Groensters

Antoinette Hertsenberger in gesprek met burgemeester op Samsø (Denemarken).

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Wat? Groensters?

Ja beste mensen, dat zijn dames die geloven dat ze onze planeet kunnen redden van een niet bestaand probleem door onze moderne beschaving naar de knoppen te helpen. Minnesma doet dit door regendansachtig Parijs klimaatwandelen, spelletje klimaatvluchtelingen zoeken en wensdenkhandleidingen schrijven hoe ons land naar de filistijnen te helpen.
Bernice Notenboom staat op het pakijs op de ijsvrije Noordpool tussen uitgestorven ijsberen argeloze CEO’s sprookjes te vertellen en aan het huilen te maken.

Bernice Notenboom met CEO’s.

Hertsenberg doet dit door heel NPO-kijkend Nederland laten zien hoe energietransitie in de praktijk uitgevoerd moet worden. Nederland naar de knoppen helpen, de belastingbetaler geruïneerd, onze industrie naar opkomend Afrika verjaagd.

Ik kan de dames niet betrappen op inhoudelijke kennis over het onderwerp klimaat en energietransitie. Minnesma kakelt nooit over kosten en technische haalbaarheid van haar wensdenkplannetjes. Ik vrees dat rekenen nooit haar sterkste punt was. Dit gemis overschreeuwt zij met dat rare wandelen en maar wat alarmistisch roepen waar slechts een grachtengordel rechter is ingetrapt. Ook zonder enige kennis van zaken. Over Notenboom idem, zie hier de soap.

Nu heeft ook mw. Antoinette Hertsenberg zich opgeworpen als profetes van de bestrijding van een niet bestaand klimaatprobleem. Als je je riante salaris van een paar ton per jaar op kosten van de belastingbetaler in stand wil houden, moet je wel iets bedenken om niet over de datum te raken. Dus dan stort je je op het klimaat omdat daar het grote geld in omgaat. Intrigerende bijkomstigheid: feest-voor-de-klimaatkartelportemonnee Ed Nijpels is voorzitter Raad v Toezicht AVRO-Tros (Radar) en voorzitter Borgingscommissie Energie Akkoord. Het klimaatkartel blijft je verrassen. Hertsenberg heeft onmiskenbaar een Nijpolitaanse stoomcursus groen graaien gekregen. Leuk extra verdienmodelletje via de NPO creëren naast alle subsidie.

Nu dan alle heil schijnt te moeten komen van het Deens eilandje Samsø, een moedervlekje dat leeft van toerisme en piepers en zelfvoorzienend zou zijn qua energie. Zou het? Is die elektrische auto daar dan ook zelfstandig gemaakt, hun kleding, tractoren etc.. Zie hier en hier of hier (registreren). Het kostte 20 jaar en in elk geval subsidie.

Ed Nijpels.

Wenkbrauwoptrekkend dat mevrouw Hertsenberg (Ed Nijpels) dit opzichtige fiasco van het decennialange Deense windmolenbeleid probeert te verkopen als succes. Dit valt te betwisten. Zie hier en hier. Over dit laatste vooral is de NPO verdacht stil. Beste Antoinette (en Nijpels), wat wilt u met uw filmpje over dat Deense moedervlekje met een kleine 4.000 inwoners bewijzen? Nooit gerealiseerd dat dit relatief maatschappelijk eenvoudige vliegenpoepje natuurlijk geen representant kan zijn van onze moderne maatschappij? In grote steden met strobalen lopen zeulen? Ooit gehoord van bijvoorbeeld de petrochemische en staalindustrie? Vindt u dit voorbeeld daarom niet aardoliedom?

Hoe zit het eigenlijk in Denemarken dat eens zo’n lichtend voorbeeld werd genoemd? Zie onderstaand staatje over de stand van zaken in 2011 uit een eerder rapport van ondergetekende:

Zie hier en hier. De stand van zaken in 2015 verschilt nauwelijks voor beide landen. Ergo: een pover resultaat.

Samsø is bovendien geen garantie, want het eilandje Pellworm is er niet in geslaagd. Wat opviel is het kennelijk ontbreken van opslagmogelijkheid op Samsø i.t.t. Pellworm. Wat doen ze op Samsø bij een Dunkelflaute? Zie hier. Extra stro verbranden? Waar halen ze die toch niet geringe hoeveelheid vandaan? Kent die kabel voor overgeproduceerde stroom geen import? Wat levert de afvoer van overtollige stroom de eilanders op? Hoe bekostigen ze dit allemaal, ook als die windmolens en panelen versleten zijn en vervangen moeten worden? Genoeg vragen dus die niet afdoende zijn beantwoord. Wat de kijker in feite ziet, is dat Hertsenberg een stelling poneert en vervolgens argumenten erbij verzint.

Wat de deelnemers aan deze façade niet weten of verbergen, is de inferieure vermogensdichtheid van ‘duurzame’ energiebronnen met tenminste een factor 1.000 in vergelijking tot fossiele, laat staan kernenergie. Dit alleen al zou te denken moeten geven.

Wat beweegt mw. Hertsenberg dan om de indruk te wekken dat een ‘duurzame’ maatschappij realiseerbaar is en tegen als redelijk voorgestelde kosten, wat klinkklare onzin is?

Kosten gas bij een gemiddeld gebruik van gas van 1800 kuub x € 0,31/ kuub = € 560/jaar. Stroom kost 3500 kWh x € 0,07/kWh = € 245/jaar. Samen:€ 800.

Na: 3500 kWh x 2 (vanwege vervanging gas) x € 0,07/kWh = € 490/jaar.

Verschil: € 300/jaar afgerond. Op een investering van € 23.000 levert dit een terugverdientijd op van 77 jaar.

Ik reken niet de kosten van netverzwaring mee van tientallen miljarden. Waar de terugverdientijd van 15 jaar van Hertsenberg vandaan komt is dan ook intrigerend. De met belasting en opslagen gemanipuleerde klimaathazen lopen kennelijk heel anders dan rekenkundige markwaardige.

Zou het voor de AVRO niet verstandiger zijn om deze duurzaamheidsuitzending van Radar onder te brengen bij haar vroegere programma Opgelicht? Dit is immers, mogelijk op instigatie van Nijpels, een pleidooi voor het verdienmodel van het Eco Industrieel Complex (milieubeweging, Nijpels, Wiebes, de windindustrie etc.), een nette term voor de groene graaiers teneinde hun plaggenhutten in Blaricum, Wassenaar, Vogelenzang etc. te kunnen bekostigen via de energierekening afgeperst van de burger/belastingbetaler die door de klimaatlobbycratie buiten spel is gezet.

Marjan Minnesma.

Ik vrees dat mevrouw Hertsenberg, Notenboom en Minnesma geen idee hebben waar zij het over hebben, zelfs al zouden zij werkelijk geloven dat CO2 significante invloed op het klimaat zou hebben. Hier en hier wordt dit uit de doeken gedaan. De vraag blijft dus waarom geloven de 3 dames dan toch zo heilig in de CAGW-hypothese (Anthropogenic Global Warming; door de mens veroorzaakte catastrofale opwarming)? Laat ik één ding duidelijk maken dat het argument van de 97% klinkklare nonsens is en berust op gemanipuleerd ‘onderzoek’. Tevens is het van belang te weten dat na 1998 de opwarming sinds 1850 niet significant is gestegen. Resten ter overweging deze 3 vragen:

 

Hoe weet u dit?

Waarom gelooft u dit?

Welk is het bewijs hiervoor?

De antwoorden zijn lastiger dan men denkt. Hoe lastig dit is bleek al uit deze vooruitzending toen er kritische vragen werden gesteld: start op 18.26 min. Zie hier. Het antwoord was niet overtuigend. Logisch, want je elektriciteitsrekening verdubbelt zo ongeveer. Dat zegt ze er dan niet bij en die zonnepanelen zijn gesubsidieerd, ook door de salderingsregeling. Kost dus iemand anders wel extra subsidiegeld. Beetje slordig om dit niet te vermelden.

Ernstiger was het veelvuldig gebruik van de woorden: ‘wij moeten’. Dictatortje spelen? Feest voor de klimaatkartelportemonnee? Goed werk Nijpels. Nieuwe Groenster in de alarmistenstal met als propagandazender de NPO. Klassieke combinatie, toch?

Bron hier.

