Kees de Lange/Fred Udo.

Op Climategate TV interviewde Kees de Lange eerder winddeskundige Fred Udo. Deel I ging over de vraag of we met windenergie in staat zijn in de energiebehoefte van een steeds ingewikkelder samenleving te voorzien. Het antwoord is een onomwonden NEE.

Deel II (zelfde link, onder Deel I) gaat in op de economische kosten van een en ander. Met name de kleine belastingbetaler blijkt op te draaien voor de al maar toenemende bekostiging van een energieconcept dat gedoemd is te falen.

De Sinterklaascadeautjes zijn weer op.

Onder de titel, ‘Miljarden voor groene energie’, rapporteert De Telegraaf wat we daar de komende tijd voor gaan betalen:

De overheid deelt volgend jaar opnieuw 12 miljard euro aan subsidies uit voor het stimuleren van groene energie. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

Onder de titel, ‘Aandeel groene energie vrijwel stabiel’ meldde de krant elders:

Het verbruik van hernieuwbare energie uit zon, wind en biomassa op het totale energieverbruik in Nederland is vorig jaar vrijwel onveranderd gebleven. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het kost een vermogen, maar dan heb je ook niks.

Dit artikel verscheen het eerst op Climategate.nl. Maak kennis met onze auteurs, en bekijk de filmpjes van climategateTV.