Naamgever aan de conferenties dankzij Prins Bernhard, tevens oprichter/president Wereld Natuur Fonds met Lawrence Rockefeller, Prince Philip en Luc Hoffman. Maurice Strong (VN Agenda 21, nu 2030) was vice-president van WWF International onder Bernhard’s opvolger John Loudon (ex-Shell)

Al sinds 1954 zijn er jaarlijks Bilderberg-conferenties dankzij Prins Bernhard, de op 20 maart overleden bankier David Rockefeller en hun Anglo-Amerikaanse zakennetwerk dat ook de internationale milieu-agenda van de Verenigde Naties optuigde (Agenda 21, nu 2030 Agenda door Maurice Strong van de Rockefeller Foundation).

Dit jaar confereerden de bankiers-elite, zaken-elite en door hen uitverkoren vertegenwoordigers van media en politiek over onze toekomst in Virginia USA.

De conferenties zijn vernoemd naar de luxe-hotelketen rond Hotel de Bilderberg bij Oosterbeek aan de zuidrand van de Veluwe. De conferenties zijn gericht op beïnvloeden van de mondiale wereldorde richting meer globalisering onder Anglo-Amerikaanse directie.

Deelnemers van Bilderberg mogen niets citeren over wat er is besproken, de Chatham House-rules gelden van de Royal Institute of International Affairs. Dat is de denktank van Brits buitenlandbeleid, verwant aan de Council on Foreign Relations (CFR) van de Amerikanen, waar Robert Reibestein (VVD, McKinsey, ING, en Springtij-klimaathoogmis Terschelling) lid van is.

De gastenlijst met ondermeer Koning Willem Alexander, Klaas Knot van de Nederlandse Bank en Ralph Hammers van ING staat HIER op de officiële site. Verder is de transparantie vrij beperkt, wat speculaties over de impact van dit soort conferenties enkel aanwakkert.

Er ook maar aandacht aan besteden stelt je bloot aan beschuldigingen van ‘complotgekkie’. Omdat er nu eenmaal veel geestelijk bekrompen en angstige mensen op deze aardkloot rond-marcheren die meer bang zijn voor hun imago bij anderen dan dat ze nieuwsgierig zijn.

Bankier-Vampiers
Voor dit jaar staan enkel vaag de agendapunten openbaar beschreven als ‘het populisme’. De clash in politiek lijkt te liggen tussen regionalisme, nationaal protectionisme en globalisme. Op die manier won Trump immers ook veel stemmen.

Wat Bilderbergers ‘populisme’ noemen, net als onze pseudo-kwaliteitsmedia (agitatie-blaadjes van de PvdA of erger) lijkt vaak echter: die groeiende groep gekke mensen die het waanzinnige idee in hun hoofd halen dat ze zelf willen beslissen over hun land zoals Thierry Baudet van het Forum voor Democratie nu, en Pim Fortuyn voor hij werd doodgeschoten.

Die ‘populisten’ staan tegenover de financiële elite die de nationale soevereiniteit uitholt. Tot die laatste categorie behoren de bestuurders van de Bilderberg-conferentie, allen bankiers. Zoals The Guardian rapporteert, dankzij Charlie Skelton die de moeite neemt verder te kijken

At its deepest level, the group is dominated by transnational finance and big business. The conference chairman is a director of HSBC, the newly appointed treasurer is the head of Deutsche Bank, and the administrative body is run by a senior adviser to Goldman Sachs.

en

The current chairman of Goldman Sachs International, José Manuel Barroso, sits on the Bilderberg steering committee, alongside the chairman of the bank’s International Advisory Board, Robert Zoellick. In other words, if Goldman Sachs is the “vampire squid” that Rolling Stone’s Matt Taibbi said it was, Bilderberg is its brain

Dus de ex EU-Commissaris Barrosso die Nederland tegen onze zin de EU-grondwet gaf -omgedoopt tot ‘Verdrag van Lissabon’- en alle klimaatbeleid: die is nu voorzitter van de raad van commissarissen bij Goldman Sachs en Bilderberg-bestuurder.

En Mario Draghi van de Europese Centrale Bank- die (volgens Pieter Omtzigt) voor 1200-1500 miljard euro schuldpapieren van EU-lidstaten opkoopt met de belastingbetaler als achtervang- die is ook afkomstig van Goldman Sachs. Al die onderlinge connecties, dat is vast puur toeval :-)

Bankiers zijn allen hyper-Eurofiel en Bilderbergers zijn protagonist van de EU-superstaat. In dat geweld van de echte macht, hebben onze politici beperkte invloed.

Zoals Jelte Wiersma omschrijft in Elsevier in ‘Wil Nederland bondsland worden van EU-superstaat’ zijn er nu nog 2 opties voor Nederland: in sneltreinvaart richting Europese superstaat of een meer Brexit-achtige oplossing.

Nu stemmen onze Kamerleden – Thierry Baudet van het Forum voor Democratie en de SGP uitgezonderd- allen voor uitholling van nationale soevereiniteit, overdracht van pensioenen, alles gaat naar Brussel. Onze eigen grondwet komt zo buiten spel te staan, want voor overdracht van bevoegdheden naar Brussel is slechts 1 stemronde nodig.

Terwijl voor wijzigingen in de Grondwet 2 stemmingen nodig zijn. De SGP pleit al 10 jaar tevergeefs voor de invoering van 2 stemrondes in die kwestie.Die kritische opstelling tegen het uitleveren van de democratie aan Goldman Sachs haar personeel maakt je dan al snel ‘populist’.

Na Koude Oorlog Global Warming
Tijdens de Koude Oorlog was het motto bij Bilderberg – met name bij de oudste gast op de lijst Henry Kissinger-vooral de vorming van een Atlantisch blok tegen het communisme. De Europese Unie moest ‘de Russen buiten houden, de Amerikanen binnen, en de Duitsers er onder’.

Na de Koude Oorlog lijkt onder meer Global Warming een vehikel om die internationalisering af te dwingen onder Anglo-Amerikaanse directie, zoals Alexander King (OECD) dat al in 1991 verwoorde in The First Global Revolution voor de Club van Rome. Van die Club die ‘het milieu’ hielp internationaliseren is ons koninklijk huis ook sponsor en erelid.

Internationaal milieubeleid heeft een zelfde consequentie, namelijk steeds verdere overdracht van nationale zeggenschap naar internationale organen. Dat verwateren van nationale grenzen noemde het blad van de CFR- Foreign Affairs al een gelukkige bijkomstigheid van ‘het milieu’.

Alle windturbines van het Energieakkoord danken we uiteindelijk aan de Earth Summit die Maurice Strong organiseerde in Rio de Janeiro in 1992. En via de Club van Rome aan de Renewable Energy Directive (2009) uit Brussel.

Mijn theorie van de wereld is dus dat het ‘hypen’ van ‘het klimaat’ als zorg aller zorgen een bankiersproduct is, te herleiden tot belangen  van een Anglo-Amerikaanse elite rond de Rockefellers, De Luce, Vanderbilt enz met zorgen over ‘de overbevolking’.  In die lijn van denken- Gij Zijt Teveel- past ook het cashen op CO2-schulden.

Zoals letterlijk gebeurt na uitvinding van de Ecologische Voetafdruk: via CO2-schulden die je mensen aanpraat, zet je dat gevoel- lucht- om in echt kapitaal waarmee je Londense geldjongens dan goedkoop land laat opkopen voor CO2-compensatieplantages.

Wie niettemin graag wil dooremmeren over forcings en tienden van graden in het jaar 2100 en dan denkt ‘dames en heren politici luistert u mee naar ‘de sceptici’, mijn zegen heb je hoor… De internationale milieubeweging is echter een rechtse vinding. Dat er vele kinderlijke mensen rondlopen die geloven dat ze ‘links’ zijn, en die dus iets geks roepen over ‘het klimaat’ doet daar niets aan af.

Voor het klimaat dat koud genoeg moet blijven hahahahahaha: de Rockefeller Foundation wil publieke geldstromen voor klimaat lospeuteren van astronomische proporties...

Voor het klimaat dat koud genoeg moet blijven hahahahahaha: de Rockefeller Foundation wil publieke geldstromen voor klimaat lospeuteren van astronomische proporties…

Rockefeller Foundation in SDG11
Een ander agendapunt bij Bilderberg is het aangaan van stedennetwerken, Agenda 2030-steden (Sustainable Development Goal 11 Verenigde Naties Agenda 21). Die steden moeten dan (bijvoorbeeld) het COP 21-klimaatbeleid uitvoeren dat in Parijs vorm kreeg(met verwachte investeringen van 90 biljard dollar tot 2030), beleid waar Trump op nationaal niveau de bijl in zette door ‘Parijs’ te verlaten.

Via alternatieve netwerken hebben bankiers, NGO’s en andere niet gekozen organisaties toch een eigen netwerk om hun belangen buiten nationaal officieel beleid om door te voeren.

Ook daar is de Rockefeller Foundation al druk mee via ‘Resilient Cities’. Vlak voor de Kopenhagen-conferentie in 2009 financierde die belasting-ontduikingsstichting (sinds 1911) van de Rockefeller dynastie (Standard Oil, nu Exxon) met het dividend uit Exxon de klimaatpaniek-documentaire ‘Hot Cities’ bij de BBC: met 3 miljoen dollar.

En nu helpt de Rockefeller Foundation een netwerk van steden waaronder Singapore al voorbereiden op klimaatrampen, uiteraard nadat publiek kapitaal vrij is gemaakt.

Zo wisten ze met klimaatbestendige steden-babbel over ‘Resilience’ (= veerkracht, aanpassingsvermogen) via de State Department al een half miljard dollar los te peuteren aan ‘groene’ investeringen voor 3 Amerikaanse steden: New York, New Orleans en Portland.

Screen Shot 2017-06-07 at 11.20.51Door de gasten op de lijst na te vlooien met hun connecties en belangen kun je dus toch een globaal beeld krijgen wat ze bespreken, en eindjes van informatie aan elkaar knopen.

Geheel toevallig ook op de agenda bij Bilderberg

Geheel toevallig ook op de agenda bij Bilderberg

De minister van handel van Donald Trump- ook op de gastenlijst- komt weer bij Rothschild vandaan, de dynastie die de Clintons sponsort en die voor 21 procent eigenaar is van The Economist. Ze zijn de bankiers van het Britse koninklijk huis. De tweede vrouw van Evelyn de Rothschild is voorzitter van de board van The Economist. Zij ontmoeten elkaar op de Bilderberg-conferentie in Schotland van 1998 nadat Henry Kissinger ze voorstelde. Ze brachten een huwelijksnacht door in het Witte Huis bij de Clintons.

Sustainable Development Goal 14 geplugd door The Economist, eigendom van de Rothschild-dynastie, vaste klant bij Bilderberg

Sustainable Development Goal 14 geplugd door The Economist, eigendom van de Rothschild-dynastie, vaste klant bij Bilderberg

Evelyn’s zoon David de Rothschild (1978, lange haren en baard) maakt zich zorgen over De Oceanen. ‘Zijn’ The Economist organiseerde dit voorjaar een Oceanen-conferentie waar de Plastic Soep heter werd gegeten dan zij ooit wordt opgediend, zoals hier reeds beschreven.

Die bankierszorgen (Citigroup deed mee en Credit Suisse) over oceanen passen bij Sustainable Development Goal 14 van Agenda 21/2030.

En wie is op zijn 23ste al gast op de Bilderberg-conferentie uit Nederland: Boyan Slat, oprichter van ‘The Ocean Clean Up’, door de Verenigde Naties tot held van de aarde uitgeroepen in 2015. Terwijl zijn idee nog uitgevoerd moet en getest op de schaal waarop het effect zou hebben. Met de juiste vrienden en belangen in het juiste straatje word je blijkbaar sneller gehyped.

Afgelopen jaar in Dresden waren Ahmed Aboutaleb en Sharon Dijksma gast.

Ik voorspelde toen dat Aboutaleb nog best eens uit een hoge hoed zou kunnen komen in een voor sommigen onverwachte rol. Als de hypothese klopt dat Bilderbergers buitensporige invloed hebben op het internationale reilen en zeilen.

We zullen zien.