Stichting Climate Intelligence (CLINTEL) is een onafhankelijke stichting die objectief bericht over klimaatverandering en klimaatbeleid. CLINTEL is in 2019 opgericht door emeritus-hoogleraar geofysica Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok. Belangrijkste doelstelling van CLINTEL is het genereren van kennis over en inzicht in de omvang, aard, oorzaken en gevolgen van klimaatverandering en het klimaatbeleid dat hierop betrekking heeft.

Inmiddels heeft CLINTEL een eigen website. Zie hier.

Op maandagmiddag vond in Nieuwspoort de openingsbijeenkomst van CLINTEL plaats.

Sprekers waren onder meer Guus Berkhout, Marcel Crok en Lex Hoogduin.

Climategate.nl hoopt binnenkort te berichten over de inhoud van deze bijeenkomst.

Een verrassing was de introductie van Young CLINTEL, een jongerenafdeling van CLINTEL.

Aan hun website ontleen ik het volgende.

Welkom op de pagina van Young CLINTEL! Wij vormen het bestuur van de snelgroeiende jongerenafdeling van CLINTEL (Climate Intelligence Foundation). We zijn een groep enthousiaste jongeren met interesse in het klimaatdebat. Ons doel is het omwentelen van dit klimaatdebat om de focus te verschuiven van emotie naar de feiten. Het is van belang dat juist jongeren weten wat er echt gaande is, het draait namelijk om onze toekomst. Van daaruit kunnen we kijken naar de beste manier om met klimaatverandering om te gaan.

Ben je tussen de 14 en 29, houd je van debatteren, bezoek je graag lezingen, ga je graag naar borrels met gelijkgestemden of steun je ons idee? Dan kun je naar een van onze evenementen komen, of lid worden van onze vereniging voor slechts 5 euro per jaar.

Klinkt dit als wat voor jou? Meld je dan hierboven aan!

Bestuur:

Hylke Jellema
(Voorzitter)

Hylke Jellema heeft IB gevolgd aan de Internationale School in Almere en heeft nu een tussenjaar. Naast zijn enthousiasme in de wereld van techniek, houdt hij zich graag bezig met actuele vraagstukken. Hylke heeft als eerste in Nederland een standaard auto omgebouwd tot een zelfrijdende auto en heeft hiermee zijn benzineverbruik drastisch verminderd. Hij vindt het belangrijk dat verschillende meningen en visies worden gerespecteerd en overwogen. Hij neemt graag deel aan inhoudelijke debatten waar emotie niet de overhand heeft.

 

 

Caítlin-Isolde Halfhide
(Secretaris/Bestuurslid)

Caítlin-Isolde Halfhide zit momenteel op het atheneum in Almere. Ze houdt van acteren, debatteren, lezen en schrijven en heeft de schoolkrant op haar school opgericht. In 2017 heeft ze het Armoededebat in de raadszaal van Almere gewonnen. Momenteel zit ze in de leerlingenraad. In haar vrije tijd reist ze graag, waardoor ze al veel van de wereld heeft gezien. Na het behalen van haar diploma wil Caitlin-Isolde bestuurskunde (overheidsmanagement) studeren in Amsterdam, omdat ze graag nadenkt over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

 

 

 

Tristen Strijkert
(Vicevoorzitter)

Tristen Strijkert is student rechtsgeleerdheid en filosofie. Hij is al vanaf een jonge leeftijd bezig met het onderwerp klimaat en energie en heeft een grote passie voor de natuur. In de zesde klas schreef hij een tegendraads profielwerkstuk over klimaat en heeft daar een 9,1 voor gehaald. In 2018 is hij gekroond tot meest opstandige leerling van Nederland. Hij gaat graag de verbale confrontatie aan met andersdenkenden, maar laat ieder toch in zijn waarde.

Zie verder hier.