Scott Pruitt zegt voor het eerst klip en klaar: “We sturen aan op exit Parijs”

Schermafdruk 2017-04-15 08.49.29

Een ellenlang interview met de baas van de EPA. Het gaat over milieuambtenaren die de app signal gebruiken om stiekem te communiceren. Over het feit dat medewerkers op staatskosten dure fitnessabonemmenten hadden. En dan ineens de bom der bommen: “Amerika stuurt aan op een exit uit het klimaatakkoord van Parijs”.

Zie Pauwnieuws voor het interview!

Door | 2017-04-15T09:50:25+00:00 15 april 2017|5 Reacties

5 Reacties

 1. ducdorleans 15 april 2017 om 10:29- Antwoorden

  de link op pauwsite gaat bij mij verkeerd …

  deze lijkt beter … https://www.youtube.com/watch?v=RXXTBfna-jk … en inderdaad, vanaf +/- 4:00 gaat het over Parijs …

  ik heb geen enkele vrees op langere termijn – heel die CAGW-hoax gaat eraan, omdat dat het onvermijdelijke en natuurlijke einde van alle hoaxen is – , maar dit zou het proces wat kunnen bespoedigen, en sneller schaarse middelen richting nuttigere doeleinden leiden …

 2. dwk 16 april 2017 om 10:03- Antwoorden

  Hier maar ook elders wordt er met regelmaat op gewezen dat Parijs niets meer is dan een verzameling vrijblijvende verklaringen en goede bedoelingen. Toch heeft deze man het over verplichtingen. Hoe zit het nu?
  Waarom je handtekening ongedaan maken als het toch niets voorstelt?

  • Jef Reynen 16 april 2017 om 12:08- Antwoorden

   Gewoon opstappen uit het IPPC schijnt de efficientere stap te zijn!

  • ducdorleans 17 april 2017 om 11:03- Antwoorden

   DWK …

   “The Paris Agreement requires all Parties to put forward their best efforts through “nationally determined contributions” (NDCs) and to strengthen these efforts in the years ahead. This includes requirements that all Parties report regularly on their emissions and on their implementation efforts.”
   (http://unfccc.int/paris_agreement/items/9485.php)

   Meer als “de partijen zijn verplicht zich naar best vermogen in te spannen” is het Klimaatakkoord van Parijs dus niet.

   Nergens op die pagina is het woord “law” of “legal” of “binding” te vinden. Ook als je de (Engelse) tekst van “Parijs” onderzoekt op “law” of “legal” of “binding”, zijn die woorden nergens te vinden.

 3. Boels 16 april 2017 om 14:38- Antwoorden

  Inmiddels in de UK:
  “Green groups warn of ‘race to the bottom'”
  http://www.bbc.com/news/science-environment-39592515

Geef een reactie