Ineens begrijp ik de paniek over #Trump

Trump Global warming (2)

Nu Donald Trump een weekje bezig is als president van de VS begrijp ik ineens de paniek. Een tijdje vond ik dat heel moeilijk te begrijpen, ik geef een paar voorbeelden.

Als je Trump bezig ziet, zie je een super-macho. Een showman die zelfverzekerdheid en zelfgenoegzaamheid uitstraalt. Heel anders dan het Europese ideaal-man beeld. Dat roept weerzin op, zijn ‘type’ schrikt veel mensen af. Dat snap ik.
MAAR zijn dat niet veelal mensen –en de massamedia– die altijd zeggen dat het om de inhoud gaat?

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat heel veel mensen –en de massamedia– vonden dat het nepnieuws over massavernietigingswapens een regelrechte schande was. Dat de VS Irak nooit had mogen binnen vallen, dat we grootschalig belazerd waren over die niet bestaande wapens.
En nu is er iemand die dit openlijk aan de kaak stelde tijdens de verkiezingen, maar niemand lijkt er blij mee. Ook de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat veel westerse mensen –en de massamedia– het verkiezingscircus in Amerika vreselijk vinden. Eén grote Hollywood-show en alle media bespelen om de kandidaat populair te maken tegen grote sommen geld. Ik dacht dat velen dat ook principieel fout vonden en dat we dat in Europa niet doen om belangenverstrengeling te voorkomen. Dat heel grote sponsors zoals wapenhandelaren, olieboeren en banken kandidaten steunen om later de gekozen President een vriendelijk advies in de oren te fluisteren.
En nu is er een politicus die dit openlijk aan de kaak stelt tijdens de verkiezingen en niet meedoet aan deze ‘dienstverlening’, maar niemand leek er blij mee, ook de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Ik dacht ook dat veel mensen –en de massamedia– bang waren dat de aarde dramatisch zou opwarmen door de extra CO2 uit fossiele brandstoffen. En nu zegt Trump daar andere informatie over te kennen die hij openbaar wil hebben. Ook stelde hij de New York Times gerust dat hij er open-minded over was. Dus zullen we dat wel gaan horen zou je denken. En als het waar blijkt te zijn dan is dat heel goed nieuws, zou je zeggen.
Dan zou er geen reden tot paniek zijn en ook niet om de grootste staatsuitgave ooit (100 miljard €, 20x de deltawerken of 20x de Betuwelijn) in hernieuwbare energie te gaan stoppen. Dan hebben we dus plots een heleboel geld beschikbaar voor zorg, loonsverhoging en andere mooie zaken. Maar niemand leek er blij mee, zeker de massamedia niet.

Dat was vreemd.

Maar nu Trump een weekje bezig is en in volle vaart zijn ‘to do’ lijstje aan het afwerken is begrijp ik de paniek ineens, een politicus die doet wat hij zegt, dat is pas schrikken!

Trumped_cs_UKscr (2)

Door |2017-01-28T15:45:02+00:0028 januari 2017|14 Reacties

14 Comments

 1. Sunshine 28 januari 2017 om 09:42 - Antwoorden

  Je hebt het helemaal goed beschreven. De oude machten schrikken zich rot omdat er nu eindelijk iemand zit die zelf nadenkt en, voor zover het zich nu laat bezien, zich niet laat sturen door Soros en consorten.
  Over 4 jaar zullen we zien hoe het is gelopen, maar vooralsnog heeft hij mijn steun.

 2. Rob B 28 januari 2017 om 09:56 - Antwoorden

  Beter een botte boer dan gelikte politici die hun frauduleuze gedragingen en verborgen agenda’s goed weten te verbergen en ook zelf buiten schot te blijven.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden….
  Trump zal erin slagen grote schoonmaak te houden en dat zal de echte VS in plaats van de Cooperatie van de Verenigde Staten (een “bedrijf” met zeer dubieuze motieven) geen windeieren leggen!!
  Nu “alleen” nog even het mes in de zeer verdorven EU/NATO en wat al niet meer en dat zal ook Europa geen windeieren leggen…..
  Oh ja, en het gedoe over het klimaat en het ridiculiseren van “klimaatsceptici”…
  Erg goed en noodzakelijk dat daar even een heftige bijl in gezet wordt.
  Uiteraard is het nodig om de nodige vervuiling tegen te gaan en voor een “schonere” aarde te zorgen, zonder de zeer overdreven demonisering van CO2….

