Klimaatjomanda – nieuwe aflevering van Notenboom-soap

Bernice Notenboom.

Men kan hier zo langzamerhand van spreken: een soap, een eindeloze reeks verhaaltjes die steeds weer een verwachting wekt voor de volgende aflevering, maar nooit tot een conclusie komt. Zo mochten wij 18 april jl. de volgende aflevering beleven in wat de Bernice Notenboom-soap is geworden. Zie hier na 10 minuten en na 15 minuten hebben wij volgens haar nu nog maar 3 jaar voordat de Noordpool naar de knoppen is.

De bedoeling is nu bankiers te bekeren tot het klimaatgeloof zoals weleer bijvoorbeeld de Witte Paters missionarissen in Donker Afrika dit deden. Religie brengt weinig nieuws onder de zon en kan goede mensen verleiden kwade dingen te bedrijven. Dit geldt ook voor de nieuwste onder de religies, namelijk het Klimatisme.

Is er bijvoorbeeld aanleiding om aan te nemen dat de Noordpool over 3 jaar ijsvrij zal zijn? Al Gore en anderen gingen mw. Notenboom voor in onjuist gebleken voorspellingen. Er is nog nooit een profetie uitgekomen Ook bij de ‘profetieën’ van mw. Notenboom zijn wetenschap en observatie de grote afwezigen. Ik krijg deze indruk gegeven de huidige ijsbedekking. (ik heb in 2016 iemand horen beweren dat de ijsbedekking – 6 x de SD had bereikt; knap hoor) Ergo, is hier sprake van tenminste cognitieve dissonantie – of anders een verdienmodel?

Mevrouw Notenboom is een gerenommeerde poolreiziger met uitzonderlijke fysieke kwaliteiten toegerust. Mentaal moet zij ook zeer sterk zijn om dergelijke extreme expedities te kunnen volbrengen. Dom is zij evenmin, integendeel. Evenmin kan haar charisma worden ontzegd zoals blijkt wanneer ze een ondernemer in tranen weet te brengen (hierover later meer; zie ook hierboven na 12 minuten).

Echter, zij lijkt te worden geleid door een blind geloof in de religie van het Klimatisme. En dit is een historisch notoir slechte gebleken combinatie met charisma, omdat wetenschap dan een stiefkind wordt of zelfs helemaal buiten zicht raakt. Nu dan, in dit licht bezie ik het optreden van Bernice Notenboom. Zeer stellig was zij immers over ijsvrije polen in 2016. Zie hier. Toen beweerde zij dat de beide polen in de zomer van 2017 ijsvrij zouden zijn. We lezen:

Fragment

Geen ijs meer op de polen

Donderdag 1 december 2016

Met Trump in het Witte Huis zal het klimaat het zwaar te verduren krijgen. Terwijl het klimaat juist nog sneller lijkt op te warmen dan verwacht. Neem bijvoorbeeld het boek ‘A Farewell to Ice’ van topwetenschapper Peter Wadhams. Hij luidt de noodklok harder dan ooit tevoren. Hij stelt dat in de zomer van 2017 er geen ijs meer op de Polen zal zijn. Poolreizigster Bernice Notenboom kwam vanochtend terug uit Antarctica, waar ze het boek las. Ze kan het alleen maar met hem eens zijn.

Bezien wij nogmaals de ijsbedekking van de Noordpool in de zomer van 2017 dan zien we dat er niets aan de hand is. Eender geldt voor de Zuidpool. Ergo: een onjuist gebleken alarmistische uitspraak. In de uitzending van vorig jaar (16 februari) echter was het kantelpunt volgens haar al overschreden. Zie hier. Zie na minuut 5:10.

In de latere uitzending van 2 maart in die reeks over de expeditie in 2017 was de uiterste datum 4 jaar na toen. Vanaf minuut 21:30 horen we: alle modellen … over 4 jaar einde oefening. Jawel, daar zijn de modellen (gissingen) weer, alsof zij prevaleren boven de  werkelijkheid (observaties). Saillant is dat dit wordt gezegd door een meneer uitgerust met een geweer dat dient als bescherming tegen nu inmiddels vrijwel ‘uitgestorven’ ijsbeer, toch? Zie de parallelle soap, die van de ijsbeer.

