De Partij voor de Dieren stelt Kamervragen en looft premies uit vanwege 1 vandaal in bezit van een geweer, die 1 zeearend een genadeschot gaf. Maar de dames stemden voor het Energieakkoord, de verdubbeling van windturbines op het land en in Natura 2000 gebied waar zeearenden leven. Het Energieakkoord is vogelmoord.

Selectieve verontwaardiging

Selectieve verontwaardiging, die afleidt van veel belangrijker zaken

Dankzij deze politieke steun aan duurzame vogelmoord is Marianne Thieme met Esther Ouwehand hoofdelijk verantwoordelijk voor een groeiende vorm van dierenleed: windturbine-slachtoffers, dierenleed van doormidden gehakte roofvogels die nog na bibberen voor ze na lang lijden op pijnlijke wijze aan hun einde komen.

Wat is er anders aan bovenstaande dode zeearend, vergeleken met de onderstaande. Behalve dan dat Vogelbescherming Nederland dit ‘duurzaam’ noemt.

screen-shot-2016-12-20-at-08-57-13

 

In Duitsland zijn windturbines met verkeer (ze eten aas dat door treinen en auto’s is gedood en worden zelf slachtoffer, dat zie je ook bij buizerds) de belangrijkste doodsoorzaak van zeearenden.

Eneco wordt hier gesteund door Vogelbescherming Nederland, in ruil voor een vogeleilandje

Screenshot website Eneco: het bedrijf van de voorzitter van Vogelbescherming Nederland wordt hier gesteund door Vogelbescherming Nederland, in ruil voor een vogeleilandje dat als ecologische val werkt voor visdieven

Uit de presentatie van Mark Duchamp. Een met Delfzijl Noord vergelijkbare windfarm bij Zeebrugge doodt in het broedseizoen per turbine meer dan 30 op papier beschermde zeevogels als visdieven

Uit de presentatie van Mark Duchamp. Een met Delfzijl Noord vergelijkbare windfarm bij Zeebrugge doodt in het broedseizoen per turbine meer dan 30 op papier beschermde zeevogels als visdieven

De (scheidend) voorzitter van Vogelbescherming Nederland Atze Nicolai (VVD) liet als commissaris van Eneco net nog 19 windturbines bouwen bij broedterrein van op papier beschermde visdieven, in de Waddenzee. Windpark Delfzijl Noord op de Schermdijk.

Hek van Eneco bij Windfarm in Waddenzee Delfzijl. De commissaris van Eneco is voorzitter bij Vogelbescherming Nederland

Hek van Eneco bij Windfarm Delfzijl Noord IN de Waddenzee: mogelijk gesloten zodat je de vogelslachtoffers niet kunt vinden. De commissaris van Eneco is voorzitter bij Vogelbescherming Nederland

Nu zegt ratio en getallen de PvdD-dames niet zo veel en kun je beter op gevoel spelen. Je kunt bij ieder gevoel wel getallen vinden. Maar het is bij mij uiteindelijk ook een gevoelszaak. De natuur is voor mij inspiratie voor het leven.

Wanneer we dan toch wat cijfers moeten geven/kersen plukken om de emotie substantie te geven: zie deze presentatie die dieractivist Mark Duchamp geeft van Save the Eagles International. 

Levend is de rode wouw het mooist, red kite noemen de Britten hem: als een vlieger

Levend is de rode wouw het mooist, red kite noemen de Britten hem: als een vlieger, deze foto maakte ik in het Zwarte Woud

De rode wouw- een prachtige roofvogel met lange knikvleugels en een vorkstaart gaat nu het sterkste achteruit in de deelstaten met de meeste windturbines. Bioloog Ubo Mamnen- die onderzoek doet naar windturbine-slachtoffers in Duitsland na plaatsing- schat dat jaarlijks 200-300 rode wouwen in Duitsland door windturbines worden doodgeslagen.

screen-shot-2016-12-20-at-08-18-56

Kijk, zo’n prachtig dier

In het ‘duurzame’ Spanje sneuvelen per jaar 1000-2000 op papier door de EU beschermde vale- en andere soorten gieren door windturbines.

