Kettingbrief: Bonn zet geen zoden aan de dijk

Vandaag ontvingen we het volgende bericht uit de kring van gelijkgezinden:

Bonn zet geen zoden aan de dijk.

Rond de CO2-hype is een geweldige industrie rond wind en zon gebouwd waarvan de kosten uit de hand dreigen te lopen. Dat het opwekken van elektriciteit met behulp van wind en zon onmogelijk is zonder de back-up van fossiele centrales wordt ieder jaar duidelijker.

De enige oplossing voor een betrouwbare, veilige en betaalbare energievoorziening op aarde is voor de komende tijd gelegen in het ontwikkelen van veilig gebruik van kernenergie inclusief hopelijk beheerste kernfusie. Dat houdt in dat investeren in speur- en ontwikkelingswerk voor die technieken de hoogste prioriteit heeft.

In plaats van rationele oplossingen voor het energieprobleem is het resultaat van de verkondigingen vanuit Bonn vooral een politieke wereldwijde polarisatie.

 1. https://opiniez.com/2017/11/07/klimaattop-bonn-waar-blijft-de-rationele-energietoekomst/
 2. http://www.clepair.net/energie&klimaat-NNV-5.html

Vriendelijk verzoek dit bericht in uw relatiekring te verspreiden.

Aldus het bericht.

Door |2017-11-16T15:10:44+00:0016 november 2017|2 Reacties

2 Comments

 1. Gerard 17 november 2017 om 07:48 - Antwoorden

  Ach, olie, gas een steenkool hebben hun waarde bewezen. Wellicht kan het nog wat schoner door roetfilters, katalysatoren en andere reinigingsmethoden, zoals zuivering door middel van spoelen met water. Kernenergie kan dan rustig verder ontwikkeld worden maar dan wel 100% veilig omdat de gevolgen van ongelukken en langdurig bewaren van afval niet passen in een duurzame energievoorziening, en dan bedoel ik duurzaam in de zin van langdurig veilig.
  Energie besparing kan het best bij de industrie gedaan worden, daar kunnen grote stappen gemaakt worden. Verder moeten we na China niet weer een lage-lonenbron aanboren want dan begint alles weer van voren af aan. Maar ja, we hebben het niet voor het zeggen.

  • Marcel 17 november 2017 om 10:58 - Antwoorden

   Het spijt mij Gerard, maar 100% veilig bestaat niet, het is een utopie waarnaar wij uiteraard moeten streven, maar wat we nooit zullen halen.

   Ik zal u een voorbeeld geven. Nog dit jaar werd in dit land een bejaarde doodgereden terwijl hij in bed lag. Een auto vloog uit de bocht, knalde door de gevel een huis binnen en reed een bejaarde dood.

   Het zal duidelijk zijn dat in bed liggen slapen niet 100% veilig is.
   Als u 100% veiligheid wilt zou het misschien een idee zijn dat u een voorstel doet om in bed liggen slapen eens 100% veilig te maken. Zolang er mensen zijn die dit eisen is er natuurlijk altijd wel een hypothetisch scenario te bedenken waardoor die 100% niet gehaald word.

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK