Wat begon als een onderzoek op initiatief van minister Ollongren, naar de verspreiding van nepnieuws vanuit Rusland ter beïnvloeding van het stemgedrag van kiezers in de VS en mogelijk elders, eindigde in een inventarisatie van ‘junk media’ in Nederland, waartoe ook Climategate.nl werd gerekend.

Hiermee wordt een aantal Nederlandse websites die kritiek hebben op verschillende aspecten van de politiek correcte ideologie van overheidswege gediscrediteerd.

Dit is een nieuw en zorgwekkend fenomeen in een land dat de vrijheid van meningsuiting altijd hoog in het vaandel heeft gevoerd. Het doet sterk denken aan George Orwell’s ‘Ministerie van Waarheid’, ofwel Noord-Korea aan de Noordzee. Het is weer een stapje op weg naar een ecototalitarisme waarvoor Climategate.nl reeds vele jaren heeft gewaarschuwd.

Kijk en beluister de podcast hier.

https://youtu.be/tqm6LjNXwvc