Dichter bij huis rapporteerde onderzoeksbureau Altenburg en Wymenga al hoe turbines van een windfarm bij Delfzijl tot wel 100 op papier beschermde vogels per jaar uit de lucht slaan voor de duurzaamheid.

Zeearend-slachtoffer van Brussels beleid waarvoor Birdlife lobbiet betaald door Brussel: Bron foto onbekend

Zeearend-slachtoffer van Brussels beleid waarvoor Birdlife lobbiet betaald door Brussel: Bron foto onbekend

Het Bonus-kaart-effect
Misschien is bij Thieme en Ouwehand sprake van het bonuskaart-effect. Dat je de cassiere van de Albert Heijn er op wijst dat ze de bonuskorting van 1,40 euro vergat. Maar dat je niet veel later een extra paar schoenen van 140 euro koopt. Een vorm van scheve waarde-inschatting.

Zodat mensen wel hamsteren bij de Albert Heijn, maar bij de aankoop van een huis plots tienduizenden euro’s meer bieden dan wat het pand waard is. Gewoon omdat ze het ‘moeten hebben’.

Redt 1 jonge torenvalk, dan ben je strafbaar. Mep er honderden per jaar dood, dan kun je voorzitter van Vogelbescherming Nederland worden en heet je duurzaam

Redt 1 jonge torenvalk, dan ben je strafbaar. Mep er honderden per jaar dood, dan kun je voorzitter van Vogelbescherming Nederland worden en heet je duurzaam

...en dan beschermt het Wereld Natuur Fonds je

…en dan beschermt het Wereld Natuur Fonds je

Zo kan 1 vogel die sneuvelt door je favoriete boosdoener- een vandalistische geweerbezitter (geen jager, een echte jager is een beschaafd mens) mogelijk meer indruk maken op de dames, dan duizenden doodgemepte roofvogels per jaar in Europa door windturbines. Dus tsja: hoe maak je het dan voelbaar. Want bij vrouwen (en bij de massa) moet je op gevoel spelen, van rede en argumenten worden ze maar boos.

OK, ik zeg vaak het verkeerde ding op het verkeerde moment en dan ook nog eens niet in de goede toonsoort. Dat werkt wel eens averechts, en dan vang je ook nog eens niet op tijd die mysterieuze signalen op. En komt er uit het niets een explosie, de mond trekt strak of ze worden valsig.

Dus het kan zijn dat de toonsoort van deze column ook verkeerd valt bij de dierenliefhebsters.

Nou…

Dan doen we het nog eens met plaatjes. :-)

screen-shot-2016-12-20-at-08-57-59

Heb ik het probleem zo voelbaar gemaakt, extra hormonen vrijgemaakt en wat oxitocine opgewekt voor deze arme zeearenden? Nou lieve Marianne en Esther, wat gaan jullie nu doen aan het Energieakkoord? De bijl er in dacht ik!

Het Energieakkoord is vogelmoord. Maar dan gesanctioneerd door Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds. Ik loof bij deze een premie uit voor de persoon die Fred Wouters op zijn bek slaat, en het bewijsmateriaal van zijn actie instuurt. Wie de door de Nationale Ombudsman op leugens betrapte Ed Energieakkoord Nijpels een trap in zijn ballen geeft: kratje bier.

Ja Sorry, ik zit niet in de Tweede Kamer om de aandacht af te leiden van serieuze kwesties met Kamervragen over 1 vogel en een goudvissenkom. Dus dan moet je ergens anders je emotie kwijt over wat je boos maakt. Dit blog is dan mijn equivalent van PvdD-Cameravragen.

En dan  is ‘de toon’ niet goed, nee het is ‘de toon’ zeg die beschaving definieert en niet je daden.

De Milieubeweging als instrument van multinationals met haar focus op globalisme is de grootste vijand van natuur geworden, die dankzij bescherming net uit een dal opkrabbelde. En mensen in dienst van de overheid mogen ongestraft blijven liegen voor tientallen miljarden euro’s onkosten voor het Nederlandse volk.

Kijk: dat vind ik nu iets om Kamervragen over te stellen.