Klimaatverspilling en gekmakend kabaal

‘Wolf’.

Een gastbijdrage van ‘Wolf’.

Als natuurliefhebber vind ik het heerlijk om op de Veluwe te wandelen.

In het voorjaar met het frisse lentegroen. Of tijdens een fraaie dag in augustus als de heide in bloei staat. Vooral De Posbank is dan een lust voor het oog.

Of met een mooie herfstdag als de bomen mooi geel, oranje en rood verkleuren en de paddenstoelen uit de grond rijzen, om dan ’s avonds van het bos te kunnen eten.

Heerlijk van wild genieten in een oergezellig restaurant!

Er staan ook een aantal monumentale bomen, zoals de Wodanseiken in Wolfheze (zie afbeelding) en de Tamme Kastanjebomen op Landgoed De Gulden Bodem, nabij Arnhem.

Maar dat neemt niet weg dat ik me geel en groen erger aan de klimaatsverspilling: buitensporige milieubelastingen, haast verplicht elektrisch rijden met een technologie die nog in de kinderschoenen staat, onzinnige vleesrestricties, het groentefanatisme, windmolens op de meest onzinnige plaatsen …

Horizonvervuiling

Dat is voor velen nog redelijk zacht uitgedrukt. Om te beginnen doen gedupeerden ’s nachts geen oog dicht als er zelfs maar één windmolen te dicht bij huis staat, laat staan als het om heel een windmolenpark gaat. Het kabaal dat door de turbines wordt gegenereerd, is een regelrechte ramp voor degenen die de pech hebben er te dichtbij te wonen.

Het geluid wordt door gedupeerden beschreven als: een continue overvliegend vliegtuig, een daverende wasmachine met loeiharde uitschieters, een langsdenderende trein. Kortom een gekmakend kabaal!

En dan de slagschaduw die de aandacht trekt. Wij reageren van nature op bewegingen en daardoor kunnen onze ogen niet wegblijven van álles dat zich herhaaldelijk beweegt. Het kan die leuke gadget zijn voor in huis. Of dat leuke fonteintje in de tuin. Maar de onvrijwillige geluids- en bewegingsshow van windmolens krijgen we zo maar.

En dan bagatelliseert de Groene Khmer de overlast alsof de gedupeerden maar aanstellers zijn. Loze argumenten, zoals: ‘Windmolens maken wel geluid, maar het valt niet te vergelijken met onder de Van Brienenoordbrug slapen tijdens de spits’, passeren de revue.

Ja, Dàààg! Zo kun je voor alles wel een smoesje bedenken om je zin door te drijven.

Op natuurlijke wijze opgewekte energie is op zich niet verkeerd, zolang het niet voor overlast zorgt bij de mensen. De fossiele brandstoffen raken ooit op en dan is het goed als er alternatieven zijn. Maar als er een klimato(n)logisch sausje overheen wordt gegooid, is het een ander verhaal.

Klimaatinvesteringen zijn een grote verspilling

Want tegen de klimaatsverandering valt tóch niets te beginnen. Het klimaat is niet constant en is dat ook nooit geweest.

Maar ja, er zijn zelfs verhalen dat de prehistorische boeren het klimaat al hadden beïnvloed, grofweg 10.000 jaar geleden, afhankelijk van de breedtegraad.

Er is kennelijk vergeten dat in de oertijd grote kuddes wilde herbivoren rondtrokken, voordat mens aan veeteelt was begonnen.

En de wereld was, toen de mens met landbouw en veeteelt begon, nog herstellende van de laatste quartaire ijstijd, die zo’n 117.000 jaar geleden begon en 17.000 jaar geleden eindigde.

Ongeveer 15.000 jaar geleden warmde de aarde sneller op en ons hedendaagse klimaat dateert van ongeveer 10.000 jaar terug en dat maakte het gunstig voor de landbouw de veeteelt om te ontwikkelen !

Oorzaak en gevolg’ zijn daar moedwillig omgedraaid, om een negatief beeld te kunnen scheppen.

Door de tijd heen zijn al vele glaciale en interglaciale periodes geweest. Zelfs tijdens glacialen wisselde de temperaturen elkaar nog af. Tijdens de zogenoemde stadialen was het bitter koud, tijdens interstadialen was het relatief warm.

Tijdens interglacialen zijn en waren er zogenoemde ‘ klimaatoptima’, ofwel, warme perioden. Het laatste klimaatoptimum (ca. 950-1250 na Chr.) dateert uit de hoge middeleeuwen. Deze periode was welvarend vergeleken de vroege middeleeuwen. Én de late, toen een eeuwenlange, natte periode met veel mislukte oogsten, de kleine ijstijd (15e tot midden 19e eeuw) aankondigde.

Momenteel zitten we in een betrekkelijk warme periode, maar de kans dat er een nieuwe ijstijd op de loer ligt is helaas niet uitgesloten. Het maakt niets uit wat we doen, de uitstoot van CO2 door menselijk handelen is nauwelijks, of zelfs helemaal niet van invloed.

De echte oorzaken zitten niet in de atmosfeer, maar in de zonneactiviteit en de stand van de aarde. De Noordpoolkap krimpt weliswaar, maar de Zuidpoolkap groeit daarentegen aan.

Ondanks deze keiharde bewijzen blijven klimaatalarmisten rotsvast ontkennen!

Het klimaat is altijd al een wispelturig kreng geweest, dat zich niet door ons laat sturen. Reden te meer om onze belastingcenten voortaan alleen nog maar aan nuttige doeleinden te besteden.

En dan die eeuwige preken van die klimaatactivisten! Ik kan ze niet meer horen!

Aldus ‘Wolf’.

 

Door |2017-10-23T22:04:22+00:0024 oktober 2017|13 Reacties

13 Comments

 1. Frans 24 oktober 2017 om 08:53 - Antwoorden

  Geweldig !!!

 2. Guus Derksen 24 oktober 2017 om 09:15 - Antwoorden

  “De Noordpoolkap krimpt weliswaar, maar de Zuidpoolkap groeit daarentegen aan.”
  Het is precies andersom, het Noordpoolijs neemt de laatste jaren weer toe (o.a. vandaag in DieKalteSonne), bij de zuidpool loopt het, net als 100 jaar geleden, hard terug:
  http://diekaltesonne.de/uberraschung-ausdehnung-des-antarktischen-meereises-vor-100-jahre-ahnlich-wie-heute/
  en vooral, meteen al in de eerste zin:
  http://diekaltesonne.de/peinliches-versagen-klimamodelle-bekommen-antarktisches-meereis-einfach-nicht-in-den-griff/.

 3. Jan 24 oktober 2017 om 11:22 - Antwoorden

  ” Het kabaal dat door de turbines wordt gegenereerd, is een regelrechte ramp voor degenen die de pech hebben er te dichtbij te wonen.”

  Nou laat die onderzoeken maar zien die dat onderbouwen of hoort dat niet bij “keiharde bewijzen” ?

  • Ian 24 oktober 2017 om 15:11 - Antwoorden

   Houdt u van trollen en open deuren intrappen of bent u gewoon lui?

   http://nlvow.nl/wp-content/uploads/2013/06/Rapport_Moller_NL.pdf

   • J van der heijden 24 oktober 2017 om 15:37 - Antwoorden

    41 dB niet echt een gek makend lawaai dus

    Maar bedanktvoor het onderbouwen van mijn punt

    • Ian 24 oktober 2017 om 17:11 - Antwoorden

     U heeft het niet gelezen, anders had u een ander antwoord gegeven. Leuk hè, rond lopen zieken op een klimaatforum waar mensen wél zelfstandig durven (na)denken.

    • henkie 26 oktober 2017 om 00:18 - Antwoorden

     Beste Janos74, dat is gemeten volgens de curves voor hoorbaar geluid. Aan gezien de belangrijkste frequenties van windmolens in het subsone gebied liggen, is een veelvoud aan geluidsdruk aanwezig. Maar niemand die dat op een relevante manier wil meten. Janos74 kan niet zelfstandig denken. Alleen maar weer geven wat hij in zijn echokamers verneemt. met vriendelijke groet, gekke henkie

 4. Peter 24 oktober 2017 om 11:41 - Antwoorden

  Inderdaad t is groene gekte. En als je nog verdere bevestiging nodig hebt; lees dan “De Menselijke Maat” van Salomon Kroonenberg of “De staat van het Klimaat” van Marcel Crok bijv. Of het essay van David Siegel dat in tien punten een mooie samenvatting geeft van de klimaatpropaganda. Klimaatbeleid gebaseerd op Co2 reductie is complete onzin en een geldverspilling van ongekende proporties. Het daaraan gekoppelde energiebeleid is al even onzinnig, want financieel, technisch en maatschappelijk niet uitvoerbaar en bovendien een druppel op een gloeiende plaat.

 5. Alex Borstlap 24 oktober 2017 om 15:54 - Antwoorden

  Kwestie van het nieuws een beetje meevolgen Jan, als ik dat vanuit Noorwegen kan dan kan jij dat ook, waar je je ook bevindt op deze aardkloot. Ik geef toe dat ik niet meer precies de tijdsspanne weet, maar ik heb twee filmpjes gezien over bewoners in de kop van Noord-Holland die opeens een of meerdere molens in de buurt van hun huis geplaatst kregen. Het zal niet voor niets zijn dat men klaagt over laagfrequent geluid en slagschaduw. Maar doe iedereen hier eens een plezier en onderzoek het zelf ter plekke. De plaatsnamen Lutjewinkel/Warmenhuizen en Wieringermeer staan mij bij. Zet je auto een stukje van een draaiende molen af, neem waar en vertel hier wat je hebt meegemaakt. Ik heb het nooit gedaan dus ik kan er niet over meepraten; misschien iets voor een volgende keer als ik zonder gezin op bezoek ben in Nederland.

 6. Hetzler 24 oktober 2017 om 16:09 - Antwoorden

  Nou, hier is geen woord Chinees bij.
  Duidelijk, glashelder en iets wat wij allen wijdverspreid vaker hopen te horen, vooral uit de Tweede Kamer.

 7. Bob Fleumer 24 oktober 2017 om 16:22 - Antwoorden

  CO2 uit de atmosfeer halen is net zo iets als de tak doorzagen waar we zelf opzitten, 0,04 procent als je dat getal in gesprekken noemt vallen de meeste mensen van hun stoel van verbazing, zo weinig? Ja zo weinig en dat moet er ook nog uit en dan groeit er niets meer, leve de groen Khmer!

 8. Erik 24 oktober 2017 om 20:39 - Antwoorden

  Uit het temperatuur en CO2 verloop in de ijstijden is een ding overduidelijk. Eerst verandert de temperatuur, daarna volgt CO2. Soms met een honderden jaren durende vertraging. We zien dus bv dat de temperatuur sterk daalt en dat CO2 niets doet, en dat gedurende honderden jaren. Dus oorzaak T verandering, gevolg op termijn CO2 verandering. Dus bestaat er geen klimaatgevoeligheid voor CO2, dit doet niks aan de temperatuur. Tenminste niet in de gehalten die in de atmosfeer voorkomen.
  We zien momenteel een geringe temperatuur stijging, met cira een halve graad per eeuw. Net als circa 1000, 2000 en 3000 jaar geleden. Dit komt dus zeker niet door CO2 , maar zal meer met ‘Milankovic’ oorzaken te maken hebben.
  Dus CO2 onder de grond stoppen vanwege temperatuur stijging is je reinste flauwekul. Benut je geld maar beter.

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK