Persbericht

Film PARADOGMA van Marijn Poels nu op DVD verkrijgbaar.

De documentaire PARADOGMA, die in september vorig jaar in première ging in Berlijn, gaat over meningsvrijheid, censuur en de polarisering. PARADOGMA verscheen deze week op DVD en zal internationaal worden uitgebracht door De Blauwe Tijger.

Poels maakte deze film als opvolger van zijn klimaatfilm: ‘The Uncertainty Has Settled’. Daarvoor werd Poels zowel verketterd en geprezen. Op Filmfestivals in Berlijn, Parijs en Los Angeles won Poels prijzen voor beste documentaire maar kreeg ook haatmails en bedreigingen.

In PARADOGMA gaat Poels dieper in op het fenomeen verkettering van de andersdenkende, wat het mechanisme is achter de tirannie van de ‘meerderheidsmening’. En wat de psychologische gevolgen kunnen zijn als mensen niet meer naar elkaar willen luisteren. Hij zoekt in zijn film de andersdenkende op. Bijvoorbeeld omstreden Canadees klinisch psycholoog Jordan Peterson en ‘de gevaarlijkste filosoof op aarde’: de Russische Alexandr Dugin.

Poels wil met PARADOGMA de weg vrij maken voor een breder publiek debat, dat steeds kleiner dreigt te worden. ‘Als we kijken naar het politieke discours in Europa kun je wel zeggen dat we midden in een aardverschuiving zitten. De twee polen staan lijnrecht tegenover elkaar en propageren over de diepe kloof de angst voor de ander. Gedachtes worden fobieën die zich uiteindelijk ontpoppen in grenzeloze haat. De werkelijkheid verdampt in de hitte van de waan, ook de democratie. Die was namelijk gestoeld op de diversiteit van gedachtes en meningen. Die democratie lijkt in de pubertijd te zitten en moet nu stappen maken om volwassen te worden. De andere mening weer vieren, niet bestrijden.
Bij elkaar komen als mensen en durven te spreken over belangrijke zaken. De meeste oplossingen van deze tijd liggen buiten de grenzen van het politiek correct denken. Laten we die dan ook opzoeken.’

Bestel nu vooraf via:
https://www.deblauwetijger.com/product/marijn-poels-paradogma/

Naschrift

Enige tijd geleden schonk Climategate.nl aan het nieuwe initiatief van CLINTEL, onder de titel: ‘Er is geen klimaatcrisis.’

Ons Zweeds klimaatorakeltje, Greta Thunberg, roept op om te luisteren naar ‘de’ wetenschap. Naast alle onzin die zij uitkraamt, is dát toch een verstandig advies.

Meer dan 500 wetenschappers uit alle delen van de wereld steunen het initiatief van CLINTEL.

Hun namen en achtergronden zijn hier te vinden