Waar ging het Climategate-schandaal ook weer over?

In onderstaande video behandelt Marcel Crok de belangrijkste conclusies die kunnen worden getrokken uit de publicatie van de duizenden e-mails die werden gewisseld tussen vooraanstaande klimatologen rond de Climate Research Unit (CRU) van de Universiteit van East Anglia.

Deze e-mails werden waarschijnlijk gehackt. Tot op heden is de identiteit van degene die daarvoor verantwoordelijk was niet bekend. En het politieonderzoek daarnaar is afgesloten.

Maar de persoon in kwestie heeft laten weten dat hij heeft gehandeld vanuit zijn vrees voor de nefaste economische gevolgen van het klimaatbeleid, dat gericht is op de uitfasering van fossiele brandstoffen – vooral voor de armen in de derde wereld

Over het feit of Climategate-affaire als wetenschappelijke fraude of ‘slechts’ als wetenschappelijk onethisch handelen moet worden gekwalificeerd, zijn de meningen verdeeld.

Vast staat echter dat de betrokken wetenschappers in strijd met wetenschappelijke integriteit hebben gehandeld.

In deze video legt Marcel Crok uit waar de betrokken wetenschappers ernstig zijn tekort geschoten, waaronder de beruchte ‘hide the decline‘.

Daarnaast schenkt hij aandacht aan de misplaatste iconen van het klimaatalarmisme: de ijsbeer en het Great Barrier Reef. 

Ten slotte geeft hij voorbeelden van integere wetenschappers die hun kritiek op de klimatologische mainstream met beschadiging van hun wetenschappelijke carrière en/of ontslag hebben moeten bekopen: Roger Pielke Jr, Peter Ridd, en Susan Crokford.

Kijk en huiver.

 

Zie ook hier.