Hartelijk dank alvast voor ieders donatie! Afgelopen kerst is gepasseerd zonder met de buidel rond te gaan en er stond geen kalkoen op tafel. Ene Steeph heeft op Sargasso een zeer doorwrocht stukkie getikt met op zich intelligente waarnemingen over de financiering van Climategate.nl. Als hij evenveel talent heeft voor het oplossen van cryptogrammen is hij een topper. Toch vliegt hij uit de bocht om 3 redenen:

  1. Zijn stuk schendt alle journalistieke wetten door geen wederhoor toe te passen. Niemand van Climategate.nl is benaderd voor een reactie op zijn bevindingen. Misschien omdat Steeph denkt dat Climategate een vijandig bolwerk is met enge mensen. Ik verwijs graag naar mijn recente interview met Wassila Hachchi op Café Weltschmerz zodat Steeph me misschien nog een beetje aardig gaat vinden. Wij zijn namelijk open minded, intellectueel integer, voor debat, discussie en dialoog. Wij zijn humanistische goedlachse wereldverbeteraars. Mijn e-mail is hajosmit en dan iets met gmail. Op Skype ben ik ook hajosmit. En op twitter.
  2. Steeph heeft het over schimmige financiële constructies van gelaagde stichtingen en clubs die met losse coördinatie naar een gezamenlijk politiek doel zouden werken. Het model van links dus dat door de Soros / DNC in Amerika zo effectief wordt bedreven. Rechts begint daar pas net antwoord op te hebben. Lees bijvoorbeeld over Robert Mercer in The Guardian. Zie ook John Arnolds oorlog tegen slechte wetenschap. Als je nog wat meer research gedaan had (of dus simpelweg wederhoor) was je er achter gekomen dat de redacteuren van Climategate.nl pure vrijwilligers zijn me inkomsten elders. Ja we hebben wel eens een actie gedaan zodat veelschrijver Rypke een nieuwe camera kon kopen. he was als cadeautje voor zijn 1000e blogartikel. Als hij per artikel een net bedragje zou krijgen, hoefde hij geen camera cadeau te krijgen. Ook hebben we wel eens donaties gevraagd er compensatie van een copyright claim. Want geld voor een ANP-abonnement is er niet. Kortom: Climategate.nl is een club die droom van riante donaties over 6 schijven uit de olieindustrie of de steenkoolwereld zoals Center for Industrial Progress het heeft en Heartland of een echte mecenas zoals GWPF. We zijn het alleen niet. Helaas. We zijn echte amateurs. Helaas. Voortaan eerst kijken of er een Maserati voor de deur staat voor je in de pen klimt. Er is zo veel corruptie waar je als journalist tegen kunt strijden.
  3. Zoals Rypke ook al heeft betoogd is het absurd dat Steeph stelt dat een club die zich weert tegen een 97% meerderheid geen algemeen belang kan dienen. Ooit gehoord van “totalitaire systemen”, van verkiezingsuitslagen van 99 of 100%? Het KNMI heeft 100 klimaatwetenschappers in dienst. Ik vraag dan altijd: “Waar zijn de 3 sceptici?”. Die zijn er niet. Ja ik ken er eentje maar die mag niet naar buiten treden. Het zou de taak van de overheid of NGO’s zijn in elke wetenschap waar de concensus de 75% overstijgt actief contraire denkers te gaan financieren. Boven de 90% heb je verstikkende group think. Ja betaal zelfs maar één docent 10.000 euro per jaar om part time colleges te geven dat de aarde plat is. Het zou satire zijn, maar zeer leerzaam en spotgoedkoop in vergelijking met de tientallen miljarden die we weg gooien aan all pain no gain klimaatbeleid.

Theo Wolters heeft in de reacties op het artikel van Rypke uit de doeken gedaan hoe het zit met SMWB. Wij voegen er hier aan toe dat Rypke Zeilmaker inderdaad wel eens een tientje krijgt van de vissers van SNWM. En dat boek van die boer “Om het behoud van de rechtstaat” zou je als kritische linkse journalist misschien eens moeten lezen. Dan ben je met je vak bezig en weet je weer – net als Assange, Snowden en Greenwald – waartegen de strijd gevoerd moet worden. Niet tegen de dissidenten van Climategate.nl maar tegen de macht die corrumpeert. Bijvoorbeeld ook tegen big environment dat als controlled opposition door de olie-industrie en het overige grootkapitaal wordt onderhouden. O voor zo ver je het nog niet wist: wij van Climategate.nl zijn links, nieuw links, neo-progressief, eventueel “ecomodernisten” maar zelfs die conformeren zich nog te veel naar het kapitalisme! We zijn in onze vrije tijd ook bezig dat “nieuw links” te definiëren. Ja kameraad Steeph kom eens langs voor een interview. Voor de goede orde: Hans Labohm is nog steeds een conservatief en Theo heeft iets met libertarisme.

Nou beste lezers: en nu maar eens ruimhartig doneren maar weer dan. Laat Steeph eens zien hoe dubieus die ANBI-erkende SMWB wel niet is. Doe eens niet Calvinistisch en toon je weelde. Wij stoppen het in een potje voor de kerstkalkoen 2017.

[do_widget donaties]

contact

contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.