Peter Ridd, Schermafbeelding.

Eerder schonk Climategate.nl aandacht aan de Australische koraaldeskundige, Peter Ridd, die door de James Cook University werd ontslagen omdat hij het werk van zijn vakgenoten bekritiseerde.

CLINTEL en De Groene Rekenkamer hebben de handen ineen geslagen en hebben hem uitgenodigd voor een voordracht in Nederland.

 

 

 

Ik citeer:

Als eerste lezing in onze reeks “iconen van het klimaatalarmisme”

De Australische onderzoeker Peter Ridd neemt ons mee in de wondere wereld van het koraal. Na tientallen jaren onderzoek is het voor hem duidelijk geworden dat koraal meer dan welk ander organisme dan ook bestand is tegen allerhande externe invloeden, waaronder milieuvervuiling, cyclonen, opwarmend zeewater en oceaanverzuring.

Nee, de Great Barrier Reef gaat dus niet verdwijnen door klimaatverandering en die opvatting kwam hem duur te staan. Eerst werd hem een gebrek aan collegialiteit verweten nadat hij zich in de media positief had uitgelaten over de toekomst van het koraal. Enkele maanden later werd hij zelfs ontslagen door zijn werkgever, de James Cook University.

Sindsdien (zie hier) strijdt Ridd niet alleen voor reproduceerbare wetenschap maar ook voor het terugkrijgen van zijn baan en voor het recht op academische vrijheid. Hij is 31 oktober een dag in Nederland en geeft ‘s avonds een door Stichting CLINTEL en Stichting de Groene Rekenkamer georganiseerde lezing in Leiden.

Mis het niet!

Vrienden van CLINTEL” kunnen gratis naar deze lezing.

De locatie van het evenement is in Leiden, een zaal in het Hilton naast Corpus, dat eveneens een bezoek waard is en mooi gecombineerd kan worden. Het ligt naast de A44 en er zijn vele goede busverbindingen vanuit Leiden Centraal Station, richting Katwijk.

Voorafgaand aan de lezing is er de mogelijkheid om gezamenlijk een buffetmaaltijd te nuttigen. Hiervoor bieden we een speciaal ticket waarbij voor € 24,- extra gesproken kan worden met Peter Ridd zelf, bestuursleden van DGRK en CLINTEL en waarschijnlijk vele bekenden.

Programma:

17:30 inloop, aperitief aan de bar
18: 30 buffet (optie)
19:00 inloop
19:30 lezing en vragen
21:00 einde lezing
21:30 einde avond

Koop hier uw ticket:

Gebruik bovenstaande knop.

Bron hier.