Je hoeft mij nog steeds niet leuk te vinden, maar de pagina wel!

Je hoeft mij nog steeds niet leuk te vinden, maar de pagina wel!

Na voor het eerst in mijn leven een Twitter-account aan te maken @Interessantetij is Interessantetijden.nl dan in de lucht, Ecologie voor de 21ste Eeuw. Er is leven na Climategate, met dank aan webmaster en ecomodernist Bart Coenen uit het land der Lekkerste Bieren van Ecomodernisme.be

Je kunt de Interessante Tijden-gezichtenboekpagina leuk vinden. Help jij vandaag nog even aan die 5 laiks om op de 100 te komen, dan heb ik 100 lijken in 1 dag.

Meer mededogen voor de lezer
Op Interessante Tijden vind je nu al 5 artikelen als een voorproefje van wat je kunt verwachten. Reportages die ik al in 1 of andere vorm publiceerde op Climategate, zoals over de Ecologische SS van Paganistische natuurvereerder Heinrich Klaver Himmler, de vooruitstrevende natuurbeheerder Hermann Goering met zijn Ark Natuurontwikkeling-oerkoeien, die Germaanse bijtrunderen voor visionaire wildernis.

En de interessante wijze waarop bedrijven in NL zich met groen excuus verrijken in mijn verhaal over de Marker Wadden, Eilanden voor Plaagdieren. Maar vooral ook: betere aandacht voor mijn fotografie die op een hoger plan komt.

Van klassieke romantische natuurbeelden als deze, die je gewoon nog kunt maken op een planeet met 7-8 miljard mensen:RZ17.Interessantetijden (106)

Tot het meer apocalyptische werk, dat het realisme toont bij onze Interessante Tijden:

...een beetje apocalyptisch

…een beetje apocalyptisch is Interessante Tijden soms ook

Die stukken zijn  uiteraard met opzet geselecteerd en geredigeerd: nu we een kabinet krijgen dat de Totalitaire Verleiding (Groen Links) combineert met de amorele graaizucht waar Mark Crisis-Herstelwet Rutte en zijn Nijpelitaanse maffia voor staan.

Ja, we leven in Interessante Tijden!

Die verhalen hebben niet de mankementen van mijn werk hier: te snel er op gezet zonder eindredactie, goede en slechte vondsten bij elkaar, teveel zijpaden die afleiden. Iets meer mededogen voor de lezer kortom.

Je kunt het boek nu al reserveren

Je kunt het boek nu al reserveren

Dat mededogen ontstond mede dankzij het afgeronde boekproject, ons boek Ecomodernisme, Het Nieuwe Denken over Groen en Groei verschijnt bij Nieuw Amsterdam, en onze eindredactrice die ik IJzeren Rita noem. Op 2 mei is de presentatie van het boek in De Zwijger. Ssst. Niet verder vertellen!

Dan bij schrijven, blijkt dat zelfs universitair geschoolden bij het woord ‘fotosynthese’ al in paniek kunnen raken (‘vakterm’!), wat schrijven over biologie alvast moeilijker maakt dan er over lezen.

Dat ze bij vrijwel alles dat je als bekend verondersteld volledig kunnen ontsporen. Dus meer tekstueel stuccadoren. Als knieval richting de wereld van de mensen die het Rypkiaans niet machtig zijn. En/of die allerlei emoties lezen in wat hooguit twee bakken sterke koffie, dikke turbo en lekker strak staan is: met diepe tegenzin doen we datgene waarmee je veel misverstanden verhelpt.

Eindredactie.

Woordje vlooien.

Gepriegel met zinnetjes.

AAAAHHHHHH, ik kan daar bijna agressief van worden.

Als een eindredactrice zich geroepen voelt om van Interessante Tijden een Neerlandisch succes te maken, hieronder een sollicitatieprofiel. Het is ook belangrijk dat je qua inhoud sterk bent:

..de Inhoud is voor mij het belangrijkste

 

We leven in Interessante Tijden.

We zitten al decennia in een overgangsfase van een christelijke cultuur naar iets anders, God weet wat dat zal zijn. We hebben vele ecologische vraagstukken voor de boeg, waaronder bevolkingsdruk. Het is op zijn minst interessant te noemen, dat de mensen die vinden dat 1 van ’s werelds dichtst bevolkte landen- Nederland- nooit te vol is: er kunnen ongelimiteerd asielzoekers bij.RZ17.Tegeltuin (10)

Die Klaver-stemmers hangen tegelijk het Groene Evangelie aan van ‘de aarde heeft koorts’.

‘Nederland is vol’ was in de jaren ’80 nog strafbaar om te zeggen. Terwijl de Club van Rome al 10 jaar eerder exact het zelfde als Hans Janmaat verkondigde voor onze toen nog miljarden mensen dunner bevolkte planeet als geheel. Hoe kan het meest overbevolkte land van de wereld niet ’te vol’ zijn… als je tegelijk wel vindt dat de aarde te vol is?

Die mentale lenigheid is wat mij boeit, de menselijke natuur.

Zo komen we dus bij de kern van Interessante Tijden: het verkennen van de (krochten van) de Menselijke Natuur in een culturele overgangsfase, een intellectuele klimaatsverandering die Hippies als ‘Age of Aquarius’ (waterman) bezongen: het definitieve (?) einde van het christendom als morele kader voor besluiten in het Westen. Waar de communisten (= Socialisten) en Nationaal Socialisten al staatkundig mee experimenteerden.

En waarvan je in ons openbaar bestuur al de gevolgen ziet, liegen werd het nieuwe normaal en waarheid is waar je mee wegkomt, pakken wat je pakken kunt enzovoort.

De katholiek gedoopte Ed Nijpels. Dat noemt zich misschien Groen Rechts. Maar het is vooral Groen Slecht, en als Ed overlijdt scheelt ons dat tientallen miljarden euro’s. Maar goed: Only the Good die Young

Screen Shot 2017-03-16 at 05.41.44Over ‘het klimaat’ hoef je geen zorgen te maken.
Het klimaat is nooit een issue geweest. Zorgwekkend is wel wat mensen zoals de Klimazi Jan Rotmans uit naam van dat klimaat met andere mensen willen doen. Bedenk dat we de kans lopen op een Groen Links-minister die de Totalitaire Verleiding (TV, net als televisie) in beleid mag omzetten, op zo’n wijze dat Mark Rutte de Corrupte en zijn grote bedrijven op onze kosten maximaal zichzelf kunnen verrijken. Amorele graaizucht en totalitaire sentimenten bij elkaar met de Tucht van de Vrije Mark.

Kortom het worden Interessante Tijden.

Steeds komen weer goede mensen in mijn leven die middels een Groot Rypke Reddingsplan danwel geldelijke injecties in de Firma Zeilmaker BV er weer brood in zien. Zo hoef ik nooit een ambtenaar of NGO oraal te bevredigen met gezang over ‘duurzaam’, maar kan ik gewoon zelfstandig blijven waarnemen, denken en doen waar ik goed in ben. En zo doe ik al 13 jaar min of meer waar ik zelf zin in heb.

Intelligente Natuur en Wetenschapsjournalistiek en creatieve fotografie potdomme. Donaties zijn welkom, maar dan wel altijd onder de vlag van een project. Zoals ‘De Slag om de Waddenzee’, die speelt. Een goede foto- en verhalenreeks over industriële natuur, waarvan ik al voorproefjes gaf. Daarnaast neem ik de ruimte om mijn wetenschappelijke werk af te ronden en met een collega in te sturen voor de Pier Rievjoe!

En natuurlijk veel fotografie waaruit mijn romantische drang spreekt, mijn escapisme

En natuurlijk veel fotografie waaruit mijn romantische drang spreekt, mijn escapisme

Ik ga hier niet enkel een beetje hangen en bier drinken natuurlijk: de wereld is veel te interessant om te verkennen, om met jullie als virtuele reisgenoot daarvan deelgenoot te maken. Dus ga mee naar Interessante Tijden.nl.