Scepsis breekt door op 31 maart 2017: Poetin spreekt en Amerika beweegt

a23f9bd8-5855-44fc-bcc7-7392cb5b1f52

Foto: russia-insider.com

We houden het kort. Dinsdag was de hoorzitting in US Congress met John Christi, Judith Curry, Roger Pielke Jr. en als alarmistische excuustruus Michael “lock him up” Mann. GWPF destilleert uit de getuigenissen vooral het advies van John Christy om eindelijk eens op te houden met consensuswetenschap omdat het geen wetenschap is. Op complexe velden zoals de klimaatwetenschap dient de overheid actief “Rode teams” aan te stellen die willens en wetens de consensusposities gaan ondergraven (download hier de volledige getuigenissen).

507px-Franz_Josef_Land_location-en.svg

Als het nieuws vandaag woensdag in Europa arriveert bereikt ons tevens het nieuws dat Poetin donderdag op het International Arctic Forum in Archangelsk het volgende zei over klimaat:

Ik sta op het punt iets te zeggen dat niet populair is. Maar we zullen ons houden aan alle overeenkomsten zoals we ons ook netje s hebben gehouden aan het Kyoto protocol. Gisteren heb ik Franz Josef Land bezocht en destijds in de dertiger jaren heeft, ik dacht een Oostenrijkse pionier en onderzoeker, die plek bezocht en een beschrijving van de gletsjer gegeven. Twintig jaar daarna kwam een Italiaanse koning langs en hij zag dat het ijs was gesmolten. Die opwarming was in de jaren dertig. En destijds, waren die menselijke invloeden er nog niet, maar de opwarming was er toch. Het is geen kwestie van preventie (mitigatie), ik stem overeen met de mensen die zeggen dat het geen preventie is omdat je het niet kunt voorkomen. [Global warming] kan een wereldwijde trend zijn, een wereldwijde cyclus. Een planetaire cyclus. Daar moet je je gewoon aan aanpassen. “

Het is natuurlijk al veel langer bekend dat de Russische Academie van wetenschappen de broeikashypothese nooit heeft gesteund. Rusland trad toe tot Kyoto omdat het de deur opende om WTO-lid te worden. Bovendien was het voor het hele voormalige Oostblok eenvoudig de Kyotodoelen te halen simpelweg omdat het ijkjaar voor Kyoto 1990 was en in de voormalige communistische landen in 1991 de economie gigantisch kromp. Het was voor die landen dus geen enkel probleem om binnen een percentage reductie ten opzichte van 1990 te halen.

Hier nog de complete hoorzitting in US Congress:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
I Accept

Climategate.nl begint aan het einde van zijn missie te komen: het vastleggen van het einde van de klimaathype vanaf het climategate e-mailschandaal via de huidige Bucklers van Trump en Poetin tot aan het jammerlijke einde… krijgt Europa nog 4 jaar verlenging? Of lukt het Trump en Poetin ons al eerder wijs te maken?

Door |2017-04-01T00:17:06+00:0031 maart 2017|17 Reacties

17 Comments

 1. Louis 31 maart 2017 om 19:32 - Antwoorden

  Ik zie hier weinig beweging in de politiek naar een ander standpunt. Het lijkt er meer op dat de staatsomroep en politici nog een extra tandje bijzetten om de broeikas evangelie te verspreiden.

  • Twan Hendriks 1 april 2017 om 12:55 - Antwoorden

   Die trend zie ik momenteel ook. Ik hoop dat het stuiptrekkingen zijn.

 2. Scheffer 31 maart 2017 om 20:15 - Antwoorden

  Vandaag Nieuws & Co 14:00 – 16:00 uur; http://www.nporadio1.nl/gemist; Utrecht University; “Kantelpunten” op GroenLand, vandaag op NPO-Radio1; 3 keer zo snelle smelt van de randgletsjers op Groenland, 7 meter onder water in Nederland. Alarm geslagen door “professor Piekhaar” Utrecht University, hij meldde zich terug van GroenLand bij de NPO, en die vergeet zoals gewoonlijk deze subsidie-alarmisten te debunken: http://climategate.nl/2013/02/12/groenlandse-ijskap-groeit-laatste-eeuwen-12-procent-sneller/

 3. Dolf
  Dolf 1 april 2017 om 00:02 - Antwoorden

  En de ‘Honest’ act niet te vergeten: het einde van ‘Greenpeace fake-science’:
  http://thehill.com/policy/energy-environment/326380-house-votes-to-restrict-epas-use-of-science#.WN34TExlUKc.facebook

 4. Twan Hendriks 1 april 2017 om 12:55 - Antwoorden

  Het is beter de huid van de beer niet te verkopen voordat hij geschoten is. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Die klimaatgekkies kunnen ook 4 jaar ondergronds gaan en daarna met een vengeance terug komen.

  Ik ben er niet gerust op. Laat ze eerst maar een beginnen die windmolens te slopen en de sloopkosten bij de eigenaren weg te legen.

 5. Elles 1 april 2017 om 14:13 - Antwoorden

  Gemeente wil in Nationaal Landschap Winterswijk hoge windturbines plaatsen op een plek waar het nauwelijks waait, men is doof en blind voor de tegenargumenten.

 6. Twan Hendriks 2 april 2017 om 09:49 - Antwoorden

  Nee Hajo Climategate.nl begint nog lang niet aan het einde van z’n missie.
  Feiten doen er niet toe in de huidige tijd. Het moet goed voelen. Dit is helaas het resultaat van 30 jaar falend onderwijs, dat krijg je niet zo snel opgelost.
  En dit zijn de verdere problemen:
  -Dat Poetin en Russische wetenschappers iets vinden is niet relevant want dat komt uit verdachte hoek.
  -Dat Trump iets vindt nog veel minder want die spoort niet en als die A zegt dan zal het wel B zijn.
  – De meeste mensen vinden zichzelf een goed mens die het goede wil doen. De wereld redden is toch goed… Fossiel is luchtvervuiling en dus slecht. Denk ook aan het vermaledijde voorzorgsprincipe.
  – De meeste mensen vinden van zichzelf dat ze bovengemiddeld intelligent zijn. Ze zullen nooit aan zichzelf willen toegeven dat ze slachtoffer zijn geworden van de grootste scam van de mensheid, Na religie.
  – wij prediken hier voor eigen parochie. Wij zijn al overtuigd. Hier en daar een trol nagelaten. Maar ik besef heel goed dat ondanks het feit dat ik deze artikelen regelmatig deel, nagenoeg niemand van mijn vrienden dit leest. Sterker nog, enkele hebben notificaties van mij uitgezet omdat ik steeds “onzin” op FB zet en het nu wel genoeg is….

  Nee we zijn er nog lang niet.
  Misschien kan ik Churchill quoten.
  “This is not the end. This is not even the beginning of the end.
  But maybe this is the end of the beginning.”

  • Andre Bijkerk 2 april 2017 om 10:39 - Antwoorden

   Inderdaad kun je karrevrachten bewijs aanleveren dat er niets klopt van global warming. Maar het maakt niets uit. Niets kan die muur van ideologie doorbreken.

   Misschien kunnen we iets leren van andere sociale/morele paniek-hypes uit het verleden. De kruistochten eindigden door grote verdeeldheid onder de deelnemers en de hoge kosten die het met zich meebracht. De heksenjachten eindigden door rationaliteit. Men begon in te zien dat het allemaal onzin was, maar dat heeft wel zo’n zestig jaar geduurd van ca 1660 tot 1720 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_heksenvervolging); een complete generatie dus. Het idee moest gewoon uitsterven en te vrezen valt dat dit ook voor de global warming cult geldt.

 7. Andre Bijkerk 2 april 2017 om 10:38 - Antwoorden

  Inderdaad kun je karrevrachten bewijs aanleveren dat er niets klopt van global warming. Maar het maakt niets uit. Niets kan die muur van ideologie doorbreken.

  Misschien kunnen we iets leren van andere sociale/morele paniekhypes uit het verleden. De kruistochten eindigden door grote verdeeldheid onder de deelnemers en de hoge kosten die het met zich meebracht. De heksenjachten eindigden door rationaliteit. Men begon in te zien dat het allemaal onzin was, maar dat heeft wel zo’n zestig jaar geduurd van ca 1660 tot 1720 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_heksenvervolging); een complete generatie dus. Het idee moest gewoon uitsterven en te vrezen valt dat dit ook voor de global warming cult geldt.

 8. Andre Bijkerk 2 april 2017 om 10:39 - Antwoorden

  Inderdaad kun je karrevrachten bewijs aanleveren dat er niets klopt van global warming. Maar het maakt niets uit. Niets kan die muur van ideologie doorbreken.

  Misschien kunnen we iets leren van andere sociale/morele paniek-hypes uit het verleden. De kruistochten eindigden door grote verdeeldheid onder de deelnemers en de hoge kosten die het met zich meebracht. De heksenjachten eindigden door rationaliteit. Men begon in te zien dat het allemaal onzin was, maar dat heeft wel zo’n zestig jaar geduurd van ca 1660 tot 1720 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_heksenvervolging); een complete generatie dus. Het idee moest gewoon uitsterven en te vrezen valt dat dit ook voor de global warming cult geldt.

 9. Andre Bijkerk 2 april 2017 om 10:39 - Antwoorden

  Inderdaad kun je karrevrachten bewijs aanleveren dat er niets klopt van global warming. Maar het maakt niets uit. Niets kan die muur van ideologie doorbreken.

  Misschien kunnen we iets leren van andere sociale/morele paniek-hypes uit het verleden. De kruistochten eindigden door grote verdeeldheid onder de deelnemers en de hoge kosten die het met zich meebracht. De heksenjachten eindigden door rationaliteit. Men begon in te zien dat het allemaal onzin was, maar dat heeft wel zo’n zestig jaar geduurd van ca 1660 tot 1720 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_heksenvervolging); een complete generatie dus. Het idee moest gewoon uitsterven en te vrezen valt dat dit ook voor de global warming cult geldt.

 10. Bartelds 2 april 2017 om 12:57 - Antwoorden

  We betalen vele gelden om het huis waarin wij leven en dat geld voor een ieder behaaglijk te verwarmen.
  Dat doen wij allen met koolwaterstoffen omdat er geen andere mogelijkheid op Aarde aanwezig is.
  Dat nu volgens wetenschappers de Aarde opwarmt zodat wij deze vergiftigden koolwaterstoffen niet meer nodig hebben over enige decennia begint er een weerstand op te komen in de wereld niet te kort.
  Ik begrijp het echt niet ,word ons op het Noordelijk halfrond wat in koude gebieden leeft niet gegund om ook zoals op de evenaar zonder kachel behaaglijk te leven.
  Overigs ter info, Rusland beleefde deze winter een van de koudste van de afgelopen 50 jaar.
  Het Noordpool gebied is voor het eerst weer bedekt met een ijslaag dikker dan 2 meter.
  Dus de zo begeerde opwarming is even verdwenen.

 11. Scheffer 2 april 2017 om 13:19 - Antwoorden

  Dr. Ole Humlum, Professor of Physical Geography at the University Centre in Svalbard (Norway) said: “There is little doubt that we are living in a warm period. However, there is also little doubt that current climate change is not abnormal and not outside the range of natural variations that might be expected.” http://www.thegwpf.com/the-worlds-first-state-of-the-climate-survey-based-on-observations-only/

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK