Screen Shot 2017-05-29 at 11.13.00

Volgens mij geeft de kop treffend weer, waar de angel van milieucampagne-bedrijven zit, die nu met massamedia het bekende  ‘Trump is ieuw duswel beswel Stom‘-gezeur verkopen. De alternatieven voor Parijs zijn interessanter. Zoals de vierde generatie kernreactoren van Terrapower. Die vind je in het boek ‘Abundance, the Future is Better than you think’  van Peter Diamandis en Steven Kotler. (2013)

Terrapower noemt hun vinding een small scale modular generation IV-reactor, die je- bij wijze van spreken- als king-size kernbatterij in de grond kunt planten waarna je er decennia niet meer naar om hoeft te kijken. Zij beweren in 2020 al een operationeel prototype klaar te hebben, met startkapitaal van ondermeer Bill Gates die er in 2013 een injectie in gaf.

Mijn kennis van kernenergie zit nog op het niveau van 2007 bij het schrijven voor De Ingenieur over de opslag van kernafval, Kernkerkhof. Daarom even  deze vraag: wie van de kernfysici onder de lezers kan hier zijn licht op laten schijnen?

Terrapower, voor 2020 zou een testmodel kunnen draaien

Terrapower, voor 2020 zou een testmodel kunnen draaien

Op het nieuwe thuishonk Interessante Tijden is die informatie ook welkom.

Op verzoek van een belangrijke steunpilaar kom ik toch af en toe weer bij Climategate buurten. In de modderpoel van reacties bleken mijn columns alweer gepaste emoties op te roepen van verongelijkte Kwaliteitsmenschen met Het Fatsoen in Beheer. Mooi zo.

Clexit sinds 1 april leverde alvast veel nuttiger producties op, waarvan akte. Het was een goede zet hier weg te gaan. En een goed voornemen is nu om zo vaak mogelijk weg te blijven.

Vadertje Staat en Moeder Aarde, een lekker stel
De inspiratie voor de kop van deze blog kwam van het nieuwe klimaatmeisje van Vrij Nederland. Vrij Nederland blijft net als de Groene Amsterdammer en andere milieuclubs met een Subsidiepot haar bestaan oprekken. Voor Kwaliteitsmenschen is het gebrek aan vraag naar hun Geheven Vinger juist een teken dat ze extra nodig zijn. Binnen het bureaucratisch establishment vinden ze vooralsnog steeds gehoor met hun bedelnap.

Dus gaan ze met belastinggeld op Facebook te adverteren dat ze zichzelf willen blijven verheffen als Kwaliteitsmensch.

Een linksdraaiende informatie-groupie met wilde krullen die op gezag van Milieudefensie, Greenpeace et al geeft de mythe van Stranded Assets haar kontje. Fossiele voorraden, die moeten  in de grond blijven vanwege ‘Parijs’. Dankzij dat papieren akkoord zouden die voorraden waardeloos worden voor beleggers.

 Je kunt de uitleg van de subsidie-beweging hier lezen op het gesubsidieerde Down to Earth van Milieudefensie.  Het lijkt een beetje op Postmodern Zelf hulp-advies uit de stal van Hayhouse Publishers: droom je eigen campagne-werkelijkheid en dan wordt ie vanzelf waar.  Wanneer je een lange nek droomt word je vanzelf giraffe. Mentaal Lamarckisme. Ga je nog ten onrechte van jezelf houden terwijl je nergens voor deugt :-)

Tot op zekere hoogte klopt het natuurlijk: herhaal je een onwaarschijnlijkheid vaak genoeg, dan gaan mensen er in geloven en handelen ze er ook naar.

Mede omdat de miljarden euro’s aan Nederlandse pensioengelden die geïnvesteerd zijn in de olie-, kolen- en gasindustrie het gevaar lopen om de komende decennia te verdampen als gevolg van de ‘koolstofbubbel’: 80 procent van de bewezen fossiele reserves moeten in de grond blijven, willen we ons kunnen houden aan de mondiaal afgesproken temperatuurstijging van maximaal 2 graden.

Ook een aanrader

Ook een aanrader

De cynische realiteit van Stranded Assets
De andere kant: Stranded Assets is een campagne-mythe, en niet iedereen is zo gek die mythe serieus te nemen. Het gaat over de door bankiers en door die bankiers en bureaucraten gefinancierde campagne dat je aardgas en olie in de grond moet laten vanwege het klimaatakkoord in Parijs. En dat je al je aandelen als belegger in fossiele energie dus moet dumpen.

Zodat oliebankiers van de sponsor van Greenpeace en van 350.org als het Rockefeller Brothers Fund die aandelen dan voor een spotprijs kunnen opkopen. Om er dan keihard op te cashen. Rockefeller Brothers fund stapte even symbolisch uit een deel van hun directe fossiele beleggingen. Maar dan zijn er zat gerelateerde clubs die dat niet doen, of ze beleggen in financiele instellingen die tot hun nek in fossiel zitten.

Met die lage olieprijzen ten opzichte van 10 jaar terug levert het die oliebankiers te weinig op, dus hopen ze straks harder binnen te lopen.

Die olie gaat er toch wel uit. Want als je olie niet verstookt kun je er kunststoffen van maken en legio andere zaken. En omdat er voor 2030 nog geen renderende grootschalige en stabiele alternatieven voor olie en gas zijn, ook voor 2050 vooralsnog niet omdat die olielobby kernenergie in de VS hielp tegenhouden…

Zo is althans de Rypothese, omdat grote financiele instellingen als Black Rock deelnemen in het opstoken van klimaat-alarmisme. Zie de reeks ‘Klimaatdrammers en hun financiers‘. En lees Geoliede Klimaatlobby over globalist Maurice Strong, commissaris van de Rockefeller Foundation, oprichter van het World Economic Forum EN optuiger van Agenda 21-klimaatbeleid, waaruit ook Parijs voortkwam.

Zie hoe de Rockefeller Foundation (Standard Oil, Esso, Exxon) voor de klimaatconferentie in Kopenhagen een klimaat-agitatie-serie voor de BBC sponsorde met 3 miljoen dollar: Hot Cities.

Alsof het niet armoede, Islam en daaraan gerelateerde hoge kindertallen is maar ‘het weer in het jaar 2100’ waar Bangladesh het meeste last van heeft. Hoe cynisch kun je zijn…

Corien Wortmann-Kool van ABP gelooft er in, die vergokt het pensioen van mijn ouwelui. Nu mag ze op basis van haar gevoel over miljarden beslissen. Terwijl emotie bij persoonlijke relaties en de zorg voor kleine kinderen van pas komt, maar minder wanneer je met geld van anderen strategische besluiten moet nemen.

Slechts met humor kunnen wij deze tragiek van repliek dienen. Want dit krijg je wanneer Moeder Aarde (Morele Manipulatie) mag beschikken over de Creditcard van een Vadertje Staat (Gewelddadige Intimidatie), die er als een sukkel achteraan sjokt onder dreiging van Artikel 1.

Laten we daarom de conference van Hans Teeuwen over ‘Linkse Meisjes’ in de klimaat-discussie te brengen.

Wat jullie?

Oh ja: laat me nog een andere definitie introduceren voor Het Nieuws: al hetgeen je eerder nog niet wist. Nu net begonnen in The War against Population, the Economics and Ideology of World Population Control van Jacqueline Kasun uit 1996: verbazend onthullend en actueel! Hajo dank voor het toesturen!

Print Friendly, PDF & Email