht is.’

‘Is het één groot complot?’ Jacobs: ‘Maar néé, dat is gewoon de menselijke natuur. Dat is gewoon menselijke dommigheid. Iemand roept iets, de ander roept mee en als je dan een grote roeper hebt als Obama die geloofwaardig overkomt en prachtige bergrede’s kan houden…’

Het internet als alternatieve informatiebron heeft de gevestigde media al links ingehaald, het lijkt er nu op dat bladen als P-Magazine de MSM zelfs rechts aan het inhalen zijn..

Het interview eindigt met een lokkertje voor de volgende aflevering: ‘Volgende Maand: Thorium, de kernenergie van de toekomst’. Ik hoop dat het weer een interview is, ga ik hem weer kopen:)

kado

P Magazine December 2016