Eerlijke klimaatfilm, ‘The Uncertainty Has Settled’, vanaf 6 juli online beschikbaar

Vanaf 6 juli zal de documentaire ‘The Uncertainty Has Settled’ wereldwijd online in première gaan. In de 90 minuten durende film zet de uit Berlijn afkomstige filmmaker Marijn Poels vraagtekens bij de groene klimaatideologie en klimaatverandering in zijn geheel. Hij snijdt hiermee een controversiële discussie aan.

Het klimaat verandert, dat is een feit! Maar wordt het nu kouder of juist warmer? Drijft CO2 de temperatuur of is er iets heel anders aan de hand? Wat is eigenlijk de optimale temperatuur voor onze aarde? Is dat de temperatuur die we nu hebben?

Klimaatverandering is ‘Big Business’ geworden. Wanneer je twijfelt aan de heersende klimaatwetenschap ben je complotdenker, klimaatontkenner of Donald Trumpaanhanger.

“Die grote dogma’s maken het thema gevoelig, vooral voor een linkse idealist als ik. Maar tevens dwingt het me ook mijn eigen ideologie aan de kaak te stellen. Anders loop je het gevaar dat je eigen gedachtegoed een religie wordt”, vertelt de filmmaker.

In zijn documentaire, die in Berlijn, Zwitserland en Los Angeles in de prijzen viel als beste documentaire, bezoekt hij zowel reguliere klimaatwetenschappers als critici.

‘The Uncertainty Has Settled’ is de eerste episode van zijn geplande trilogie. “Na jaren documentaires te hebben gemaakt over internationale samenwerking in veelal ontwikkelingslanden wilde ik eens iets anders, in ons eigen Europa.” verteld Poels. “Globalisering en het huidige klimaatbeleid, de energie transitie, veroorzaken radicale veranderingen in onze samenleving. De kleine boer gaat gebukt onder Europese bureaucratische regels, de multinationals gaan vrijuit. Veel boeren zijn door o.a. deze omstandigheden energieleveranciers geworden. Ze verbouwen bio-energie of hebben hun land verpacht voor windparken. Ons eten maakt plaats voor energieplanten dankzij de miljarden CO2 subsidies die Europa vrijmaakt. De normale boer wordt met uitsterven bedreigt en steeds meer families kunnen hun energierekening niet meer betalen. Doen we daar eigenlijk goed aan?”, aldus Poels.

Poels claimt in zijn film geen waarheid maar balanceert tussen de grote dogma’s en bezoekt daarvoor de invloedrijke wetenschappers in New York, London, Stockholm en Hamburg.

Een persoonlijke en eerlijke zoektocht van een man die net zo beïnvloed wordt door een wereldwijze buurman als door één van de beste wetenschappers ter wereld. Een pleidooi voor kritisch en zelfstandig nadenken.

Vanaf 6 juli is de film wereldwijd online te bestellen via www.theuncertaintyhassettled.de

Meer info over de release via film@marijnpoels.com

 

 

Door | 2017-07-09T21:07:28+00:00 7 juli 2017|2 Reacties

2 Reacties

  1. henkie 8 juli 2017 om 00:28- Antwoorden

    Het is een dappere poging van Marijn Poels om met deze film te proberen de gevestigde orde kritisch te benaderen. Ik denk dat de reacties tot nu toe in de MSM politiek correcte media, hem al te denken hebben gegeven. En dat bevreemdt hem zelf nog het meest: je mag niet kritisch zijn over cAGW. En toch is het nodig dat we daar heel goed over nadenken, voor we al ons geld in een bodemloze put gooien. Terwijl datzelfde geld wonderen kan verrichten indien geïnvesteerd in een kolencentrale in Gambia. Met gemakkelijk meer dan een 100 voudig ROI. Dogmatig denken is altijd fout, cAGW dogmatig denken is fout in het kwadraat. Stommer dan dat kun je in mijn optiek niet zijn. Maar ik word nog dagelijks verrast.
    Met vriendelijke groet, gekke henkie.

  2. Hans Erren 8 juli 2017 om 11:48- Antwoorden

    Hoe gaat het met greening gaia?

Geef een reactie