 3. Wiersma 28 januari 2017 om 10:37 - Antwoorden

  Tja, vergelijkbaar met Pim Fortuijn maar dan anders.

  Hier gingen media en politiek ook al volkomen mee voor schut.
  En nu wil Trump ook nog eens alternatieve media toegang geven tot persconferencies he?

  Mooi man!
  Zowiezo werd het tijd dat die vastgeroeste zooi eens helemaal op de kop ging.
  Toegegeven: alles is één grote Truman Show klucht, maar ja, daar leefden we toch al in. Other director.

  “Het waren progressieven die de mens wilden bevrijden uit de beknelling van godsdienst en traditie en uit het moeras van onwetendheid, armoede en ziekte. Progressieven wantrouwden de heersende politieke en sociale elite en verzetten zich tegen machtsmisbruik. De welvaart en het welzijn moesten worden bevorderd ten behoeve van de vrije ontplooiing van het individu, de vrije gedachte en de vrije meningsuiting. Progressieven waren links en links was progressief.
  Omslag
  Tenminste zo was het in mijn jonge jaren. In de afgelopen decennia heeft wat progressiviteit betreft ergens een omslag plaatsgevonden. ”
  Etc.
  Meer dan lezenswaardig:
  https://opiniez.com/2017/01/24/34542/

 4. dwk 28 januari 2017 om 11:36 - Antwoorden

  Het beste is natuurlijk om betreffende personen ZELF eens te vragen hoe dat nu zit.
  Wij kunnen slechts gissen. Maar hoewel vertegenwoordigers van het anti-Trumpkamp dagelijks de kolommen en toksjotafels bevolken en langefrans en z’n ouwe moer de gelegenheid krijgen om hun afkeer van Trump uit te spreken stelt niemand hen die vraag.

  Dat komt onder meer omdat het geheel van de media een pacificerende werking heeft. Iedereen zit bij elkaar op schoot om zijn eigen handeltje te verkopen.

  Daags na de verkiezingen in de VS stond heel de NPO op z’n kop. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Oh jee kijk nou: we hebben “het volk” niet gehoord; in de steek gelaten.

  Het achterlijke neefje van Jeroen Pauw kende via, via nog wel wat echte PVV-stemmers en die zaten dan ook prompt de volgende dag aan tafel.
  Matthijs probeerde Frans Bouwer als schaamlap voor zijn veel te zichtbare verborgen agenda te hangen, maar na een paar weken is het weer business as usual en voltrekt zich voor onze ogen precies het mechanisme waarover zoveel krokodillentranen werden geplengd. Iedereen komt aan de beurt; van Rabo-econoom tot cabaretier, van schrijver tot acteur. want zeg nou zelf, wie wil dat niet? voor het oog van de natie laten blijken dat je uit het goede hout gesneden bent? Elke slager mag zijn hamlappen komen aanprijzen als hij er maar wel even bij vertelt dat Wilders een lul is en Trump een faksist.
  En dan zoeken de redacties er zelf wel even een deskundige bij die uitlegt waarom zij dit goed gezien hebben. Een mooi voorbeeld is het herhaalde optreden van Eelco Bosch van Rosenthal bij DWDD. Hij is blijkbaar de uitverkoren Amerikadeskundige (studie en ervaring) die elke (vermeende) faux pas van de President onder een loep mag leggen. Hij is het schoolvoorbeeld van de biased journalist die de komende vier jaar met een tandenstoker in de vuilniszakken van het Witte Huis gaat zitten peuren.

  En wat nou het VREEMDE is: Dat deed ie bij anders nooit!

 5. dwk 28 januari 2017 om 11:51 - Antwoorden
  • Dolf
   Dolf 28 januari 2017 om 12:54 - Antwoorden

   Een boze blanke man die tekeer gaat over illegale migranten, die zal dus volgens onze kwaliteitsmedia op Trump gestemd hebben..