De vraag dringt zich op wat mevrouw Notenboom nu eigenlijk denkt bewijzen en hoe zij tot de conclusie kwam. Zo stelde zij samenvattend:

  1. in december 2016 dat de beide polen ijsvrij zouden zijn in 2017, terwijl hier in 2017 geen sprake van bleek;
  2. in februari 2018 over de expeditie in 2017 dat het kantelpunt al was overschreden oftewel de Noordpool gaat onherroepelijk naar de knoppen;
  3. in maart 2018 over diezelfde expeditie in 2017 dat er nog maar 4 jaar zouden resten voordat de Noordpool naar de knoppen zou gaan. Dus nu 3 jaar resterend.

Conclusie: hoe geloofwaardig is mevrouw Notenboom? Wat weet zij wat wij niet weten? Wat gelooft zij? Op grond van welk bewijs meent zij haar beweringen te kunnen doen?

Ik kan er geen touw meer aan vastknopen. Ik vermoed de enig juiste constatering, namelijk dat mw. Notenboom maar wat uit de duim zuigt. Het is wat ironisch te constateren dat in de uitzending van 18 april j.l. ook Hans Klok, de wereldvermaarde illusionist aanzat naast mw. Notenboom. De vergelijking drong zich onwillekeurig op: 2 illusionisten. Ondertussen kan ik constateren dat er niet veel reden is voor paniek. Zoals gebruikelijk is er niet veel nieuws onder de zon, want het was 70 jaar geleden op Spitsbergen net zo warm als nu. Zie hier en hier.

Tot slot: In de uitzending van 18 april j.l. na 12 minuten Iemand is bekeerd: verkoopt zijn vliegtuig en gaat zonnepanelen verkopen. Is dit een morele overwinning? Hetzelfde als een eertijds in animisme gelovende neger in Congo in 1955 die voortaan elke zondag naar de mis gaat in de kerk van de missionaris. Mij lijkt het een morele nederlaag, omdat het alleen maar de sektarische aspecten van de AGW-hypothese blootlegt waaraan men zich dient te onderwerpen. Het is op zijn best slechts religie, een dogmatisch tiranniek systeem dat onafhankelijke wetenschapsbeoefening belemmert, tegen Verlichting en democratie indruist en geen scepsis duldt. Of banaler: modieuze Ratelband-prietpraat, onderwerp voor de tv-reeks ‘Opgelicht’. Ik houd het op het laatste.

Bron hier.

Door |2018-04-24T10:47:18+00:0023 april 2018|97 Reacties

97
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
17 Reacties
80 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
24 Auteur reacties
RonaldErikHans ErrenJ van der HeijdenCathrien Stroink Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
David
Gast
David
Offline

De samenleving wordt massaal opgelicht, maar laat dat met instemming gebeuren. Zo eisen ambtenaren van hun pensioenfonds groene beleggingen. Eén van mijn favoriete uitspraken is: “de westerse mens beschouwt de techniek zoals een wilde de natuur” . 220Volt op het stopcontact als natuurconstante. Dat wordt letterlijk een koude douche als de energievoorziening het laat afweten.

Bart Vreeken
Gast

We kijken hier niet naar een nieuwe aflevering van de soap, maar naar een herhaling van de vorige aflevering. Zo komen we niet verder. De foute informatie uit DWDD is hier al lang besproken, die was zeker slordig. Bernice Notenboom reageert daar onvoldoende alert op. That’s all. Voor de actuele stand van het noordpoolijs klik hier: http://nsidc.org/arcticseaicenews/ De totale hoeveelheid zeeijs (noordpool + zuidpool) is sinds een paar jaar sterk verminderd. Op dit moment is de hoeveelheid voor het seizoen… Lees verder »

Scheffer
Gast
Scheffer
Offline

We praten inmiddels niet meer over vrije meningsuiting van een “dwalende” journalist Notenboom, zonder enige wetenschapsachtergrond die bevolking, volksvertegenwoordiging en overheid van voor-de-gek-houderij voorziet.

De kwestie is of strafrechtelijke vervolging mogelijk is voor Notenboom voor oplichting / zwendel / flessentrekkerij / misleiding van de overheid en alarmistische klimaatsjoemel op de NPO (=rijksgesubsidieerde staatstelevisie).

David
Gast
David
Offline

Aanbevolen leesvoer: “het monster Trotteldrom” van Marten Toonder. Hierin wordt een samenleving getoond die volledig op consensus is gestoeld. Dat schept een alles vernietigend monster.

Erik
Gast
Erik
Online

Gelukkig valt het mee met het zeeijs opp aan de Noord Pool. Het zomers minimum lijkt sind 2007 weer wat te stijgen.

comment image?dl=0

Anton Bakker
Gast

Tony Heller heeft net weer wat op zijn site gezet: https://realclimatescience.com/2018/04/frozen-minnesotans-believe-the-arctic-is-hot/ . Tony is subliem met zijn bewijzen dat het anders is als men overal leest. Zo ook dus nu over de Arctic.

Hugo
Gast
Hugo
Offline

Voor de liefhebber vakantie op Spitsbergen. Bron: https://www.belugareizen.nl/bestemmingen/algemene-informatie-spitsbergen/ ” Het zomerseizoen op Spitsbergen loopt van half juni tot eind augustus. Dan kunnen, wanneer sneeuw en ijs geweken zijn, schepen uitvaren. (Wandel)tochten naar het binnenland van Spitsbergen zijn mogelijk vanaf begin/half juli. 24 uur daglicht in combinatie met redelijk standvastig weer biedt uitstekende reismogelijkheden. De maanden juni en juli zijn geschikt voor vogelliefhebbers, in juli bloeien de meeste planten en augustus biedt prachtige herfstkleuren. Walrussen, zeehonden, walvissen en ijsberen kunnen de… Lees verder »

Anton Bakker
Gast
Frans Galjee
Gast
Frans Galjee
Offline

Gaat het nu weer over dat mens. Laat domheid zichzelf gewoon lekker etaleren en maak het niet belangrijk door er een podium of aandacht aan te bieden.

André van den Berg
Gast
André van den Berg
Offline

Het leukste vond ik wel dat ze de vorige keer haar ”onderzoek” af moest blazen wegens ”te hevige koude”….En over aandacht besteden: zolang alle actualiteitenrubrieken, talkshows en quasiwetenschapsprogramma’s haar kritiekloos een podium verlenen dienen sites als De Groene Rekenkamer, Climategate en Ockhams Scheermes haar onzin zo snel mogelijk neer te sabelen, Thumb Up Hans!!

Maup
Gast
Maup
Offline

Mevrouw Notenboom een typisch voorbeeld van een “useful idiot” want als ze zich werkelijk realiseert wat voor agenda ze promoot (orwelliaanse nachtmerrie) met de micromanagement van ieder zijn leven, persoonlijk C02 budget (gaat komen let maar op), maak het verhaal maar af en kleur de plaatjes. Denk ook dat de mensen die het klimaatsprookje geloven zich later voor hun kop slaan als de ellende eenmaal door hun voordeur komt denderen. Geniet nog maar van de betrekkelijke vrijheid die we nu… Lees verder »

Bert Pijnse van der Aa
Gast

In tegenstelling tot wat mevr. Nooteboom beoogt, gebeurt hetgeen wat ‘Peerke’ hier opschrijft. “Ik was er in 2010 voor een “lang weekend”. Gewoon vliegticket boeken bij SAS, hotel regel je zelf “online” en excursies alles centraal bij de lokale VVV. Dagje in Longyearbyen rondgekeken, dagje met een boot naar Pyramiden, de voormalige Russische kolenmijn en een dagje bergwandeling.” Kijk! Dat zijn de teksten. Hee! denken veel mensen dan, dat is iets nieuws, iets geheel anders: laten we daar’s heen gaan… Lees verder »

Erik
Gast
Erik
Online

Het weer en het daarvan afgeleide klimaat zijn altijd in beweging (verandering is klimaat en klimaat is verandering) en vertonen chaotische trekken. Voorspellen is daarom nauwelijks mogelijk. Het veiligst is om naar het verleden te kijken en aan te nemen dat het in de toekomst wel op dezelfde manier door zal gaan. We hebben al geruime tijd CO2 toename, waaraan door de wetenschap haast magische eigenschappen worden toegeschreven. Maar ondanks deze “enorme” stijging van CO2 valt het met de temperatuur… Lees verder »

hugo
Gast
hugo
Offline

Bart Er was deze winter sprake van een polar vortex split met als resultaat dat de lucht boven de noordpool warmer was dan verwacht kon worden en dan krijg je wat minder zeeijs. Dat is geen teken van opwarming maar een toevallige situatie die incidenteel voorkomt niets nieuw onder de zon. Zie in deze film hoe dat in elkaar steekt. Polar Vortex Split oorzaak van een koud slot van de winter? En waar zien we de effecten daarvan zelfs op… Lees verder »

Hetzler
Gast
Hetzler
Online
Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK