Andrew Bolt. Schermafbeelding.

De bekende Australische TV-presentator, Andrew Bolt, legt uit wat er schort aan het aangekondigde klimaatbeleid van de Labor-kandidaat, Bill Shorten, die van ‘klimaat’ een speerpunt van zijn campagne heeft gemaakt.

De parallellen met het Nederlandse debat – in het bijzonder wat betreft de onbeantwoorde vragen en structurele desinformatie – zijn frappant.

Duizend miljard aan kosten voor het klimaatbeleid? Ja, dat getal circuleert ook in Australië. Effect op de gemiddelde wereldtemperatuur nihil? Ja, idem dito. Paniekzaaien over weersextremen? Ja, gebeurt ook. En zo kunnen we doorgaan.

Kijk en geniet hier.

En ondertussen heeft NASA ons opnieuw afkoeling in het vooruitzicht gesteld.

Cold weather to grip world as solar minimum to deepen, NASA says

A deep solar minimum is set to bring a prolonged period of colder temperatures across the globe, NASA has predicted.

Zie verder hier.

Wat weet NASA wat onze planeetreddende, klimaatbevlogen activisten en politici niet weten? Stelletje door de fossiele industrie omgekochte klimaatontkenners! (Grapje!)

Laten we overigens hopen dat de NASA geen gelijk krijgt. Een koudere wereld is nu eenmaal onaangenamer dan een warmere en heeft negatieve effecten op de voedselproductie. En onze klimaatbevlogen gesprekspartners zullen een andere tijdsbesteding moeten vinden.