 6. gerard d'Olivat 28 januari 2017 om 14:52 - Antwoorden

  Trump werkt niet zijn lijstje ‘to do’! af hij tekent ‘executive orders’ . Da’s heel wat anders.
  Lekker makkelijk zo achter je bureau, met een vulpen in je hand en dan de blaadjes voor de verzamelde pers omhoog houden. Tja wie de geschiedenis van ‘the executive orders’ kent van de Presidenten tot nu toe en ziet wat er van terecht is gekomen??.
  De brave man denkt misschien wel dat hij een ‘alleen heerser’ is, maar dat is hij gelukkig niet.
  Voorlopig is Obama nog koploper ‘executive orders’ namelijk 278!
  Ziet er allemaal erg ‘Powerful Trumpie’ uit, dat wel zo al die zaken die verder weinig realiteitswaarde zullen hebben.

  ….The political downside to executive orders, then, basically boils down to two things: 1) Getting struck down by the courts, and 2) Looking like you can’t pass your agenda through Congress and are acting as an all-powerful executive — in a system designed to limit absolute power.

  The upside is, of course, that you can try to do this all by yourself, with just the stroke of a pen. (And then hope for the best.)……

  Tja…..

 7. Hetzler 28 januari 2017 om 20:30 - Antwoorden

  Mooi artikel dat de dubbelhartigheid van het heersende ancien régime onderstreep. Het valt te hopen dat Trump hiermee de o zo gewenste paradigmaverschuiving teweeg zal brengen. We wachten hat af.

 8. David 29 januari 2017 om 11:12 - Antwoorden

  CAWG is een kaartenhuis en dat moet iedereen zich wel realiseren. Ten eerste omdat Europa voor een flink deel onder de sneeuw zat en te tweede omdat slecht wat middelbare school fysica volstaat om door het windmolen en zonnepanelen sprookje heen te prikken. Eén flink blackout en het is gebeurd. Dat het kaartenhuis nog staat bewijst dat groepsdruk een veel sterker bindmiddel is dan rationaliteit. De manier waarop vroeger de kerk haar macht uitoefende vinden we nu bij overheden en seculiere instellingen. Hel, pest en duivels zijn terug in misleidende gedaantes.

 9. Thierry199 30 januari 2017 om 02:25 - Antwoorden

  Het is grappig om te zien hoe iedereen hier achter trump aan loopt enkel en alleen om zijn climaatstandpunt en vervolgens alles goedkeuren en verdedigen. Na 1 weekje trump zie je gewoon dat dit lachwekkende jaren gaan worden. In zijn eerste week begint hij met de media een spelletje wie de langste penis/ meeste toeschouwers heeft. Vervolgens wil hij de muur met Mexico bekostigen via een importtax. De Amerikaanse consument gaat dit dus uiteindelijk bekostigen. De lijst met domme tweets blijft ook maar stijgen met als hoogtepunt deze week het dreigen met martial law in Chicago. Daarnaast hoor ik hier altijd dat trump de oude macht verstoord. Als ik dan kijk naar zijn kabinet met allemaal mensen van Wallstreet en van corporate Amerika dan heb ik daar heel veel vertrouwen in!!! Daarnaast is trump als president gewoon de grootste belangenverstrengeling ooit en aangezien hij zijn belofte over zijn belasting en het opzetten van een blind trust al niet nagekomen is heb ik hier ook weinig vertrouwen in.

 10. Davd Dirkse 30 januari 2017 om 16:13 - Antwoorden

  Via Blendle zie ik een Trouw visie op ons leven in 2050.
  Volop goedkope windmolen energie. Goed nieuws dus.
  Gesteld wordt dat we zo’n 60 – 100GW vermogen nodig hebben. Kijk, dat is correct.
  Maar verzuimd wordt vervolgens om a. aan te geven waar dat moet staan en b. wordt vergeten dat je voor 100GW betrouwbaar vermogen i.g.v. RE je wel 500GW moet installeren. Om nog maar niet te spreken van de situatie waarin het bij de buren niet waait. Zonder vele, vele compacte (thorium) reactortjes gaat het echt niet lukken.
  Het artikel stelt dat onze wereld er in 2050 totaal anders uitziet. Het lijkt mij sterk.

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK