Bericht van de uitgeverij ‘De blauwe tijger’.

Het eerste deel van de beroemde klimaattrilogie van Marijn Poels is op DVD verschenen en die kunt u nu bij ons bestellen. Sterker nog: U kunt deze DVD alleen bij ons bestellen en nergens anders!

Naar eigen zeggen is Marijn Poels een ‘milieubewuste, linkse jongen’. Na jarenlang (prijswinnende) documentaires te hebben gemaakt neemt hij een tijd vrijaf. Maar in de rust op het platteland ontdekt hij een nieuw fenomeen: boeren die meer verdienen met gesubsidieerde windmolens dan met landbouwproducten. Dit is het begin van een zoektocht in het klimaatdoolhof. De zwaar gesubsidieerde groene energie komt op waar het boerenbedrijf ten onder gaat. Poels reist de wereld over om met gerenommeerde wetenschappers te spreken. Het resultaat is deze zeer spraakmakende documentaire.

Fenomenaal goed.

Thiery Baudet

Poels prikkelt met zijn documentaire mijn diep weggeborgen en dood gewaande zenuw:
wat als alles dat we horen over CO2 en opwarming nu eens niet zou kloppen?

Financieele Dagblad

Marijn Poels met Freeman Dyson.

In een zoektocht van anderhalf uur bevraagt de documentairemaker de aanname dat de mens afscheid moet nemen van fossiele brandstoffen om zo de opwarming van de aarde af te remmen. Prachtig is Poels’ groeiende verbazing als hij, op bezoek bij gerenommeerde wetenschappers – onder wie de inmiddels 93-jarige wis- en natuurkundige Freeman Dyson – begrijpt dat dit verhaal zo niet klopt. ,,Die klimaathysterie blijkt vooral een hype van politici en lobbyisten,” zegt Poels. ,,Onder wetenschappers bestaat er geen echte consensus.”

Algemeen Dagblad

Deze documentaire heeft alles om een mijlpaal te zijn in het debat over klimaatverandering.

Doorbraak

Prijs: 16,00. Nederlands, Duits, Engels en Spaans ondertiteld.