Screen Shot 2017-04-17 at 12.13.18De nieuwe gids voor een groenere wereld met stralende toekomst verschijnt 29 april, met de koele blik van Marcel Crok op het klimaat, en 3 hoofdstukken van mijn hand over een menselijker natuur en een zee vol vis in 2048.  Je kunt ‘m nu al bestellen bij Bol.com.

Op Interessante Tijden leg ik meer uit over de toedracht en samenstelling van ons Dreamteam.

Je kunt 2 mei bij de presentatie van ons boek aanwezig zijn in De Zwijger in Amsterdam, de Dolle Dinsdag voor de oude milieubeweging en de bevrijding van ons land van hun achterhaalde dogma’s. Kom ons versterken, want er komen nogal wat donkergroene Goedmenschen op af, wiens subsidiëring op de tocht komt wanneer ons boek momentum krijgt.

Screen Shot 2017-04-15 at 17.53.45Veruit de grappigste recensie van Ecomodernisme is al door Simon Rozendaal gegeven, en die hebben we dan ook voor in het boek op genomen:

Je geeft iets een ander etiket en niemand proeft dat het oude wijn in nieuwe zakken is

Er is niets nieuws onder de zon. Toen ik ‘The Closing Circle’ van Barry Commoner las uit 1972 over het milieudebat na de eerste Earth Day. Het lijkt een kopie van nu. Of van 1992, zoals Aaron Wildavsky het beschreef in But is it True. Voor sommige mensen biedt Ecomodernisme een vorm van tactical retreat: ze kunnen met ons boek nu zonder gezichtsverlies erkennen dat ze de plank mis sloegen.

Wat wel nieuw is: mensen als Simon Rozendaal waren naar eigen zeggen ‘roepende in de Woestijn’. En dan geven 7 mensen van vroege dertiger tot zestig-plusser nu ieder hun eigen antwoord op dat geroep vanuit de eigen expertise.

Wat mij betreft gaat het niet om een serie standpunten, maar een manier van denken waarbij bewijs, rede en logica je tot een standpunt leiden. In plaats van soms vrij fascistoïde ideologie (hoofdstuk 9 van mijn hand, hoofdstuk 13 van Marco Visscher en Ralf Bodelier, aiaiai…), dogma’s en miljoenensubsidie.

Print Friendly, PDF & Email