 

Door |2018-05-16T18:46:57+00:0016 mei 2018|66 Reacties

66
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
15 Reacties
51 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
26 Auteur reacties
Theo HaffmansH.Albers.DucdorleansMarjan WaldorpRonald Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
J. van der Heijden
Gast
J. van der Heijden
Online

“Ja beste mensen, dat zijn dames die geloven dat ze onze planeet kunnen redden van een niet bestaand probleem door onze moderne beschaving naar de knoppen te helpen. Minnesma doet dit door regendansachtig Parijs klimaatwandelen, spelletje klimaatvluchtelingen zoeken en wensdenkhandleidingen schrijven hoe ons land naar de filistijnen te helpen. Bernice Notenboom staat op het pakijs op de ijsvrije Noordpool tussen uitgestorven ijsberen argeloze CEO’s sprookjes te vertellen en aan het huilen te maken.” “Dit gemis overschreeuwt zij met dat rare… Lees verder »

David
Gast
David
Offline

Op vakantie eiland El Hierro draaien na vergroening nog steeds de dieselaggregaten. Als het daar al niet lukt, wat dan te denken van industrie(staal, chemie, beton, keramiek…) transport en landbouw. Nergens is bewezen dat met de energie van zon en wind een infrastructuur is te handhaven die de productie van windmolens en zonnepanelen mogelijk maakt.
Huishoudens moeten bezuinigen, maar 1 miljoen kilo staal produceren per windmolen moet natuurlijk kunnen.

Boels
Gast
Boels
Offline

De NPO blijft bewijzen dat het een ordinaire staatsomroep is.
800 miljoen aan belastinggeld is niet genoeg, de regering gaat eerder afgewezen NPO-smeekbeden om het fooitje te verhogen ongetwijfeld herzien nu er door de NPO hard wordt gewerkt om de klimaatpropaganda op te voeren.

Als gesubsidieerde grootverdieners elkaar opzoeken dient de vlag niet te worden uitgestoken; dan is het tijd voor alarmbellen en het aanscherpen van virtuele hooivorken.

David
Gast
David
Offline

Het is wat te makkelijk om kritiek te leveren op BN’ers die het klimaatalarmisme omarmen.
Want het geestelijke klimaat is zodanig dat deze mensen zich geen andere mening kunnen permitteren.
Er is geen sprake meer van debat of kritiek.
Daarom halen argumenten niets meer uit en is het wachten op de wal die het schip keert.
En wij waanden ons nog wel in verlichte tijden. Niet dus.

j,e,reinders
Gast
j,e,reinders
Online

Ik spreek mijn waardering uit voor de artikelen van mr. J. Hetzler.

Aan dit laatste stukje zou ik Ameland nog onder de aandacht willen brengen.(3600 inwoners)
Die zeggen dat ze als eiland zelf in de stroomvoorziening voor de inwoners voorzien.
Maar als de zon niet schijnt (7400 uur per jaar) hangen ze aan het infuus van de vaste wal.

Marc
Gast
Marc
Online

Ik ben van mening dat de hele insteek van “van het gas los” verkeerd is. Waar het om gaat is energiebesparing. Energiebesparing leidt vanzelf tot minder gasconsumptie. Energiebesparende maatregelen kunnen zich eenvoudiger terugverdienen en leiden tot meer wooncomfort. De boodschap van de overheid zou moeten zijn dat bij iedere woningaanpassing de komende decennia, energiebesparing meegenomen moet worden en rekening gehouden moet worden met het toepassen van lage temperatuurverwarming. Dus wanneer je toch een keer de wanden opnieuw wil stukken, overweeg… Lees verder »

Anton Bakker
Gast
Anton Bakker
Offline

Misschien is dit artikel verhelderend waarom renewables voor een hogere prijs zorgen: https://wattsupwiththat.com/2018/05/16/a-question-that-gives-pause-if-solar-and-wind-are-so-cheap-why-are-they-making-electricity-so-expensive/ . Een goede analyse met een verhelderend antwoord. Nergens worden de echte kosten duidelijk, maar als uiteindelijk de prijzen voor elektra ergens veel hoger zijn waar veel molens en zonnepanelen staan, dan wordt het duidelijk dat er behoorlijke verborgen kosten zijn.

Scheffer
Gast
Scheffer
Offline

Samsø lijkt geheel op “vergroenend” Ameland, dat hoge “klimaatambities” heeft. Ze hebben daar zonne-weiden (waauw!), ten koste daar van de schaarse natuur, om zelfstandig “vergroenend” te zijn. Het boorplatform van de NAM (voor olie en aardgas) staat op slechts 1.5 km van de duinenrij in de Noordzee en een kwart van de bevolking van Ameland heeft inkomsten van de NAM aanwezigheid. Laten we de elektriciteitskabel tussen Ameland en Holwerd maar doorknippen dan. Blijkt dan ineens dat ze niet zonder Nederland… Lees verder »

Maup
Gast
Maup
Offline

Ha ha weer een useful idiot!!! maar met verdien model uit onze zak gegraaid
lekkere wereld leven we in

maup

Henk dJ
Gast
Henk dJ
Offline

Hetzler, het tabelletje dat je geeft met percentages van verschillende energiebronnen, is weerom een duidelijk voorbeeld dat jij geen flauw benul hebt van waarover jij schrijft. Je beweert dat Denemarken maar 0,07% zon/wind consumeert! Absurd! Het is een volledig verkeerde interpretatie van de flowchart waarnaar je verwijst. Het echte cijfer is 42,7% (in 2014) https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_Denmark Je zit er maar liefst naast met een factor van 6000x !!!!! Het bewijst nog maar eens wat ik blijf herhalen: klimaatscepticisme is gebaseerd op… Lees verder »

André van den Berg
Gast
André van den Berg
Offline

Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat er niet naar energie-wetenschappers als dr. Fred Udo of Kees le Pair wordt geluisterd. Een blik zonder oogkleppen en idem tunnelvisie op hun websites zal toch voor iedereen met gezond boerenverstand duidelijk moeten kunnen maken dat ze gelijk hebben maar het niet krijgen?

Website dr. Kees le Pair
http://www.clepair.net/#Wind

Website dr. Fred Udo
https://fredudo.home.xs4all.nl/Zwaaipalen/Titelpagina.html

Bart van Oerle
Gast
Bart van Oerle
Offline

Ook in m’n Volkskrant gisteren was de klimaatindoctrinatie weer niet van de lucht. Eerst lees ik dat konijnen op een afgelegen eiland nog erger hebben huisgehouden dan de klimaatverandering.. want ja de klimaatverandering is wel een maat voor iets dat héél erg is voor het milieu… Vervolgens over BBP en economie: “Overstromingen, auto-ongelukken, een kolencentrale: allemaal zorgen ze voor meer economische omzet, maar zijn ze ook goed voor welvaart en welzijn?” Ongelooflijk, één van de goedkoopste soorten van elektrische energie… Lees verder »

Marjan Waldorp
Gast
Marjan Waldorp
Offline

Avrotros Radar: “Van gas los I”, 14-05-2018 Vragen aan Avrotros Radar: 1. In dit programma uit Jan Rotmans zeer ernstige beschuldigingen aan het adres van Shell. Shell zou uit eigenbelang de energietransitie opzettelijk afgeremd hebben. Jan Rotmans presenteert geen enkel bewijs hoe Shell dit gedaan zou hebben. Antoinette Hertsenberg neemt alle beweringen kritiekloos in ontvangst. De kijker ziet geen enkel verweer van de aangeklaagde partij (Shell), noch via een woordvoerder noch schriftelijk. Waarom heeft Avrotros Radar hier het journalistieke principe… Lees verder »

H.Albers.
Gast
H.Albers.
Offline

Hamvraag; Waar halen we als gasvervanging het benodigde surplus aan groene Elektriciteit vandaan.Waarom kijken we niet naar Europa als geheel zoals koppelingen met Zwitserland Oostenrijk enz. en zijn niet zo eigenwijs dat we alles zelf moeten oplossen dus zelf terug geleverde elektriciteit in nederland opslaan .Door de vermaledijde splitsing van de energiebedrijven[Marktwerking is het er alleen complexer op geworden.Let wel ,de aanpassingen van de elektriciteitsnetten zullen sowieso groot[veel investeren] zijn,of gaan we straks tussen de 25000 en 30000 windtutbines op… Lees verder »

Theo Haffmans
Gast
Theo Haffmans
Offline

Als ik de instructie van Henk volg kom ik tot 20% zo/wind in het taartdiagram.

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK