Als we Myron Ebell, leider van het transitieteam van de EPA (het Amerikaanse Planbureau voor de Leefomgeving/RIVM) mogen geloven, dan houdt Trump zich aan zijn belofte: hij stapt uit de Parijse klimaatakkoorden. Zie bovenstaand videootje en smul van ieder woord. Morgen spreekt Ebell in Brussel op de Blue Green Summit waar ik naar toe ga. Wie mijn reiskosten wil sponsoren in ruil voor een verslag, wees welkom en doneer aan onze Stichting Milieu Wetenschap en Beleid in Delft ovv ‘Bijl in Klimaatbeleid’. Dan krijg je Ebell uit eerste hand, want ik ben meestal niet zo gelukkig met het papegaaien van andermans nieuws waar je zelf niet bij was. Voor je het weet is er niets van waar…

Ook de rationele optimist Matt Ridley is aanwezig en diverse mensen die een groen alternatief bieden voor het publiek geld bijstoken en de zelfdestructie die nu doorgaat voor ‘klimaatbeleid’.

053778a0-92f8-4603-ad61-cacfd6ac8bd5De bijl in klimaatbeleid en academie-prostituees zou bos sparen
Waar ik als Neder-Trump als eerste de bijl in zou zetten? Zie de academie-prostituees van de Universiteit van Utrecht die weer reclame maken voor het stoken van bos in kolencentrales, omdat Wim Turkenburg zijn onderzoeksgroep geld verdient aan biomassa-onderzoek. Hoe mooi zou het zijn, wanneer een Nederlandse Trump daar de bijl in zou zetten.

31 januari 2017

Publicatie GCB Bioenergy

Klimaatwinst voor biomassa binnen zes jaar
Wanneer biomassa in de vorm van houtpellets wordt bijgestookt in kolencentrales levert dit binnen ongeveer twintig jaar klimaatvoordelen op ten opzichte van reguliere fossiele elektriciteit. Als de pellets worden gemaakt van houtresiduen of van bomen die bij het uitdunnen van een bos worden weggehaald is er zelfs binnen zes jaar al klimaatwinst. Het soort hout dat wordt gebruikt is dus erg belangrijk. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Utrecht, dat werd gepubliceerd in het vaktijdschrift GCB Bioenergy.

Verschillende Europese landen waaronder Nederland importeren houtpellets uit het Zuid-Oosten van de Verenigde Staten om deze in elektriciteitscentrales te verbranden en zo elektriciteit op te wekken. Houtpellets zijn korrels samengeperst hout van ongeveer drie centimeter groot. Ze worden meestal gemaakt van gekapt hout dat te klein is om te verwerken tot zaaghout, van uitgedunde bomen, of van zogenaamde houtresiduen – hout dat achterblijft na de kap of dat overblijft in houtzagerijen. (says who? RZ) Het gebruik van grotere stammen voor pelletproductie is economisch vaak geen optie, omdat deze stammen als zaaghout voor bijvoorbeeld de bouw meer opleveren.

Floor van der Hilst, F.vanderHilst@uu.nl (voor hate-mail) , +31 30 253 7609 (voor telefoontjes met een obscene lading)

Volgens Floor van Hilst is dit brandstof voor klimaatdoelen. Wat mij betreft zetten we liever de bijl in klimaatbeleid en laten we het bos lekker staan

Volgens Floor van Hilst is dit brandstof voor klimaatdoelen. Wat mij betreft zetten we liever de bijl in klimaatbeleid en laten we het bos lekker staan

Definieer dan eens ‘klimaatwinst’, hoeveel graden spaar je zo: dat kan nooit meer dan 1 miljoenste zijn terwijl India en China vrolijk blijven doorstoken op kolen. Er zijn vast minder ecologisch destructieve alternatieven dan het gerotzooi van de academie-prostituees van de Universiteit Utrecht uit Wim Turkenburg zijn groep.

Door de bijl te zetten in klimaatbeleid  wordt hout geoogst als grondstof, in plaats van als laagwaardige brandstof. Je kunt beter fossiel bos stoken, steenkool. Aan bos dat al honderden miljoenen jaren dood is, daar valt toch weinig meer aan te vernielen. En houtresidue laten liggen in het bos is ook niks mis mee, dan put je de grond ook minder uit waar dat bos op groeit. Iedere beuk (zie bovenstaande foto) bevat wel 60 kilo aan kalk. Je verspilt dus waardevolle mineralen, door dat hele bos uit te mijnen: het besparingsargument van de Universiteit Utrecht is vals…

Hoe mooi zou het zijn om de groep van Turkenburg iedere funding af te snijden. :-)  En dan die rooie kop van Turkenburg te zien. Heh Wim? ja ik mag hier persoonlijk zijn, Turkenburg deed in de Tweede Kamer een poging mij te intimideren in 2010.  Dat deed hij wel koddig, de borst breed maken en vervolgens je persoonlijke ruimte binnenstappen.

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet Wim.