a23f9bd8-5855-44fc-bcc7-7392cb5b1f52

Foto: russia-insider.com

We houden het kort. Dinsdag was de hoorzitting in US Congress met John Christi, Judith Curry, Roger Pielke Jr. en als alarmistische excuustruus Michael “lock him up” Mann. GWPF destilleert uit de getuigenissen vooral het advies van John Christy om eindelijk eens op te houden met consensuswetenschap omdat het geen wetenschap is. Op complexe velden zoals de klimaatwetenschap dient de overheid actief “Rode teams” aan te stellen die willens en wetens de consensusposities gaan ondergraven (download hier de volledige getuigenissen).

507px-Franz_Josef_Land_location-en.svg

Als het nieuws vandaag woensdag in Europa arriveert bereikt ons tevens het nieuws dat Poetin donderdag op het International Arctic Forum in Archangelsk het volgende zei over klimaat:

Ik sta op het punt iets te zeggen dat niet populair is. Maar we zullen ons houden aan alle overeenkomsten zoals we ons ook netje s hebben gehouden aan het Kyoto protocol. Gisteren heb ik Franz Josef Land bezocht en destijds in de dertiger jaren heeft, ik dacht een Oostenrijkse pionier en onderzoeker, die plek bezocht en een beschrijving van de gletsjer gegeven. Twintig jaar daarna kwam een Italiaanse koning langs en hij zag dat het ijs was gesmolten. Die opwarming was in de jaren dertig. En destijds, waren die menselijke invloeden er nog niet, maar de opwarming was er toch. Het is geen kwestie van preventie (mitigatie), ik stem overeen met de mensen die zeggen dat het geen preventie is omdat je het niet kunt voorkomen. [Global warming] kan een wereldwijde trend zijn, een wereldwijde cyclus. Een planetaire cyclus. Daar moet je je gewoon aan aanpassen. “

Het is natuurlijk al veel langer bekend dat de Russische Academie van wetenschappen de broeikashypothese nooit heeft gesteund. Rusland trad toe tot Kyoto omdat het de deur opende om WTO-lid te worden. Bovendien was het voor het hele voormalige Oostblok eenvoudig de Kyotodoelen te halen simpelweg omdat het ijkjaar voor Kyoto 1990 was en in de voormalige communistische landen in 1991 de economie gigantisch kromp. Het was voor die landen dus geen enkel probleem om binnen een percentage reductie ten opzichte van 1990 te halen.

Hier nog de complete hoorzitting in US Congress:

Climategate.nl begint aan het einde van zijn missie te komen: het vastleggen van het einde van de klimaathype vanaf het climategate e-mailschandaal via de huidige Bucklers van Trump en Poetin tot aan het jammerlijke einde… krijgt Europa nog 4 jaar verlenging? Of lukt het Trump en Poetin ons al eerder wijs te maken?