Wie had gedacht dat Extinction Rebellion een spontane beweging van onderaf was, heeft het mis. Het is een professioneel aangestuurde organisatie, waarvan het kader betaald krijgt voor hun deelname aan demonstraties en het rekruteren van deelnemers.

Evenals het Zweedse klimaatorakeltje, Greta Thunberg, lijkt de organisatie geobsedeerd door de dreiging van de uitroeiing van de mensheid door de verschrikkelijke opwarming van de aarde (die maar steeds niet wil komen). Recente weersextremen worden door hen ‘geframed’ als voorbodes daarvan.

Ook het VN-klimaatpanel (IPCC) is behoorlijk alarmistisch. Maar zelfs deze organisatie neemt geen trends waar in weersextremen en ziet al helemaal geen verband met de toenemende CO2-concentratie in de atmosfeer. Het blijft ook een raadsel hoe in het licht van de dalen gemiddelde wereldtemperatuur in de afgelopen jaren, recente weersextremen aan (de afwezige) opwarming zouden moeten worden toegeschreven.

Zij verwijten overheden gebrek aan actie. De industrie dient volgens hen op de schop te worden genomen. De CO2-emissies dienen in 2025 tot nul te worden gereduceerd.

Zie hier een onthullend interview van Nigel Farage met een van de leiders van de Britse tak van deze organisatie.

 

Ook Andrew Neil van de BCC liet zich niet onbetuigd. Dat is opmerkelijk want de BBC behoort tot de voorhoede van het internationale klimaatalarmisme.

 

 

Nu de NOS nog.