De Noordzee heeft geen mening

Je mening kan hier gestolen worden....

Je mening kan hier gestolen worden….

Onder leiding van de schipper van de UK37 Grietje Bos kreeg een cameraploeg van de Duitse televisie ZDF en CNN haar zee-doop, voor een visbeurtje van 12 mijl uit de kust.

Ze maakten kennis met De Ziekte der Zee dankzij de golven van de windkracht 7-8 wind van die ochtend, die ’s middags nog naijlden. Ook ik moest de portie kabeljauw-kibbeling zwemmend in een plasje Heineken uit het IJmuider visserij-cafe weer in vloeibare vorm teruggeven aan de Noordzee. Zij gaf en nam, met mijn klotsende maag als medium. Zelfs er aan terugdenken maakt je alweer beroerd.

Zo ziet dat er aan dek ongeveer uit

Zo ziet dat er aan dek ongeveer uit

Alsof je veel te veel bent gaan zuipen, en dan denk je immers ook: ik ga nooit weer zo tekeer.

We vaarden buiten het dik 30 duizend vierkante kilometer grote zeereservaat de Scholbox van de 12-mijlszone- waar de grote kotters niet mogen vissen- om de netten uit te werpen over een levendig zeetje. Daar komen de kleinere schepen in de wasmachine, maar ook die 2000PK-kotter van ons kreeg het te verduren. Dit is de Noordzee zoals zij echt is, zonder dat er Stichting voor staat.

Vertrek uit IJmuiden

Vertrek uit IJmuiden

...in een Agenda 21-zeelandschap met windturbines van Q7

…in een Agenda 21-zeelandschap met windturbines van Q7

Heerlijk, je begint met een glimlach, die wordt langzaam een grimlach tot je hondsberoerd bent...

Heerlijk, je begint met een glimlach, die wordt langzaam een grimlach, je houdt de moed er in tot je hondsberoerd bent…En dan heb je zelfs geen zin meer om te fotograferen

Zo leer je pas werkelijk respecteren wat de Jagers van de Zee doorstaan moeten, zoals De Schrijvende Visser al beschreef. Ook al ben ik meerdere malen op de Noordzee mee geweest te vissen, dat was altijd bij recreatieve omstandigheden met een lieftallig zonnetje in de zomer. Of op de Waddenzee.

Het enige dat in de buurt komt, is als de handkokkelaars met je nootjes in Waddenzeewater staan van 5 graden, en dan ‘achteruit neuken’. Maar dan ben je tenminste nog niet zo beroerd.

Kots op de reling van onbekende afzender. Ook mijn portie kibbeling ging vloeibaar terug de Noordzee in..

Kots op de reling van onbekende afzender. Ook mijn portie kibbeling ging vloeibaar terug de Noordzee in, en enkele harde stukjes daarvan belanden op het middendek..:-)

De Ziekte der Zee bij CNN-journalist

De Ziekte der Zee bij CNN-journalist

Arme Michel....ik was er niet veel beter aan toe hoor...

Arme Michel….ik was er niet veel beter aan toe hoor…

Ook de schipper heeft 4 jaar lang last gehad van de zeeziekte, en je moet daar maar gewoon doorheen. En dan moet je op een dansend dek je gevaarlijke werk maar doen.

Niet zeuren en gewoon je werk doen

Niet zeuren en gewoon je werk doen

Niets aan de hand...

Niets aan de hand, alles onder controle…

Netten uitwerpen

Netten uitwerpen, niet lullen maar poetsen

Spoelbak klaar maken

Spoelbak klaar maken op het dansende dek,

Zo, dus jij hebt een hele belangrijke mening en vind jezelf heel belangrijk? Eerst maar eens de netten uitwerpen

Zo, dus jij hebt een hele belangrijke mening/ vindt jezelf heel belangrijk? Eerst maar eens de netten uitwerpen

RZ17.Visserijpartij (22)

De Zoutproef
Zo lijkt het dek van een viskotter wel 1 van de laatste plaatsen op Europees territorium waarop de maatschappij-verwijving geen vat kreeg, met haar gezeur over bijzaken en deskundige meningen/ heersende karikaturen van de werkelijkheid in je groeps-cocon.

De Noordzee heeft aan je mening geen boodschap, wat je doet spreekt voor zich en waar je tegen kunt is wat je bent. En als je die zoutproef kan doorstaan, kun je genieten van de vrijheid van de zee die geeft en neemt.

Een plaats zonder mening, zoals de natuur ook geen mening heeft. Misschien is dat wel de grootste waarde van natuur.

Net als de spoorrails die bij Once upon a time 'de beschaving' brengen komen hier de windturbines van Agenda 21

Net als de spoorrails die bij Once upon a time ‘de beschaving’ brengen komen hier de windturbines van Agenda 21

Het vliegtuig van de zee

Het vliegtuig van de zee, de Jan van Gent, een pelikaan-achtige die slachtoffer is van de Brusselse aanlandplicht voor zijn voedsel

Once upon a Time in the North Sea
Net als bij Once upon a Time in The West zie je vervolgens ook hoe met de komst van de spoorrails de ‘beschaving’ oprukt. Bij de vissers op de Noordzee zijn dat de Marine Protected Areas van Agenda 21 (Sustainable Development Goal 14), de windfarms (Renewable Energy Directive 2009, voortkomend uit Agenda 21).

De jager en zijn prooi, in dit geval een 'in de Noordzee uitgestorven' stekelrog

De jager en zijn prooi, in dit geval een ‘in de Noordzee uitgestorven’ stekelrog, het wemelt van de ‘uitgestorven vissen’ op de Noordzee, je zou van een ware plaag kunnen spreken

En pogingen van de overheid/Niet Gekozen Organisaties (NGO’s) om de laatste echte kerels te domesticeren tot groen verwijfde huismus die dagelijks afstemt op De Wereld Graait Door. Waar de overwinning van het Salonsocialisme op de natuur wordt verkondigd. Mensen met een mening die je moet respecteren op hun morele hoogzit. Wat ben JIJ lekker belangrijk.

Vriend van de vissers, de Jan van Gent zoekt vergeefs naar voedsel/'discards' in Agenda 21-zeelandschap

Vriend van de vissers, de Jan van Gent zoekt vergeefs naar voedsel/’discards’ in Agenda 21-zeelandschap

'discards'/voedsel voor de Jan van Gent

‘discards’/voedsel voor de Jan van Gent dat nu aan wal vernietigd moet op het altaar van de groene mensen met een mening

RZ17.Visserijpartij (32)

Visser met een 'discard'/levende ondermaatse tong die aan wal vernietigd moet van Christien Absil en haar NGO's met een mening

Visser met een ‘discard’/misgelopen hapje voor de Jan van Gent/levende ondermaatse tong die aan wal vernietigd moet voor de mening van Christien Absil en haar Rooibos-teefjes van de Noordzee met Stichting ervoor.

Ach, laten we ons verre van politiek houden en gewoon De Visserijpartij stemmen. De Noordzee dwong aanwezigen om uit de cocon te kruipen van het eigen gelijk van de sociale omgeving. Daar heb je bij een levendige zee toch niets aan.

De enige van ons die geen mietje was, de cameraman van de Duitse TV

De enige van ons die geen mietje was, de cameraman van de Duitse TV

De enige van ons die geen mietje was, dat bleek de Duitse cameraman. Hij wilde vroeger al visserman worden, had nergens last van en klom gewoon de mast in om shots te maken.

Geniale dieren, de vliegtuigen van de zee die door de discardban van NGO's als Stichting de Noordzee een voedselbron verliezen

Geniale dieren, de vliegtuigen van de zee die door de discardban van NGO’s en Sharon Dijksma/Martijn van Dam een voedselbron verliezen

'discards'/voedsel voor andere zeedieren als de Jan van Gent

‘discards’/voedsel voor andere zeedieren als de Jan van Gent

RZ17.Visserijpartij (26)

Na nog eens 2 keer flink kokhalzen, kwam het zonnetje er bij en had ik als Fisherman’s Friend ook weer lol op het dansende dek. De Jan van Genten vlogen rond de kotter als vrienden van die andere jagers van de zee. Ze wachtten tevergeefs op de ‘discards’ die nu mee aan land moeten van Brussel, maar die eerder gewoon voedsel voor de zee waren.RZ17.Visserijpartij (46)

Al snel hielden ze het voor gezien, in de richting vliegend van Q7 waar ze kans lopen een tik van de molen te krijgen zoals hier aan wal de norm lijkt bij ecologisch beleid.RZ17.Visserijpartij (14)RZ17.Visserijpartij (35)RZ17.Visserijpartij (34)

...eenmaal aangemeerd zijn we allemaal weer helden

…eenmaal aangemeerd zijn we allemaal weer helden, de ZDF komt filmen

Wees eens dankbaar dat er mensen bestaan die het er voor je uit willen halen

Wees dankbaar dat mensen bestaan die het er voor je uit willen halen

Door | 2017-03-03T11:41:52+00:00 3 maart 2017|7 Reacties

7 Reacties

 1. dwk 3 maart 2017 om 14:51- Antwoorden

  Misschien een stomme vraag, maar hoe wordt die aanlandingsplicht eigenlijk gecontroleerd?

  • dwk 3 maart 2017 om 22:32- Antwoorden

   Het antwoord op mijn vraag kreeg ik vanmiddag in een flits van ? (ik denk eenvandaag). Er komen dus gewoon – god betere het – controleurs aan boord! En die zullen dan ook wel in de haven klaar staan om te checken of de schipper “genoeg” klein grut aan boord heeft.
   Die doorgedraaide, Eu-o-cratie zit zo simpel en rechtlijnig in elkaar dat je werkelijk een duwtje nodig hebt om op het idee te komen.
   Kleingrutcontroleurs dus.

   • coulier patrick 9 maart 2017 om 15:11- Antwoorden

    weer meer controleurs en inspecteurs om Eigen mensen de nek om te wringen.De regering zal dan zeggen dat ze nieuwe jobs gecreeerd hebben.Wat een onnozel zootje die EU,alles draait vierkant,nergens geen logica!

 2. Renso 3 maart 2017 om 18:46- Antwoorden

  Rypke,
  Goed verhaal met prachtige foto’s ondanks je zeeziekte.

 3. Raphaël 4 maart 2017 om 01:01- Antwoorden

  Even vanuit geestelijke hoek. (Als het mag)

  Is kwaad in de wereld ín de mens zelf geslopen? Is de ‘duivel’ zelf geïncorporeerd in de menselijke geest (wat dat ook zou zijn)?
  Hoe is dat gebeurd? Met opzet? Is mens niet o.a. op z’n schooltjes gehersenspoeld met (vaak des-) desinformatie?
  Hoe gaat dat?
  Elk mens is als een lege vel als het op de wereld komt, denk ik. Een tabula rasa. Zijn wereldbeschouwing wordt zoetjes-aan opgebouwd vanaf de babytijd tot aan de (pseudo)volwassenheid. Dit gebeurt -vooral in de kinderjaren- onbewust. Maar het gebeurt. Dit noemt men geestelijk ontwikkeling, opvoeding en educatie.
  De mens is, als hij volwassen is , zich meestal niet bewust van deze hersenspoeling. Hij reageert daarom (bijna) nooit authentiek, maar altijd als een robot. Daar kan hij niets aan doen. Een mens zijn gedachten komen uit het gevoel lijkt mij. Eerst is er het gevoel, dan het denken, spreken, schrijven en andere uitingen. Dit gevoel (emotie) wordt bespeeld door hen die de mens onderdrukken.
  Omdat de mens zich niet bewust is van bovenstaande, kan hij zich niet verweren. Hij beheerst zijn gedachten niet, noch (dus) zijn gevoel.
  Zo is hij een speelbal van hén die het spel wel begrijpen. Zijn levensscheepje is als een noten-dopje op de oceaan, stuurloos en overgelaten aan de wilde golven en de wind.

  Als iemand bovenstaande niet begrijpt en toepast, dan doet hij er beter aan eerst aan de werkelijke geestelijke bewustwording te werken alvorens iets anders (dan gewone zaken) te ondernemen.
  Want, iets dat logisch lijkt, dat is het (misschien) niet, dat wat eerlijk lijkt kan verraderlijk zijn, iets dat wetenschappelijk lijkt, kan nog steeds dwaling zijn.
  Wie dus gelooft in argumenten, die snapt hét niet. Argumenten zijn leeg zonder wijsheid over het zelf. Hoe kan een leeg vat goede wijn schenken? Holle vaten klinken het hardst. Bovendien, als twee robotten argumenteren, wie wint dan en wie bepaalt de winnaar?

  Mocht ik warrig en vaag overkomen, het is toch een licht dat ik probeer te werpen over het ongeziene. Het is verborgen in de plek het meest nabije; in jezelf.

  De mens is (onder meer) als het allermooiste stuk gereedschap. Alleen hij heeft de gebruiksaanwijzing ervan nog nooit bestudeerd. En ook al ben je nog zo mooi of vol van kennis, zonder deze sleutel blijven de poorten van begrijpen en zelfbewustzijn versluierd achter het gordijn van onvoorstelbare onwetendheid.
  Want zelfs het denken over de al dan niet bestaande klimaatverandering door menselijk gedoe lijkt mij onmogelijk met een bot stuk gereedschap waarvan de werking ook nog eens onbekend is.

  Waarom meld ik dit? Ik meld dit omdat de krachten in de wereld gigantisch zijn en ik zie dat de eerste oplossing bij de mens zelf ligt. Zonder wérkelijke geestelijke (zelf-bewustzijn, waarnemingsstaat, schouwen en zien) volwassenheid (iets waar om te verkrijgen lef, kracht, kennis, intelligentie en veel tijd voor nodig zijn) is er niets zinnigs te doen. (Denk ik)

  Ik spreek op eigen titel, vaag en duidend, zonder oordeel of bijbedoeling. Wat heb ik te winnen? Het is misschien wel bedoeld als klein blaadje op de kale grond. Misschien is er één met ogen of een goede neus die het eens pakt en ernaar kijkt en misschien wordt de schoonheid van dat dorre blaadje gezien. En dan bedoel ik de eeuwenoude wijsheid.

 4. dwk 4 maart 2017 om 17:01- Antwoorden

  Wie het best liegt, lacht het laatst.

  http://pauw.vara.nl/media/370415 vanaf 37:00

  Neerlands nep DjeeEfKee gaat niet in op de beschuldiging van boerin dat zijn roomblanke betweterspartij nepnieuws verspreidt over de boerenstand.
  Jesse liegt zo’n beetje over ALLES. Over zijn schrale jeugdjaren, over boeren, vissers en buitenlui. Over klimaat en energie. En over wat het kost en wie het allemaal gaat betalen … en vooral wanneer (hahaha).
  Die hele partij is opgetrokken uit leugens en kletspraat. Volgens Klaver hebben we meer emotie nodig en minder gereken. Rekenen, da’s allemaal maar “economisme”. Moeten we niet meer doen.
  Mevrouw de boerin is geëmotioneerd omdat partijen als GL haar stand afschilderen als tuig dat de aarde sloopt en de zakken vult over de ruggen van kip en koe. Maar aan deze emotie heeft Klaver geen boodschap en pareert met een slap verhaal uit het ….. economisch register.
  En hij is zo verdomde handig hè: Wat u eigenlijk zegt is, u vergeet mij.
  Ja daar zit je dan als hardwerkende boer zonder communicatietraining. Want HIJ vergeet haar helemaal niet, HIJ noemt haar elke dag. Elke dag stelt hij haar in een kwaad daglicht.

  Maar zoals het er nu naar uitziet liegt de politieke tak van de terreurbeweging Greenpeace gewoon een zeteltje of 15 bij elkaar.
  En ik weet hoe dat komt!
  Dat komt omdat er in Nederland heel veel super verveelde correspondentlezers wonen die op zoek zijn naar een warm hart.

 5. dwk 4 maart 2017 om 17:04- Antwoorden

  Allemaal emotie dus.

Geef een reactie